YouTuben DDEX-syöte

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka ylläpitävät tekijänoikeuksin suojattua sisältöään YouTuben Content Managerilla.

Tämä asiakirja on suunnattu musiikkikumppaneille, jotka haluavat tehdä jonkin seuraavista toiminnoista:

• taidemusiikkikappaleiden luominen YouTube Premiumia varten
  • musiikkivideoiden lataaminen kanaville
  • äänitallenteiden tai musiikkivideoiden oikeuksien hallinnointi YouTuben Content ID ‑järjestelmän kautta.

YouTube tukee DDEX Electronic Release Notification (ERN) ‑standardin versioita 3.4–3.8. Tässä asiakirjassa kuvataan YouTube Music DDEX ‑syötteen erityisvaatimukset. DDEX on esitelty tarkemmin Music Business Associationin julkaisemassa Music Metadata Style Guide ‑oppaassa. Lisätietoja DDEX ERN -standardista on osoitteessa ddex.net. Kaikkien YouTubeen toimitettujen syötteiden on oltava joko DDEX:n julkaiseman Audio Album ‐profiilin tai Single Resource Release ‐profiilin mukaisia.

Jokaisessa DDEX ERN ‑viestissä on neljä päätason elementtiä:

• <MessageHeader> kertoo viestin sisällöstä: yksilöivän tunnistenumeron, lähettäjän ja vastaanottajan sekä aikaleiman.
  • <ResourceList> sisältää tiedot äänitallenteista ja niihin liittyvästä levynkansitaiteesta.
  • <ReleaseList> määrittää ne julkaisut, jotka viestin sisältämistä resursseista voidaan tehdä.
  • <DealList> määrittää kunkin julkaisun tärkeimmät kaupalliset tiedot, kuten alueet, joilla ne voidaan julkaista, käyttöoikeudet sekä julkaisupäivät.

DDEX-syötteen Art Track ‑video ‑paketit käsitellään siinä järjestyksessä, jossa ne vastaanotetaan. Järjestys perustuu paketin viimeistelevän BatchComplete-tiedoston aikaleimaan.

DDEX-tiedoston nimessä on DDEX-konvention mukaan oltava albumin yksilöllinen julkaisutunnus. Julkaisutunnus on <ReleaseId>-elementissä ilmoitettu UPC-, EAN- tai GRid-koodi.