Entendre el feed DDEX de YouTube

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube per gestionar el seu contingut protegit per drets d'autor.

Aquest document va dirigit als partners de música que volen fer alguna de les accions següents:

• Crear cançons amb imatge estàtica per a YouTube Premium.
  • Penjar vídeos musicals als seus canals.
  • Gestionar els drets de les gravacions de so o els vídeos musicals amb el sistema Content ID de YouTube.

YouTube admet les versions 3.4 a 3.8 de l'estàndard Notificació de llançament electrònic (ERN) de DDEX. En aquest document es descriuen els requisits específics del feed DDEX de YouTube Music. Per conèixer els aspectes bàsics de DDEX, consulta la guia d'estil de metadades de música de l'Associació de la Indústria Musical dels EUA (Music Business Association). Per obtenir informació sobre l'estàndard ERN de DDEX, consulta ddex.net. Tots els feeds publicats a YouTube han de seguir el perfil d'àlbum d'àudio o el perfil de llançament de recurs individual, tal com publica DDEX.

Tots els missatges ERN de DDEX inclouen quatre elements de nivell superior:

• <MessageHeader> proporciona informació sobre el missatge: un número d'identificació únic, l'emissor, el destinatari i una marca de temps.
  • <ResourceList> conté informació sobre les gravacions de so i el material gràfic associat.
  • <ReleaseList> defineix els llançaments que es poden fer a partir dels recursos del missatge.
  • <DealList> defineix la informació comercial fonamental de cada llançament, com ara els territoris on es poden fer els llançaments, els drets d'utilització i la data d'inici.

Els paquets de l'Art Track de DDEX es processen en l'ordre en què es reben, en funció de la marca de temps del fitxer BatchComplete que indica que el paquet s'ha completat.

D'acord amb la convenció de DDEX, el nom del fitxer de DDEX ha d'incloure l'identificador de llançament únic de l'àlbum. L'identificador de llançament és l'UPC, l'EAN o el GRid proporcionats per l'element <ReleaseId>.