Titta på YouTube på Xbox One

Nu kan du titta på YouTube-videor på Xbox One. I YouTube-appen kan du se kanalerna du prenumererar på, söka efter videor och använda din mobila enhet som fjärrkontroll.

Ladda ned YouTube-appen

Ladda ned YouTube-appen för att komma igång.
Logga in på eller ut från YouTube

När du öppnar YouTube-appen första gången kan du logga in med ditt Google-konto. När du är inloggad får du tillgång till fler YouTube-funktioner som dina spellistor och prenumerationer.

Logga in på Xbox One:

1. Öppna Inloggning och inställningar.
  2. Välj LOGGA IN. Du får en aktiveringskod.

Logga in på datorn:

1. Besök www.youtube.com/activate och ange aktiveringskoden som visas på Xbox One.
  2. Klicka på Tillåt åtkomst så slutförs inloggningen.

Läs mer om hur du tar bort länken till kontot från Xbox One.

Videokontroller

När du har valt en video som du vill spela upp visas ett fält med knappar som gör det möjligt att göra följande:

• Spola tillbaka – Tryck på A för att spola tillbaka snabbare.

• Pausa/återuppta – Pausa eller återuppta uppspelningen av video.
  • Spola framåt – Tryck på A för att spola framåt snabbare.
  • Textning – Visa tillgänglig textning för videon med det här alternativet.

Tryck på B om du vill återgå till att bläddra bland videor.

Röst- och rörelsekontroller

Du kan också styra YouTube-appen med rösten eller rörelser.

Röststyrning

Säg ”Xbox Select” för att aktivera röstkontrollen. Sedan kan du säga något av de ord eller någon av de fraser som är markerade på skärmen, så öppnas det alternativet.

Rörelsestyrning

Aktivera rörelsestyrningen genom att vinka med handen framför konsolen, så visas en ikon på skärmen. För handflatan framåt mot skärmen när du vill markera ett objekt. Du kan också sluta handen om du vill ”greppa” en video. Dra sedan handen åt vänster för att spola tillbaka eller åt höger för att spola framåt.

Koppla din mobila enhet

Använd din mobila enhet som fjärrkontroll. Läs mer om hur du parkopplar Xbox One med m.youtube.com, YouTube-appen för Android eller YouTubes iOS-app.

Videokvalitet

YouTube är tillgängligt i 4K på modellerna Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S och Xbox Series X. Den maximala upplösningen för den ursprungliga Xbox One-konsolen är 1080p. HDR-uppspelning stöds på modellerna Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S och Xbox Series X.
YouTube finns i följande upplösningar på Xbox One-enheter.
  • Xbox One: upp till 1080p med 60 bilder per sekund
  • Xbox One S: upp till 4K med 60 bilder per sekund
  • Xbox One X: upp till 4K med 60 bilder per sekund

HDR-uppspelning stöds på modellerna Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S och Xbox Series X.

Felmeddelande på Xbox

Om felmeddelandet ”YouTube är inte tillgängligt just nu” visas kan det bero på att internetanslutningen är långsam.

Följ vår felsökningsguide för att lösa problemet.