YouTube bekijken op de Xbox One

Je kunt nu YouTube-video's bekijken op de Xbox One. In de YouTube-app kun je de kanalen bekijken waarop je geabonneerd bent, naar video's zoeken en je mobiele apparaat als afstandsbediening gebruiken.

De YouTube-app downloaden

Download de YouTube-app om aan de slag te gaan.
In- of uitloggen bij YouTube

Wanneer je de YouTube-app voor de eerste keer opent, kun je inloggen met je Google-account. Als je ingelogd bent, heb je toegang tot meer YouTube-functies zoals je playlists en abonnementen.

Inloggen op je Xbox One:

1. Ga naar Inloggen en instellingen.
  2. Selecteer INLOGGEN. Je krijgt een activatiecode.

Inloggen op je computer:

1. Ga naar www.youtube.com/activate en voer de activatiecode in die je op Xbox One ziet.
  2. Klik op Toegang toestaan om het inlogproces te voltooien.

Meer informatie over hoe je je account ontkoppelt van je Xbox One

Videobedieningselementen

Nadat je een video hebt geselecteerd om af te spelen, wordt er een balk met afspeelbediening weergegeven. Je hebt de volgende mogelijkheden:

• Terugspoelen : druk op A om sneller terug te spoelen.

• Onderbreken/hervatten : onderbreek of hervat de video.
  • Vooruitspoelen : druk op A om sneller vooruit te spoelen.
  • Ondertiteling : als de video ondertiteling heeft, selecteer je deze optie om die weer te geven.

Gebruik de knop B om weer door video's te browsen.

Bediening met de stem en gebaren

Je kunt de YouTube-app ook bedienen met je stem of gebaren.

Spraak

Als je spraakbediening wilt aanzetten, zeg je "Xbox Select". Zeg vervolgens een van de gemarkeerde woorden of zinnen op het scherm om het bijbehorende item te openen.

Gebaren

Als je bediening met gebaren wilt aanzetten, zwaai je met je hand voor je console. Je ziet dan een icoon op het scherm. Duw je handpalm naar voren om een item te selecteren. Je kunt ook een vuist maken met je hand alsof je een video zou nemen en je hand naar links bewegen om de video terug te spoelen of naar rechts om de video vooruit te spoelen.

Je mobiele apparaat koppelen

Gebruik je mobiele apparaat als afstandsbediening. Ontdek hoe je je Xbox One kunt koppelen via m.youtube.com, de YouTube-app voor Android of de YouTube-app voor iOS.

Videokwaliteit

YouTube is beschikbaar in 4K op Xbox One S-, Xbox One X-, Xbox Series S- en Xbox Series X-modellen. De maximale resolutie voor de originele Xbox One-console is 1080p. Je kunt afspelen in HDR op Xbox One S-, Xbox One X-, Xbox Series S- en Xbox Series X-modellen.
YouTube is beschikbaar in de volgende resoluties op Xbox One-apparaten.
  • Xbox One: tot 1080p met 60 frames per seconde
  • Xbox One S: tot 4K met 60 frames per seconde
  • Xbox One X: tot 4K met 60 frames per seconde

Je kunt afspelen in HDR op Xbox One S-, Xbox One X-, Xbox Series S- en Xbox Series X-modellen.

Xbox-foutmelding

Als je de foutmelding 'YouTube is momenteel niet beschikbaar' ziet, is je internetverbinding mogelijk te traag.

Volg onze richtlijnen voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.