Hantera YouTube-aviseringar

Med YouTube-aviseringar får du veta när det finns nya videor. Du får även uppdateringar från dina favoritkanaler och annat innehåll. Vi skickar aviseringar för kanaler du prenumererar på och kan även skicka aviseringar baserat på dina intressen. Du kan följa anvisningarna nedan om du vill justera aviseringar eller stänga av dem helt.

Obs! Aviseringsinställningarna kan skilja sig lite mellan olika enheter.

Prenumerera på vår TeamYouTube-kanal om du vill ha de senaste uppdateringarna, tips och hjälp.

Skillnaden mellan aviseringar och prenumerationsflöde

I prenumerationsflödet, som är tillgängligt på både mobilen och datorn, visas alla senast uppladdade videor från dina prenumerationer.

Med Aviseringar får du veta när det finns nya videor och uppdateringar från dina prenumerationer. Vi skickar e-postmeddelanden, aviseringar på mobilen eller inkorgsaviseringar på datorn. När du prenumererar på en kanal får du automatiskt anpassade aviseringar med kanalens höjdpunkter.

Om du vill få alla aviseringar från en kanal du prenumererar på trycker du på aviseringsklockan . Klockan ändras till en ringande klocka  för att ange att du har valt alla aviseringar.

Vad aviseringsklockorna betyder för kanalprenumerationer

Anpassade aviseringar (standard)
 Inga aviseringar
 Alla aviseringar

Notifications | Backstage at YouTube

Innan du börjar: Se till att du är inloggad på rätt konto. Dina YouTube-kontoinställningar finns här:

1. Logga in på YouTube.
  2. Välj din profilbild längst upp på skärmen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Aviseringar.

Få uppdateringar från specifika kanaler

När du prenumererar på en kanal får du automatiskt aviseringar om kanalens höjdpunkter och alla nya videor visas i flödet Prenumerationer.Du kan ändra inställningarna för aviseringar så att du får ett meddelande varje gång en kanal lägger upp nytt innehåll, eller stänga av dem helt.

Få uppdateringar från en kanal när du börjar prenumerera på den:

1. Gå till kanalens sida eller visningssidan.
  2. Om du inte redan prenumererar klickar du på Prenumerera. När du prenumererar på en kanal får du automatiskt anpassade aviseringar.
  3. Klicka på aviseringsklockan  för att växla mellan att få ”alla aviseringar” och “anpassade aviseringar”.
    • Alla aviseringar  – Du får aviseringar för alla uppladdningar och livestreamar.
    • Anpassade aviseringar  – Du får aviseringar för vissa uppladdningar och livestreamar. Definitionen av ”anpassade” varierar beroende på användare. YouTube använder olika signaler för att avgöra när aviseringar ska skickas. Den här informationen omfattar din visningshistorik, hur ofta du tittar på vissa kanaler, hur populära vissa videor är och hur ofta du öppnar aviseringar.

Om du avslutar en prenumeration och sedan börjar prenumerera på kanalen igen återställs aviseringsinställningarna till att bli anpassade. Aktivera alla aviseringar om du vill få ett meddelande varje gång kanalen lägger upp en ny video.

Granska aviseringarna

Nu kan du granska och få aviseringar på datorn.
  1. Öppna YouTube i en webbläsare.
  2. Klicka på aviseringsklockan  längst upp på sidan för att visa aviseringar.
  3. Välj aviseringen du är intresserad av för att visa videon eller kommentaren.
Du kan även hantera dina aviseringar från inkorgen på datorn.
  1. Klicka på Mer  bredvid aviseringen.
  2. Klicka på Dölj denna avisering, Inaktivera allt från <channel name> eller Stäng av alla aviseringar om [typ av avisering].

Välj vilken typ av aviseringar du vill få

Du kan styra vilken typ av aviseringar du får från YouTube och hur du tar emot dem.

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna aviseringsinställningarna.
  3. Under de olika avsnitten på sidan väljer du vilka aviseringar du vill ha:
    • E-postuppdateringar: Markera eller avmarkera rutorna beroende på om du vill aktivera eller inaktivera uppdateringar med tips och populära videor.
    • Kanalprenumerationer: Markera eller avmarkera rutorna beroende på om du vill aktivera eller inaktivera uppdateringar från kanaler du prenumererar på eller kanalrekommendationer.
    • Meddela mig via: I rullgardinsmenyn väljer du om du vill ha prenumerationsaviseringar via mobilen eller e-post.
    • Övriga aviseringar
      • Rekommenderade videor: Meddelar dig om videor du kanske gillar utifrån vad du tittar på.
      • Aktivitet på mina videor eller min kanal: Meddelar dig om kommentarer och annan aktivitet på din kanal eller dina videor.
      • Aktivitet i mina kommentarer: Meddelar dig när dina kommentarer får gilla-markeringar, <3s eller fästs.
      • Svar på mina kommentarer: Få uppdateringar när någon svarar på dina kommentarer.
      • Aktivitet på andra kanaler: Meddelar dig då och då när ditt innehåll delas på andra kanaler.
      • Omnämnanden: Meddelar dig när någon nämner din kanal.

Du kan också ändra e-postinställningarna för kommentarer och svar längst ner på sidan Aviseringar.

Hantera aviseringar i Google Chrome

Du kan välja att ta emot aviseringar från YouTube när du använder Google Chrome. När du aktiverar dem får du aviseringar i webbläsaren med uppdateringar från kanaler du prenumererar på.

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna aviseringsinställningarna.
  3. Under Skrivbordsaviseringar klickar du på knappen intill Chrome för att aktivera eller inaktivera aviseringar.

Om du inte ser alternativet Skrivbordsaviseringar kan det bero på att aviseringar är blockerade i Chrome. Ta bort blockeringen med hjälp av anvisningarna nedan.

1. Klicka på hänglåset i Chromes sökfält.
  2. Klicka på Inställningar för webbplatsen.
  3. Öppna Aviseringar i avsnittet Behörigheter.
  4. Klicka på nedåtpilen och välj Tillåt alltid på den här webbplatsen.

Skillnaden mellan aviseringar och prenumerationsflöde

I prenumerationsflödet, som är tillgängligt på både mobilen och datorn, visas alla senast uppladdade videor från dina prenumerationer.

Med Aviseringar får du veta när det finns nya videor och uppdateringar från dina prenumerationer. Vi skickar e-postmeddelanden, aviseringar på mobilen eller inkorgsaviseringar på datorn. När du prenumererar på en kanal får du automatiskt anpassade aviseringar med kanalens höjdpunkter.

Om du vill få alla aviseringar från en kanal du prenumererar på trycker du på aviseringsklockan . Klockan ändras till en ringande klocka  för att ange att du har valt alla aviseringar.