Hantera YouTube-aviseringar

Med YouTube-aviseringar får du veta när det finns nya videor. Du får även uppdateringar från dina favoritkanaler och annat innehåll. Vi skickar aviseringar för kanaler du prenumererar på och kan även skicka aviseringar baserat på dina intressen. Du kan följa anvisningarna nedan om du vill justera aviseringar eller stänga av dem helt.

Obs! Aviseringsinställningarna kan skilja sig lite mellan olika enheter.

Prenumerera på vår TeamYouTube-kanal om du vill ha de senaste uppdateringarna, tips och hjälp.

Skillnaden mellan aviseringar och prenumerationsflöde

I prenumerationsflödet, som är tillgängligt på både mobilen och datorn, visas alla senast uppladdade videor från dina prenumerationer.

Med Aviseringar får du veta när det finns nya videor och uppdateringar från dina prenumerationer. Vi skickar e-postmeddelanden, aviseringar på mobilen eller inkorgsaviseringar på datorn. När du prenumererar på en kanal får du automatiskt anpassade aviseringar med kanalens höjdpunkter.

Om du vill få alla aviseringar från en kanal du prenumererar på trycker du på aviseringsklockan . Klockan ändras till en ringande klocka  för att ange att du har valt alla aviseringar.

Vad aviseringsklockorna betyder för kanalprenumerationer

Anpassade aviseringar (standard)
 Inga aviseringar
 Alla aviseringar

Notifications | Backstage at YouTube

Innan du börjar:

• Se till att kontrollera dina inställningar för YouTube-appen och Android-aviseringar.
  • Kontrollera att du är inloggad på rätt konto.

Så här justerar du inställningarna i YouTube-appen:

1. Välj din profilbild längst upp på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Aviseringar.

Så här justerar du aviseringsinställningarna i Android:

1. Öppna Android-appen Inställningar.
  2. Tryck på Aviseringar.
  3. Leta reda på YouTube.

Ändra aviseringsinställningarna

När du prenumererar på en kanal får du aviseringar om kanalens aktivitet. Alla nya videor visas i prenumerationsflödet. Du kan ändra inställningarna för aviseringar så att du får ett meddelande varje gång en kanal lägger upp nytt innehåll, eller stänga av dem helt.

Få uppdateringar från en kanal när du börjar prenumerera på den:

1. Gå till kanalens sida eller visningssidan.
  2. Om du inte redan prenumererar klickar du på Prenumerera . När du prenumererar på en kanal får du automatiskt anpassade aviseringar.
  3. Tryck på aviseringsklockan bredvid Prenumerera.
  4. Välj bland Alla  , Anpassade  eller Inga .
    • Alla  – du får aviseringar för alla uppladdningar och livestreamar.
    • Anpassade  – du får aviseringar för vissa uppladdningar och livestreamar. Definitionen av anpassade varierar beroende på användare. YouTube använder olika signaler för att avgöra när aviseringar ska skickas. Signalerna omfattar din visningshistorik, hur ofta du tittar på vissa kanaler, hur populära vissa videor är och hur ofta du öppnar aviseringar.
    • Inga – du får inga aviseringar från den här kanalen.

Granska aviseringarna

Alla uppdateringar som du har registrerat dig för finns i fliken Inkorg E-post längst ned på skärmen.

Hantera aviseringsinställningar för flera kanaler

1. Öppna fliken Prenumerationer .
  2. Tryck på Alla längst upp på sidan.
  3. Tryck på Hantera längst upp på sidan.
  4. Tryck på aviseringsklockan bredvid varje kanal för att hantera aviseringarna.

Välj vilken typ av aviseringar du vill få

1. Tryck på din profilbild längst upp på skärmen .
  2. Tryck på Inställningar Settings.
  3. Tryck på Aviseringar.
  4. Tryck på Aktivera och följ anvisningarna på skärmen.
  5. Se till att YouTube-aviseringar är aktiverat i appen Inställningar.
    • Öppna appen Inställningar på enheten.
    • Välj Appar och aviseringar och tryck på Aviseringar.
    • Tryck på Appaviseringar.
    • Rulla nedåt och tryck på YouTube.
    • Aktivera aviseringar.
  6. I YouTube-appen väljer du vilka aviseringar du vill ha:
    • Rekommenderade videor: Få aviseringar om rekommendationer utifrån vad du tittar på.
    • Prenumerationer: Välj om du vill få aviseringar från kanaler du prenumererar på.
    • Aktivitet på din kanal eller andra kanaler: Få aviseringar om kommentarer och annan aktivitet på din kanal eller i dina videor.
    • Svar på dina kommentarer: Få aviseringar om svar på dina kommentarer.
    • Schemalagd sammanfattning: Få en daglig sammanfattning av aviseringarna.

Aviseringar för rekommenderat innehåll

Ibland kanske du får aviseringar om rekommenderade videor du kan tänkas gilla, även om du inte prenumererar på kanalen. Följ anvisningarna nedan om du vill aktivera eller inaktivera aviseringarna.

1. Tryck på din profilbild .
  2. Tryck på Inställningar Settings.
  3. Tryck på Aviseringar.
  4. Aktivera eller inaktivera Rekommenderade videor.

Inaktivera aviseringar på en Android-enhet

1. Öppna Android-appen Inställningar .
  2. Tryck på Appar och aviseringar .
  3. Tryck på Aviseringar.
  4. Hitta och tryck på YouTube.
  5. Inaktivera.

Obs! Ikonen visas nu på alla YouTube-kanaler du prenumererar på. Det betyder att du har inaktiverat alla aviseringar.