Muziek downloaden uit de Audiobibliotheek

In de Audiobibliotheek van YouTube vind je royaltyvrije productiemuziek die je in je video's kunt gebruiken.

Nummers uit de Audiobibliotheek van YouTube zijn auteursrechtvrij. De Audiobibliotheek is alleen beschikbaar via YouTube Studio.

De Audiobibliotheek openen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Audiobibliotheek in het linkermenu.

Nummers zoeken en ontdekken

Gebruik de filters en zoekbalk om nieuwe muziek voor je video's te zoeken en te browsen.

Je kunt zoeken op titel van het nummer, artiest of trefwoord om een bepaald nummer te vinden. Je kunt ook filters gebruiken om muziek te zoeken op titel van het nummer, genre, stemming, artiestnaam of duur (lengte in seconden).

Verfijn zoekresultaten door op het filter  te tikken naast de artiest, het genre of de sfeer van individuele nummers. Resultaten kunnen worden gesorteerd als je op de kolom Datum toegevoegd, Lengte, Artiest of Titel van nummer klikt.

Er worden twee keer per maand nieuwe releases aan de Audiobibliotheek toegevoegd.

Opmerking: Voor nummers die beschikbaar zijn in de Audiobibliotheek van YouTube Studio is geen toeschrijving vereist. Om te zien welke nummers toeschrijving vereisen, klik je op klassieke versie van de Audiobibliotheek en dan Gratis muziek.

Geluidseffecten vinden

Klik in de rechterbovenhoek van de Audiobibliotheek op klassieke versie van de Audiobibliotheek om geluidseffecten te vinden die je aan je video kunt toevoegen. Op dit moment zijn geluidseffecten alleen beschikbaar via deze link naar de klassieke versie van de Audiobibliotheek. In de toekomst zullen geluidseffecten geïntegreerd worden in de Audiobibliotheek in YouTube Studio.

Nummers afspelen en downloaden

Klik op Afspelen  om naar een nummer te luisteren. Als je het nummer leuk vindt, klik je op Downloaden  om een mp3-bestand van hoge kwaliteit (320 kbps) te krijgen.

Het nummer blijft doorspelen terwijl je door de Audiobibliotheek browst. Je kunt het nummer pauzeren en het vorige of volgende nummer zoeken en afspelen met de bedieningselementen van de audiospeler.

Als je op een ander nummer in de Audiobibliotheek klikt, wordt dat nummer in de audiospeler afgespeeld.

Inkomsten genereren met je video

Als je in aanmerking komt voor het genereren van inkomsten (bijvoorbeeld als je deelnaamt aan het YouTube-partnerprogramma), kun je inkomsten genereren met video's waarin je muziek uit de Audiobibliotheek van YouTube gebruikt. Nummers die auteursrechtvrij zijn en uit de Audiobibliotheek in YouTube Studio worden gedownload, worden niet geclaimd door auteursrechthouders via Content ID.

Opmerking: Alleen nummers uit de officiële Audiobibliotheek van YouTube zijn bij YouTube bekend als auteursrechtvrij. YouTube is niet verantwoordelijk voor problemen die ontstaan door royaltyvrije muziek van YouTube-kanalen of uit andere muziekbibliotheken. YouTube kan geen juridisch advies geven, ook niet voor problemen met muziek die buiten het platform kunnen ontstaan. Als je vragen hebt over het gebruik van muziek, raden we je aan om juridisch advies in te winnen.

Meer informatie over het indienen van documenten om rechten te claimen.