Muziek downloaden uit de audiobibliotheek

In de Audiobibliotheek van YouTube vind je gratis muziek en geluidseffecten die je in je video's kunt gebruiken.

Bekijk meer informatie over het gebruik van geluid om kijkers te raken.
Opmerking: Als je de bètaversie van YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.

Een aantal van onze audiotracks en geluidseffecten van hoge kwaliteit en met 320 kbps kun je downloaden en royaltyvrij gebruiken.

1. Ga naar Creator Studio > Maken > Audiobibliotheek.
  2. Gebruik de tabbladen bovenaan de pagina om 'Gratis muziek' of 'Geluidseffecten' te selecteren. De balkjes naast de nummers laten zien hoe populair een track is.
  3. Wanneer je een track hebt gevonden die je bevalt, klik je op de pijl om deze te downloaden.
  4. Selecteer de ster om de track toe te voegen aan je favorieten, zodat je er later makkelijk toegang toe hebt.

Gratis muziek: toeschrijving en inkomsten genereren

• Je video toeschrijven: Als je het pictogram naast een track ziet, geeft dit aan dat toeschrijving vereist is. Zorg ervoor dat je de oorspronkelijke artiest in je videobeschrijving vermeldt. Op de Creative Commons-website vind je meer informatie over toeschrijving.
  • Inkomsten genereren met je video: Je kunt inkomsten genereren met je video omdat gratis muziek niet via Content ID wordt geclaimd. Als je wordt gevraagd te bewijzen dat je commerciële gebruiksrechten voor de muziek hebt, moet je de precieze titel van het nummer opgeven en melden dat je dit uit de Audiobibliotheek van YouTube hebt gedownload. Bekijk meer informatie over het indienen van documenten om rechten te claimen.

Opmerking: YouTube kan geen informatie geven over wettelijke aansprakelijkheid of andere kwesties die buiten het platform kunnen ontstaan. Als je vragen hebt over het gebruik van muziek, raden we je aan juridisch advies in te winnen.