Bruk musikk og lydeffekter fra lydbiblioteket

I lydbiblioteket i YouTube Studio finner du musikk og lydeffekter uten royalty som du kan bruke i videoene dine.

Musikken og lydeffektene i YouTube-lydbiblioteket er ikke opphavsrettsbeskyttet. Lydbiblioteket finnes bare i YouTube Studio.

Åpne lydbiblioteket

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Lydbibliotek på menyen til venstre.

Du kan også gå direkte til lydbiblioteket via youtube.com/audiolibrary.

Søk i lydbiblioteket

Finn musikk

Kostnadsfri musikk-fanen kan du bruke filtrene og søkefeltet til å finne spor til videoene dine.

For å finne et bestemt spor kan du skrive inn en sportittel, et artistnavn eller et søkeord i søkefeltet. Du kan også bruke filtre for å finne musikk etter sportittel, sjanger, stemning, artistnavn, attribusjon og varighet (i sekunder).

Du kan finstemme søkeresultatene ved å klikke på filteret ved siden av artisten, sjangeren eller stemningen for enkeltsanger. Du kan sortere søkeresultatene etter sportittel, artist, varighet eller dato ved å klikke på det aktuelle kolonnenavnet.

Lagre sporene du liker best, ved å klikke på stjerneikonet ved siden av sportittelen. Klikk på Stjernemerket-fanen for å se en liste over favorittsporene dine.

Det legges til nye utgivelser i lydbiblioteket to ganger i måneden.

Finn lydeffekter

Lydeffekter-fanen kan du bruke filtrene og søkefeltet til å finne lydeffekter til videoene dine.

For å finne en bestemt lydeffekt kan du skrive inn en sportittel eller et søkeord i søkefeltet. Du kan også filtrere lydeffektene etter kategori og varighet (i sekunder).

Spill av og last ned lyd

Trykk på Spill av for å få en smakebit av et spor. Hvis du liker det du hører, kan du holde markøren over datoen og klikke på LAST NED for å få en MP3-fil.

Avspillingen av sporet fortsetter mens du blar gjennom lydbiblioteket. Med kontrollene i lydspilleren kan du hoppe i sporet, sette det på pause eller spille av forrige eller neste spor.

Gi attribusjon

Hvis du bruker et spor med Creative Commons-lisens , må du attribuere artisten i videobeskrivelsen. Slik kan du generere attribusjonsinformasjon:

1. Logg på YouTube Studio
  2. Velg Lydbibliotek på menyen til venstre.
  3. Finn sporet du vil bruke.
    • Merk: For å bla gjennom all musikk med Creative Commons-lisens, klikk på filterlinjen > Attribusjon kreves.
  4. I Lisenstype-kolonnen klikker du på Creative Commons-ikonet
  5. Klikk på Kopiér i forgrunnsvinduet for å kopiere attribusjonsteksten. Så kan du lime inn informasjonen i videobeskrivelsen.

Hvis du vil finne musikk som har en standardlisens for YouTube-lydbiblioteket, men som ikke krever attribusjon, klikker du på filterlinjen  > Attribusjon er ikke nødvendig.

Merk: Hvis du bruker musikk fra YouTube-lydbiblioteket i videoen din, vises det en del kalt «Musikk i denne videoen» på videosiden din. Husk at du fortsatt må oppgi attribusjonsinformasjonen i videobeskrivelsen hvis du bruker musikk med Creative Commons-lisens i videoen.

Tjen penger på videoene dine

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du tjene penger på videoer med musikk og lydeffekter fra lydbiblioteket.

Musikken og lydeffektene du laster ned fra lydbiblioteket, er ikke opphavsrettsbeskyttet, så da vet du at ingen rettighetsinnehavere kommer til å gjøre krav på innholdet via Content ID.

Merk:

• Det er bare musikken og lydeffektene i lydbiblioteket som kan garanteres å være uten opphavsrettsbeskyttelse.
  • YouTube er ikke ansvarlig for eventuelle problemer som oppstår med musikk og lydeffekter som påstås å være royaltyfrie, fra YouTube-kanaler eller andre musikkbiblioteker.
  • YouTube kan ikke gi deg juridisk rådgivning, heller ikke ved problemer med musikk som kan oppstå utenfor plattformen.
  • Hvis du har spørsmål om bruk av musikk, kan det være lurt å kontakte en advokat med kompetanse på dette feltet.

Finn ut mer om hva slags innhold du kan tjene penger på.