Audiokirjaston musiikin ja äänitehosteiden käyttäminen

YouTuben audiokirjastossa on tekijänoikeusvapaata tuotantomusiikkia ja äänitehosteita videoihisi.

YouTuben audiokirjaston musiikki ja äänitehosteet ovat vapaasti käytettävissä. Audiokirjasto on saatavilla vain YouTube Studiossa.

Audiokirjaston avaaminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta audiokirjasto.

Haku audiokirjastosta

Etsi musiikkia

Voit etsiä kappaleita videoihisi käyttämällä Maksuton musiikki ‑välilehden suodattimia ja hakukenttää.

Voit etsiä tietyn kappaleen kirjoittamalla kappaleen tai artistin nimen tai avainsanan hakukenttään. Voit käyttää suodattimia myös, jos haluat etsiä musiikkia kappaleen nimen, genren, tunnelman, artistin nimen, tekijän tietojen tai keston mukaan (kesto sekunneissa).

Hakua voi tarkentaa, kun valitset suodattimen  artistin, genren tai tunnelman vierestä yksittäisen kappaleen kohdalla. Voit suodattaa hakutuloksia kappaleen nimen, artistin nimen, keston tai päivämäärän mukaan valitsemalla sarakkeen nimen.

Tallenna suosikkikappaleesi klikkaamalla tähtikuvaketta kappaleen nimen vierestä. Näet suosikkikappaleesi Tähdellä merkityt ‑välilehdeltä.

Audiokirjastoon lisätään uusia julkaisuja kaksi kertaa kuukaudessa.

Äänitehosteiden hakeminen

Etsi äänitehosteita videoihisi käyttämällä Äänitehosteet-välilehden suodattimia  ja hakukenttää.

Voit etsiä tietyn äänitehosteen kirjoittamalla kappaleen nimen tai avainsanan hakukenttään. Voit myös suodattaa äänitehosteita luokan ja keston mukaan (kesto sekunneissa).

Äänen toistaminen ja lataaminen

Kuuntele näyte kappaleesta klikkaamalla Toista . Jos pidät kuulemastasi, vie hiiri päiväyksen päälle ja lataa MP3-tiedosto klikkaamalla LATAA.

Kappaletta toistetaan samalla, kun selaat audiokirjastoa. Voit pysäyttää kuuntelun ja hakea ja toistaa edellisen tai seuraavan kappaleen audiosoittimen ohjaimilla.

Attribuution lisääminen

Osa YouTuben audiokirjaston musiikista edellyttää, että lisäät attribuution (tekijätiedot) kappaleeseen käyttäessäsi sitä videossasi.

Jos käytät kappaletta, jonka Lisenssin tyyppi ‑sarakkeessa näkyy Attribuutio vaadittu ‑kuvake , sinun pitää mainita artisti videon kuvauksessa.

Voit klikata Lisenssin tyyppi ‑sarakkeesta ja kopioida  attribuutiotekstin. Sen jälkeen voit liittää tekstin videosi kuvaukseen. Lue lisää attribuutiosta Creative Commonsista

Voit selata musiikkia, jolla on Creative Commons ‑käyttölupa, käyttämällä Attribuutio vaadittu ‑suodatinta.

Voit selata musiikkia, jolla on normaali YTAL-käyttölupa, käyttämällä Ei attribuutiovaatimuksia ‑suodatinta.

Videoiden kaupallistaminen

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit kaupallistaa videoita, joissa käytetään YouTuben audiokirjaston musiikkia ja äänitehosteita.

YouTuben audiokirjastosta ladattu musiikki ja äänitehosteet ovat vapaasti käytettävissä, eikä niiden oikeuksien omistaja voi tehdä niistä vaatimusta Content ID ‑järjestelmän kautta.

Huomioitavaa

• Vain YouTuben virallisessa audiokirjastossa oleva musiikki ja äänitehosteet ovat varmasti vapaasti käytettävissä.
  • YouTube ei vastaa ongelmista, jotka aiheutuvat YouTube-kanavilta saadun tai muiden musiikkikirjastojen "tekijänoikeusvapaan" musiikin tai äänitehosteiden käytöstä.
  • YouTube ei voi antaa oikeudellista apua esimerkiksi musiikkiin liittyvissä ongelmissa alustan ulkopuolella.
  • Jos sinulla on kysyttävää musiikin käytöstä, voit tarvittaessa ottaa yhteyttä asianajajaan.

Lue lisää kaupallistettavan sisällön ehdoista.