Brug musik og lydeffekter fra lydbiblioteket

I lydbiblioteket i YouTube Studio kan du finde royaltyfri musik og lydeffekter, som du kan bruge i dine videoer.

Musik og lydeffekter fra YouTubes lydbibliotek er ophavsretsligt sikre at bruge. Lydbiblioteket findes kun i YouTube Studio.

Åbn lydbiblioteket

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Lydbibliotek i menuen til venstre.

Du kan også få adgang til lydbiblioteket direkte på youtube.com/audiolibrary.

Søg i lydbiblioteket

Find musik

På fanen Gratis musik kan du bruge filtrene og søgefeltet til at finde numre til dine videoer.

Angiv titlen på et nummer, en kunstner eller et søgeord i søgefeltet for at finde et bestemt nummer. Du kan også bruge filtre til at finde musik ud fra sangtitel, genre, stemning, kunstnernavn, tilskrivning eller varighed (længde i sekunder).

Juster søgeresultaterne ved at klikke på filteret ved siden af kunstner, genre eller stemning for hvert enkelt nummer. Du kan sortere dine søgeresultater efter sangtitel, kunstnernavn, varighed eller dato ved at klikke på kolonnenavnene.

Gem dine yndlingsnumre ved at klikke på stjerneikonet ud for nummerets titel. Du kan se en liste over dine yndlingsnumre ved at klikke på fanen Stjernemarkeret.

Der bliver føjet nye udgivelser til lydbiblioteket to gange om måneden.

Find lydeffekter

På fanen Lydeffekter kan du bruge filtrene og søgefeltet til at finde lydeffekter til dine videoer.

Angiv titlen på et nummer eller et søgeord i søgefeltet for at finde en bestemt lydeffekt. Du kan også filtrere lydeffekter efter kategori og varighed (længde i sekunder).

Afspil og download lyd

Klik på Afspil for at høre lidt af et nummer. Hvis du kan lide det, du hører, kan du holde markøren over datoen og klikke på DOWNLOAD for at hente en MP3-fil.

Nummeret fortsætter med at spille, mens du søger i lydbiblioteket. Med knapperne på lydafspilleren kan du sætte nummeret på pause, søge og afspille forrige eller næste nummer.

Brug tilskrivning

Hvis du bruger et nummer med licenstypen Creative Commons , skal du kreditere kunstneren i beskrivelsen af din video. Du kan generere tilskrivningsoplysninger ved at bruge:

1. Log ind på YouTube Studio
  2. Vælg Lydbibliotek i menuen til venstre.
  3. Find det nummer, du vil bruge.
    • Bemærk! Du kan gennemse al musik med en Creative Commons-licens ved at klikke på filterbjælken > Tilskrivning er påkrævet.
  4. I kolonnen Licenstype kan du klikke på Creative Commons-ikonet
  5. Klik på Kopiér i pop op-vinduet for at kopiere tilskrivningsteksten. Du kan nu indsætte disse oplysninger i beskrivelsen af din video.

Hvis du vil finde musik, der har en standardlicens til YouTubes lydbibliotek, som ikke kræver tilskrivning, skal du klikke på filterbjælken > Tilskrivning er ikke påkrævet.

Bemærk! Hvis din video bruger musik fra YouTubes lydbibliotek, vises sektionen "Musik i denne video" på din videos afspilningsside. Vær opmærksom på, at hvis din video bruger musik med en Creative Commons-licens, skal tilskrivningsoplysningerne stadig angives i beskrivelsen af din video.

Tjen penge på din video

Hvis du deltager i YouTubes partnerprogram, kan du tjene penge på videoerne med musik og lydeffekter fra lydbiblioteket.

Musik og lydeffekter, som er ophavsretsligt sikre at bruge, og som du har downloadet fra lydbiblioteket, vil ikke blive gjort til genstand for krav fra rettighedsindehavere via Content ID-systemet.

Husk!

• YouTube genkender kun sange og lydeffekter fra lydbiblioteket som ophavsretsligt beskyttet materiale uden krav om brugstilladelse.
  • YouTube kan ikke holdes ansvarlig for problemer, der opstår på baggrund af "royaltyfri" musik og lydeffekter fra YouTube-kanaler eller andre musikbiblioteker.
  • YouTube kan ikke yde juridisk rådgivning i forbindelse med problemer med musik, der kan opstå uden for vores platform.
  • Hvis du har spørgsmål om din brug af musik, kan du konsultere en uddannet advokat.

Få flere oplysninger om, hvilken slags indhold du kan tjene penge på.