Utilitzar música i efectes de so de la Biblioteca d'àudio

A la Biblioteca d'àudio de YouTube Studio, pots trobar efectes de so i música de producció sense regalies per utilitzar-los als teus vídeos.

La música i els efectes de so de la Biblioteca d'àudio de YouTube no tenen drets d'autor. La Biblioteca d'àudio es troba exclusivament a YouTube Studio.

Obrir la Biblioteca d'àudio

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Biblioteca d'àudio.

També pots accedir a la Biblioteca d'àudio directament a youtube.com/audiolibrary.

Fer cerques a la Biblioteca d'àudio

Cercar música

A la pestanya Música gratuïta, utilitza la barra de cerca i els filtres per cercar pistes per als teus vídeos.

Per cercar una cançó concreta, introdueix-ne el títol, l'artista o una paraula clau a la barra de cerca. També pots utilitzar els filtres per cercar música per títol de la cançó, gènere, estat d'ànim, nom de l'artista, atribució o durada (llargada en segons).

Per definir millor els resultats de la cerca, fes clic al filtre  que hi ha al costat de l'artista, el gènere o l'estat d'ànim d'una cançó concreta. Pots ordenar els resultats de la cerca per nom de l'artista, durada, data o títol de la cançó fent clic als noms de les columnes corresponents.

Desa les teves cançons preferides fent clic a la icona d'estrella que hi ha al costat del títol. Per veure una llista de les teves cançons preferides, fes clic a la pestanya Destacada.

Dos cops al mes s'afegeixen llançaments nous a la Biblioteca d'àudio.

Cercar efectes de so

A la pestanya Efectes de so, utilitza la barra de cerca i els filtres  per cercar efectes de so per als teus vídeos.

Per cercar un efecte de so concret, introdueix el títol d'una cançó o una paraula clau a la barra de cerca. També pots filtrar els efectes de so per categoria i durada (llargada en segons).

Reproduir i baixar àudios

Per escoltar una mostra d'una pista, fes clic a Reprodueix . Si t'agrada el que sents, passa el cursor per sobre de la data i fes clic a BAIXA per obtenir un fitxer MP3.

La pista es continuarà reproduint mentre navegues per la Biblioteca d'àudio. Amb els controls del reproductor d'àudio, pots posar en pausa, avançar o retrocedir i reproduir la pista anterior o la següent.

Donar atribució

Si fas servir una pista amb una llicència Creative Commons , has d'esmentar-ne l'artista a la descripció del vídeo. Per generar informació d'atribució:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Biblioteca d'àudio.
  3. Cerca la pista que vulguis utilitzar.
    • Nota: per navegar per tota la música amb una llicència Creative Commons, fes clic a la barra de filtres > Atribució obligatòria.
  4. A la columna Tipus de llicència, fes clic a la icona de Creative Commons
  5. A la finestra emergent, fes clic a Copia per copiar el text d'atribució. Ara pots enganxar aquesta informació a la descripció del vídeo.

Si vols cercar música amb una llicència estàndard de la Biblioteca d'àudio de YouTube que no requereix atribució, fes clic a la barra de filtres > Atribució no obligatòria.

Nota: si el vídeo utilitza música de la Biblioteca d'àudio de YouTube, es mostrarà la secció "Música en aquest vídeo" a la pàgina de visualització del teu vídeo. Tingues en compte que, si el teu vídeo utilitza música amb una llicència Creative Commons, continua sent obligatori incloure la informació d'atribució a la descripció del vídeo.

Monetitzar un vídeo

Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots monetitzar els vídeos amb música i efectes de so de la Biblioteca d'àudio.

La música i els efectes de so d'ús autoritzat per l'autor que baixis de la Biblioteca d'àudio no podran rebre reclamacions de cap titular de drets mitjançant el sistema de Content ID.

Informació important:

• YouTube només reconeix com a música i efectes de so d'ús autoritzat els que s'inclouen a la Biblioteca d'àudio.
  • Per tant, YouTube no es fa responsable dels problemes que puguin sorgir relacionats amb música i efectes de so sense regalies de canals de YouTube o d'altres biblioteques de música.
  • YouTube no pot proporcionar orientació legal, ni tampoc assessorament sobre problemes relacionats amb la música que poden sorgir fora de la plataforma.
  • Si tens preguntes sobre l'ús de la música, et recomanem que consultis un advocat especialitzat.

Obtén més informació sobre el tipus de contingut que pots monetitzar.