Mitä vaatimuksella tarkoitetaan?

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

YouTuben oikeuksienhallintajärjestelmässä vaatimus on väite videon tekijänoikeuksien omistajuudesta.

Vaatimuksia tehdään videoista, jotka on ladattu Content Manageriin linkitetyiltä kanavilta, tai muiden lataamista videoista, jotka vastaavat sisältökohteitasi. Kun Content ID tunnistaa sisältökohdetta vastaavan videon, videosta luodaan vaatimus ja siihen aletaan soveltaa tiettyä käytäntöä (kaupallistaminen, seuraaminen tai estäminen).

Studion Content Managerissa yksittäisen videon vaatimukset näkyvät yhdessä, joten voit hoitaa tietyn videon vaatimukset kerralla.

Väärinkäytökseen tai petokseen perustuvat vaatimukset voivat johtaa rangaistukseen, kuten oikeudelliseen vastuuseen ja kumppanuuden lopettamiseen. Vaatimusten parhaissa käytännöissä on vinkkejä siitä, miten välttyä liian suurelta määrältä vaatimuksia ja miten poistaa virheelliset vaatimukset.

Vaatimusten lähteet

• Kumppanien lataamat videot: Content Manageriin liitetyn YouTube-kanavan lataamat videot. Videoista tehdään vaatimus latauksen yhteydessä ja niihin sovelletaan latauskäytäntöä.
    • Kaupallistaminen, Content ID ‑sisällöntunnistuksen osumat ja raportit avautuvat käyttöön, kun kumppanin lataamasta sisällöstä tehdään vaatimus.
  • Käyttäjien luoma sisältö (UGC): Videot, joita muut YouTuben käyttäjät lataavat kanavilleen.
    • Jos heidän videonsa sisältää omistamaasi sisältöä, videosta tehdään vaatimus ja videoon sovelletaan osumakäytäntöä. Osumakäytäntö kertoo YouTubelle, mitä näille videoille tehdään (kaupallistetaan, seurataan tai estetään).

Usein kysyttyä

Mitä eroa on "vaatimuksilla" ja "vaatimuksen kohteena olevilla videoilla"?

Vaatimus tarkoittaa videon tekijänoikeuksien omistajuuden ilmoittamista.

Vaatimuksen kohteena oleva video tarkoittaa videota, josta on tehty yksi tai useampi vaatimus.

Mitä eroa on "vaatimuksilla" ja "poistoilla"?

Tekijänoikeuksien omistajat voivat ylläpitää tekijänoikeuksiaan YouTubessa tekijänoikeuspoistoilla tai Content ID ‑työkalulla, jos se on käytettävissä. Content ID:n avulla voi tehdä vaatimuksia videoista.

Content ID ‑vaatimus ei johda tekijänoikeusvaroitukseen toisin kuin tekijänoikeuspoisto. Lue lisää tekijänoikeuspoistojen ja Content ID ‑vaatimusten eroista.

Kuinka nopeasti vaatimus astuu voimaan?

Käytäntöä sovelletaan välittömästi kaikkeen sisältöön, joka on ladattu käytännön luomisen tai muokkaamisen jälkeen.

Content ID etsii myös videoita, jotka on ladattu ennen sisältökohteen luomista. Äskettäiset lataukset ja suositut videot skannataan ensin.