Wat is ’n eis?

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.

In YouTube se regtebestuurstelsel is ’n eis ’n aanspraak op kopieregeienaarskap van ’n video.

Eise word gemaak op video’s wat deur jou Inhoudbestuurder se gekoppelde kanale of deur ander gebruikers opgelaai is wanneer hul video’s met jou bates ooreenstem. Wanneer Content ID ’n video vind wat met jou bate ooreenstem, word ’n eis geskep en ’n beleid toegepas (monetiseer, spoor na of blokkeer).

Eise word in Studio Inhoudbestuurder volgens individuele video’s gegroepeer sodat jy alle eise op ’n video op een slag kan bestuur.

Enige onregmatige of bedrieglike eise kan lei tot boetes, insluitend wetlike aanspreeklikheid en beëindiging van vennootskap. Lees die beste praktyke vir eise vir wenke oor hoe om ooropeising te vermy en misplaaste eise te verwyder.

Bronne van eise

• Video’s wat deur vennote opgelaai is: Video’s wat deur ’n YouTube-kanaal in jou Inhoudbestuurder opgelaai is. Video’s word opgeëis wanneer hulle opgelaai word en ’n oplaaibeleid toegepas word.
    • Wanneer inhoud wat deur vennote opgelaai is, opgeëis word, maak dit monetiseringopsies, Content ID-passing en rapportering moontlik.
  • Gebruikergenereerde inhoud: Video’s wat ander YouTube-gebruikers na hulle kanale toe oplaai.
    • As hulle video’s inhoud bevat wat jy besit, kry hul video ’n eis op en word jou passingbeleid toegepas. Die passingbeleideis sê vir YouTube wat met hierdie video’s moet gebeur (monetiseer, spoor na of blokkeer).

Gereelde vrae

Wat is die verskil tussen “eise” en “opgeëisde video’s”?

’n Eis is die aanspraak op eienaarskap van ’n video.

’n Opgeëisde video is ’n video wat een of meer eise daarop het.

Wat is die verskil tussen “eise” en “verwyderings”?

Kopieregeienaars bestuur hul eienaarskapregte op YouTube deur óf ’n verwydering weens kopiereg uit te reik, óf – as hulle Content ID gebruik – deur ’n video op te eis.

’n Content ID-eis lei nie tot ’n kopieregwaarskuwing nie, maar ’n verwydering weens kopiereg doen wel. Kom meer te wete oor die verskil tussen verwyderings weens kopiereg en Content ID-eise.

Hoe lank neem dit voordat ’n eis in werking tree?

Jou beleide sal onmiddellik toegepas word op enige inhoud wat opgelaai is nadat jou beleid geskep of gewysig is.

Content ID voer ook ’n “vorige skandering” uit om passende video’s te identifiseer wat opgelaai is voordat jou bate geskep is. Onlangse oplaaie en gewilde video's word eerste geskandeer.