Tjäna pengar på kvalificerade covervideor

Innehållsskapare som deltar i YouTubes partnerprogram kan nu dela intäkterna från kvalificerade YouTube-videor med coverlåtar om ägarna till musiken har gjort anspråk på videorna. Du får proportionerliga intäkter från de här videorna.

Så här avgör du om en video med en coverlåt är kvalificerad för intäktsgenerering

Om du har möjlighet att dela intäkterna från en covervideo visas följande meddelande bredvid videon på fliken Intäktsgenerering: ”Få intäkter från min video. Det här är min cover av en låt som någon annan har skrivit. Läs mer"

Meddelandet visas vid videor med Content ID-anspråk från musikutgivarna som äger upphovsrätten till musiken. Både nya och tidigare uppladdningar kan vara kvalificerade, så du kan även se om dina tidigare videor med coverlåtar är kvalificerade i YouTubes Videohanterare.

Observera att vissa upphovsrättsägare inte har aktiverat sina låtar för den här funktionen, så meddelandet kanske inte visas för en del covervideor som ägaren har gjort anspråk på. Här är några andra situationer där videor inte är kvalificerade för en del av intäkterna:

• videor som innehåller en kommersiell ljudinspelning, t.ex. en instrumental inspelning eller karaokeinspelning
  • videor som innehåller liveuppträdanden.

Så här aktiverar du inkomstdelning för din video med en coverlåt

Så här aktiverar du inkomstdelning för en video med en coverlåt när en utgivare har gjort anspråk på det:

1. Aktivera ditt konto för intäktsgenerering om du inte redan har gjort det. Öppna fliken Intäktsgenerering i kontoinställningarna.
  2. Leta rätt på den kvalificerade covervideon i Videohanteraren. Meddelandet "Matchat innehåll från tredje part" och ett grått dollartecken visas för det.
  3. Klicka på det grå dollartecknet bredvid videon. På fliken Intäktsgenerering markerar du sedan kryssrutan bredvid meddelandet: ”Få intäkter från min video. Det här är min cover av en låt som någon annan har skrivit. Läs mer
  4. Din video granskas för att se om den innehåller annat innehåll från tredje part förutom låten i fråga.
  5. Du får inom kort ett meddelande om du behöver ange mer information. Om du har frågor kan du besöka felsökaren för intäktsgenerering.