Tjäna pengar på kvalificerade covervideor

Innehållsskapare som deltar i YouTubes partnerprogram kan nu dela intäkterna från kvalificerade YouTube-videor med coverlåtar om ägarna till musiken har gjort anspråk på videorna. Du får proportionerliga intäkter från de här videorna.

Så här avgör du om en video med en coverlåt är kvalificerad för intäktsgenerering

Du kan dela intäkter för en covervideo om följande gäller på Videosidan i YouTube Studio:

• Videon har upphovsrättsanspråk i kolumnen Begränsningar.
  • Videons intäktsgenereringsstatus är  Av.
  • Det finns en hovringstext om att videon är kvalificerad för delade annonsintäkter.
Obs! Den här informationen bör även visas på sidan med information om upphovsrätt för videor samt i e-postmeddelandet om anspråk som har skickats till dig.

Meddelandet visas vid videor med anspråk och intäktsgenerering via Content ID från musikutgivarna som äger upphovsrätten till musiken. Både nya och tidigare uppladdningar kan vara kvalificerade.

Observera att vissa upphovsrättsägare inte har aktiverat sina låtar för den här funktionen, så meddelandet kanske inte visas för en del covervideor som ägaren har gjort anspråk på. Här är några andra situationer där videor inte är kvalificerade för en del av intäkterna:

• videor som innehåller en kommersiell ljudinspelning, t.ex. en instrumental inspelning eller karaokeinspelning
  • videor som innehåller liveuppträdanden.

Så här aktiverar du inkomstdelning för din video med en coverlåt

1. Aktivera ditt konto för intäktsgenerering om du inte redan har gjort det. Öppna fliken Intäktsgenerering i kontoinställningarna.
  2. Leta rätt på den kvalificerade covervideon på Videosidan.
  3. Ändra intäktsgenereringsstatus till .
  4. Du kan även öppna intäktsgenereringsinformationen för videon och ändra inställningen för intäktgenerering frånAv till På.

Anvisningar för klassiska Studio

Så här aktiverar du inkomstdelning för en video med en coverlåt när en utgivare har gjort anspråk på det:

1. Aktivera ditt konto för intäktsgenerering om du inte redan har gjort det. Öppna fliken Intäktsgenerering i kontoinställningarna.
  2. Leta rätt på den kvalificerade covervideon i Videohanteraren. Meddelandet "Matchat innehåll från tredje part" och ett grått dollartecken visas för den.
  3. Klicka på det grå dollartecknet bredvid videon. På fliken Intäktsgenerering markerar du sedan kryssrutan bredvid meddelandet: ”Generera intäkter från min video. Det här är min cover av en låt som någon annan har skrivit. Läs mer”.