Generera intäkter från kvalificerade covervideor

Kreatörer som deltar i YouTubes partnerprogram kan dela intäkterna från kvalificerade YouTube-videor med coverlåtar om ägarna till musiken har gjort anspråk på videorna. Du får proportionerliga intäkter från de här videorna.

Så här avgör du om en video med en coverlåt är kvalificerad för intäktsgenerering

En video med en coverlåt är kvalificerad för intäktsgenerering när följande visas för videon på sidan Innehåll i YouTube Studio:

• Upphovsrätt i kolumnen Begränsningar
  • Videons status för intäktsgenerering är dollartecken Av.
  • Det finns en hovringstext om att videon är kvalificerad för delade annonsintäkter.
Obs! Den här informationen bör även visas på sidan med information om upphovsrätt för videor och i e-postmeddelandet om anspråk som har skickats till dig.

Det här meddelandet visas för videor med anspråk och intäktsgenerering via Content ID från musikutgivarna som äger upphovsrätten till musiken. Både nya och tidigare uppladdningar kan vara kvalificerade.

Så här aktiverar du intäktsdelning för covervideon

1. Aktivera intäktsgenerering för ditt konto om du inte redan har gjort det. Öppna fliken Intäktsgenerering i kontoinställningarna.
  2. Leta rätt på den kvalificerade covervideon på sidan Innehåll.
  3. Ändra status för intäktsgenerering till .
  4. Du kan även öppna informationen om intäktsgenerering för videon och ändra inställningen för intäktsgenerering från Av till .