Tjen penger på kvalifiserte coverlåtvideoer

Skapere som er med i YouTubes partnerprogram, kan motta en andel av inntektene fra kvalifiserte coverlåtvideoer når utgiverne som eier rettighetene til originalen, har gjort krav på disse videoene. Du får utbetalt inntekter for disse videoene ut på pro-rata-basis.

Slik finner du ut om coverlåtvideoen din kvalifiserer for inntektsgenerering

Du kan slå på inntektsgenerering for coverversjonen din hvis følgende kriterier er innfridd på Innhold-siden i YouTube Studio:

• Opphavsrett vises i Begrensninger-kolonnen.
  • Statusen for inntektsgenerering er satt til  Av.
  • Når du holder markøren over videoen, står det at den er kvalifisert for deling av annonseinntekter.
Merk: Du skal også kunne se denne informasjonen på informasjonssiden om opphavsrett for videoen og i e-postvarselet du mottar om kravet.

Denne meldingen vises for videoer som musikkutgivere eller utgivere som eier opphavsretten til den aktuelle musikken, har gjort krav på via Content ID-systemet. Merk at både nye og tidligere opplastinger kan være kvalifisert.

Slik aktiverer du inntektsdeling for en coverlåtvideo

1. Slå på inntektsgenerering i kontoen din hvis du ikke allerede har gjort det. Gå til Inntektsgenerering-fanen i kontoinnstillingene.
  2. Finn den kvalifiserte covervideoen på Innhold-siden.
  3. Endre statusen for inntektsgenerering til .
  4. Du kan også gå til informasjonssiden for inntektsgenerering for videoen og endre statusen fra Av til .