Je gebruikers-ID en kanaal-ID voor YouTube achterhalen

Elk YouTube-kanaal heeft een unieke gebruikers-ID en kanaal-ID. Deze worden gebruikt om naar het kanaal te verwijzen in bepaalde apps en services.

Example User ID and Channel ID

De gebruikers-ID en kanaal-ID van je kanaal achterhalen

Je kunt de gebruikers- en kanaal-ID van je kanaal zien in je geavanceerde accountinstellingen.

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik rechtsboven op je accountpictogram en vervolgens op Instellingen Settings
  3. Klik naast je profielfoto op Geavanceerd.
  4. Je vindt de gebruikers-ID van je kanaal en je kanaal-ID onder Accountgegevens.