Je gebruikers-ID en kanaal-ID voor YouTube achterhalen

Elk YouTube-kanaal heeft een unieke gebruikers-ID en kanaal-ID. Deze ID's worden gebruikt om naar het kanaal te verwijzen in bepaalde apps en services.

De gebruikers-ID en kanaal-ID van je kanaal achterhalen

Je kunt de gebruikers-ID en kanaal-ID van je kanaal zien in je geavanceerde accountinstellingen op een computer of in een mobiele browser.

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto en dan Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Geavanceerde instellingen in het linkermenu.
  4. Hier zie je de gebruikers-ID en kanaal-ID van je kanaal.
    • Deze informatie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd als de hoofdeigenaar van het kanaal.

Opmerking: Je kunt je kanaalnaam ook beheren in YouTube Studio.