Je telefoon, tablet of computer gebruiken met Chromecast en andere apparaten

Je kunt je telefoon, tablet of computer gebruiken om YouTube te bedienen op je tv. Hiervoor moet je telefoon, tablet of computer met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden als je tv.  Je kunt ook linken met een tv-code.

Opmerking: Als je een YouTube TV-lid bent en YouTube TV op je televisie wilt bekijken, ga je naar het Helpcentrum van YouTube TV voor meer informatie.

Linken met wifi

Zorg er eerst voor dat je telefoon, tablet of computer verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je tv. Selecteer vervolgens Casten  op je telefoon, tablet of computer.

Opmerking: Casten werkt niet alleen met Chromecast, maar met elke tv die YouTube op tv ondersteunt.

Ondersteunde tv's

• Chromecast
  • Smart TV's met de YouTube-app
  • Android TV
  • Google TV
  • Roku
  • Playstation 3 en Playstation 4
  • Xbox 360 en Xbox One
  • Wii U
  • Blu-Ray Disc-spelers met de YouTube-app
  • Alle settopboxen of mediaboxen met de YouTube-app

Problemen met de wifi-verbinding oplossen

Ga als volgt te werk als je tv niet wordt weergegeven in de lijst met apparaten op de pagina 'Op tv bekijken':

• Controleer of je tv is ingeschakeld en verbinding heeft met wifi.
  • Controleer of je telefoon, tablet of computer verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je tv.
  • Soms helpt het als je de YouTube-app opent op je tv.
Linken met tv-code

Als je geen verbinding hebt met een wifi-netwerk, kun je je tv linken met je telefoon, tablet of computer.

De tv-code vinden op je tv

1. Start de YouTube-app op je tv.
  2. Ga naar Instellingen .
  3. Ga naar het scherm Tv en telefoon linken.
  4. Scrol naar Linken met tv-code. Er wordt een blauwe code weergegeven op je tv.
  5. Pak nu je telefoon, tablet of computer erbij.
De tv-code moet uit cijfers bestaan. Als de code uit letters bestaat, moet je bovenstaande stappen herhalen zodat je een numerieke code krijgt.

De tv-code invoeren op je telefoon of tablet

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer 'Op tv bekijken' in het menu.

3. Tik op TV-CODE INVOEREN in het gedeelte Linken met tv-code.
  4. Voer de blauwe tv-code in die op je tv op je telefoon of tablet wordt weergegeven.

De tv-code invoeren op je computer

1. Ga naar youtube.com/pair op je computer.
  2. Voer in het gedeelte Linken met tv-code de blauwe tv-code in die wordt weergegeven op je tv.
  3. Tik op Deze tv toevoegen.

Apparaten verwijderen die met een tv-code zijn gelinkt

Volg deze stappen om apparaten die met je tv zijn gelinkt, weer te verwijderen:

Op je tv

1. Start de YouTube-app op je tv.
  2. Ga naar Instellingen .
  3. Ga naar het scherm Tv en telefoon linken.
  4. Scrol naar Apparaten verwijderen.

Op je telefoon of tablet

1. Ga naar Op tv bekijken in het menu.

2. Selecteer Apparaten verwijderen.
  3. Tik op VERWIJDEREN om de gelinkte tv te verwijderen.

Op je computer

1. Ga naar youtube.com/pair.
  2. Klik onder 'Gelinkte tv's' op 'Bewerken' en vervolgens op het verwijderpictogram .