Je telefoon, tablet of computer linken om YouTube op tv te bekijken

Je kunt je telefoon, tablet of computer gebruiken om YouTube te bedienen op je tv. Hiervoor moet je met zowel je telefoon, tablet of computer als met je tv verbinding maken met hetzelfde wifi-netwerk.  Je kunt ook linken met een tv-code.

Linken met wifi

Zorg er allereerst voor dat je telefoon, tablet of computer verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je computer. Selecteer vervolgends Casten  op je telefoon, tablet of computer.

Opmerking: Casten werkt met elke tv die YouTube op tv ondersteunt, niet alleen Chromecast.

Ondersteunde tv's

• Chromecast
  • Smart TV's met de YouTube-app
  • Android TV
  • Google TV
  • Roku
  • Playstation 3 en Playstation 4
  • Xbox 360 en Xbox One
  • Wii U
  • Blu-Ray Disc-spelers met de YouTube-app
  • Alle settopboxen of mediaboxen met de YouTube-app

Problemen met de wifi-verbinding oplossen

Ga als volgt te werk als je tv niet wordt weergegeven in de lijst met apparaten op de pagina 'Op tv bekijken':

• Controleer of je tv is ingeschakeld en verbinding heeft met wifi.
  • Controleer of je telefoon, tablet of computer verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je tv.
  • Soms helpt het als je de YouTube-app opent op je tv.

Linken met een tv-code

Als je geen verbinding hebt met een wifi-netwerk, kun je je tv linken met je telefoon, tablet of computer.

De tv-code vinden op je tv

1. Start de YouTube-app op je tv.
  2. Ga naar Instellingen
  3. Ga naar het scherm Tv en telefoon linken.
  4. Scrol naar Linken met tv-code. Er wordt een blauwe code weergegeven op je tv.
  5. Pak nu je telefoon, tablet of computer erbij.
De tv-code moet uit cijfers bestaan. Als de code uit letters bestaat, moet je bovenstaande stappen herhalen zodat je een numerieke code krijgt.

De tv-code invoeren op je telefoon of tablet

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer 'Op tv bekijken' in het menu.

3. Tik op TV-CODE INVOEREN in het gedeelte Linken met tv-code.
  4. Voer de blauwe tv-code die op je tv wordt weergegeven in op je telefoon of tablet.

De tv-code invoeren op je computer

1. Ga naar youtube.com/pair op je computer.
  2. Voer de blauwe tv-code die wordt weergegeven op je tv in het gedeelte Linken met tv-code in.
  3. Tik op Deze tv toevoegen.

Apparaten die zijn gelinkt met een tv-code verwijderen

Volg deze stappen om apparaten die met je tv zijn gelinkt weer te verwijderen:

Op je tv

1. Start de YouTube-app op je tv.
  2. Ga naar Instellingen
  3. Ga naar het scherm Tv en telefoon linken.
  4. Scrol naar Apparaten verwijderen.

Op je telefoon of tablet

1. Ga naar Op tv bekijken in het menu.

2. Selecteer Apparaten verwijderen.
  3. Tik op VERWIJDEREN om de gelinkte tv te verwijderen.

Op je computer

1. Ga naar youtube.com/pair.
  2. Tik onder 'Gelinkte tv's' op Bewerken en vervolgens op Verwijderen