Lay-out van kanaal aanpassen

Je kunt de indeling van je kanaal aanpassen, zodat kijkers je kanaaltrailer, aanbevolen video en aanbevolen secties zien als ze op de homepage van je kanaal komen.

Een kanaaltrailer maken voor nieuwe kijkers

Je kanaaltrailer biedt een voorproefje van je kanaal, zodat kijkers meer informatie krijgen en worden aangemoedigd om zich te abonneren. Tijdens het afspelen van je kanaaltrailer worden er standaard nooit advertenties weergegeven, tenzij je video geclaimde content van derden bevat. Kijkers die al op je kanaal geabonneerd zijn, zien je aanbevolen video.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Klik onder Videospotlight op TOEVOEGEN en selecteer een video voor je kanaaltrailer.
  4. Klik op Publiceren.

Aanbevolen video voor abonnees

Licht een van je video's of een andere YouTube-video uit voor je abonnees die de homepage van je kanaal bezoeken.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Klik onder Videospotlight op TOEVOEGEN en selecteer een video om aan te bevelen.
  4. Klik op Publiceren.

Aanbevolen secties

Pas de indeling van de homepage van je kanaal aan met maximaal tien secties. Content die je openbaar het gemaakt, wordt standaard ingedeeld in drie vooraf geconfigureerde secties: 'Uploads', 'Gemaakte playlists' en 'Abonnementen'.
Youtube Studio Channel Customization- shelves/layout

Een sectie maken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Klik onderaan op SECTIE TOEVOEGEN.
  4. Gebruik de pijl-omlaag om je content te selecteren.
    1. Video's: kies geposte video's die je wilt uitlichten.
    2. Populaire uploads: kies je live, eerdere en aankomende livestreams die je wilt uitlichten.
    3. Playlists: kies één playlist, je gemaakte playlists of meerdere playlists die je wilt uitlichten.
    4. Kanalen: kies abonnementen en aanbevolen kanalen die je wilt uitlichten.
  5. Klik op Publiceren.

Een sectie bewerken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Klik onderaan op Opties  bij de sectie die je wilt bewerken en selecteer Content van sectie bewerken .
  4. Pas de content van de sectie aan in het bewerkingsvenster.
  5. Klik op Publiceren.

Secties op je kanaal opnieuw indelen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Indeling.
  3. Klik onderaan op de verticale balk bij de sectie die je wilt verplaatsen en verander de volgorde door te slepen.
  4. Klik op Publiceren.