YouTube-kanavan ulkoasun muokkaaminen

Voit yksilöidä YouTube-kanavasi ulkoasun niin, että kanavan etusivulle tulevat katsojat näkevät kanavan trailerin, videosuosituksen, suositellut osiot sekä Sinulle- ja Yhteisön suosituimmat klipit ‐osiot.

Kanavan trailerin luominen muille kuin tilaajille

Kanavan trailerilla voit esitellä kanavasi tarjontaa ja houkutella katsojia tilaajiksi. Kanavan trailerissa ei näy mainoksia, paitsi jos video sisältää kolmannen osapuolen sisältöä, josta on tehty vaatimus. Jos katsoja on jo tilannut kanavasi, hänelle näkyy videosuositus.
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Ulkoasu.
  3. Siirry kohtaan Nostettu video, klikkaa LISÄÄ ja valitse kanavan traileriksi lisättävä video.
  4. Valitse Julkaise.

Kanavalle palaaville tilaajille näkyvä video

Voit nostaa kanavalle palaavien tilaajien näkyville jonkin omista videoistasi tai minkä tahansa muun YouTube-videon. Video näkyy tilaajille, kun he vierailevat kanavasivullasi.
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Ulkoasu.
  3. Siirry kohtaan Nostettu video, klikkaa LISÄÄ ja valitse videosuositus.
  4. Valitse Julkaise.

Suositellut osiot

Voit muokata kanavan etusivun ulkoasua ja lisätä jopa 12 omavalintaista osiota. Kanavalla on oletuksena neljä valmista osiota: Shorts-videot, lataukset, luodut soittolistat sekä julkiseksi valitsemasi tilaukset.

Osion luominen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Ulkoasu.
  3. Valitse alareunasta LISÄÄ OSIO.
  4. Selaa ja valitse sisältöä.
    1. Videot: Esittele videoitasi, Shorts-videoitasi ja livestriimejäsi.
    2. Soittolistat: Esittele yksittäistä soittolistaa, useita soittolistoja tai itse luomiasi soittolistoja.
    3. Jäsenyydet: Jos kanavajäsenyydet ovat päällä, voit esimerkiksi esitellä vain jäsenille tarkoitettuja videoita ja muuta sisältöä.
    4. Kanavat: Esittele tilauksiasi tai kanavasuosituksiasi.
  5. Valitse Julkaise.

Osion muokkaaminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Ulkoasu.
  3. Vie hiiri muokattavan kohdan päälle ja klikkaa Valinnat " ja sitten Muokkaa osion sisältöä .
  4. Muuta sisältöä muokkausnäytössä.
  5. Valitse Julkaise.

Kanavan osioiden järjestäminen uudelleen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Ulkoasu.
  3. Klikkaa siirrettävän osion kohdalta pystypalkkia ja vedä se haluamaasi kohtaan.
  4. Valitse Julkaise.

Sinulle-osio

Sinulle-osiosta katsojat näkevät personoitua sisältöä kanavasi etusivulla. Suositukset perustuvat katsojan aiemmin katsomaan sisältöön. Voit valita, minkä tyyppistä sisältöä haluat katsojien näkevän, esimerkiksi vain 12 viime kuukauden aikana lisättyä sisältöä.
Huom. Sinulle-osio ei välttämättä ole käytettävissä kaikkien kanavien etusivuilla.

Sinulle-osion muokkaaminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Asettelu.
  3. Vieritä alas kohtaan "Suosituksia katsojille" ja klikkaa Lisää asetuksia.
  4. Valitse katsojille näkyvät sisältötyypit ja näkyykö suosituksissa vain sisältöä, joka on julkaistu 12 viime kuukauden aikana.
  5. Klikkaa Valmis.
  6. Valitse Julkaise.

Sinulle-osion laittaminen päälle tai pois päältä

1. Kirjaudu YouTube Studioon
    • Voit myös avata YouTube Studio ‐sovelluksen .
  2. Valitse YouTube Studion vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Asettelu.
    • Voit myös napauttaa YouTube Studio ‐sovelluksen oikeasta yläreunasta profiilikuvaa  ja sitten Tee muutoksia kanavaan Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  3. Laita Sinulle-osio päälle tai pois päältä kohdasta "Suosituksia katsojille".
  4. Valitse Julkaise.

Yhteisön suosituimmat klipit ‐osio

Voit esitellä suosituimpia videoistasi luotuja klippejä kanavan etusivulla. Klipit voivat olla sinun tai katsojien tekemiä. Etusivulle lisätyt klipit näkyvät julkisesti, ja ne on järjestetty suosion ja latausajankohdan mukaan. Lue lisää Yhteisön suosituimmat klipit ‐osion ylläpidosta