Annonser i videor du tittar på

Annonserna du ser när du tittar på YouTube-videor är skräddarsydda efter dina intressen. Urvalet baseras på Googles annonsinställningar, vilka videor du har tittat på och om du är inloggad eller inte.

How to personalize the ads you see on YouTube and Google

När du är inloggad kan följande anonyma signaler avgöra vilka annonser du ser:

• vilka typer av videor du har tittat på
  • vilka appar du har på enheten och din användning av appar
  • webbplatser du besöker
  • anonyma identifierare för din mobila enhet
  • tidigare interaktion med Googles annonser och marknadsföringstjänster
  • geografisk plats
  • åldersintervall
  • kön
  • videointeraktioner på YouTube.

Annonserna baseras på innehållet i de videor du har tittat på, oavsett om du är inloggad eller inte.

Hantera integritetsinställningar för annonser

Du kan styra vilka annonser du ser baserat på ditt Google-konto Annonsinställningar. Du kan också visa, radera eller pausa YouTubes visningshistorik.

Inaktivera annonser

Om du vill inaktivera annonser på YouTube kan du läsa om våra betalmedlemskap som ger en annonsfri upplevelse.

Om du vill sluta se en specifik annons kan du välja Info Informationoch sedan Sluta visa den här annonsen på annonsen. Det här alternativet finns endast om du har aktiverat annonsanpassning i Annonsinställningar för Google-kontot.

Rapportera en annons

Om du ser en annons som du inte gillar kan du hantera inställningarna enligt informationen ovan. Om du ser en annons som är olämplig eller till och med bryter mot Googles annonspolicyer kan du rapportera den.

Om du vill rapportera en annons väljer du Info Information på annonsen och sedan Rapportera den här annonsen. Du kan även fylla i och skicka det här formuläret. Vårt team granskar din anmälan av annonsen och vidtar åtgärder om det behövs.

Du kan endast rapportera annonser på YouTube för mobilen och på en dator.

Fylla i formulär för potentiella kunder

När du öppnar ett formulär för potentiella kunder i en videokampanj på YouTube är vissa fält förifyllda när du är inloggad på ditt Google-konto.