Advertenties bij video's die je bekijkt

De advertenties bij YouTube-video's of Shorts die je bekijkt, zijn afgestemd op je interesses. Ze zijn gebaseerd op je advertentie-instellingen van Google, de content die je hebt bekeken en je inlogstatus.

How to personalize the ads you see on YouTube and Google

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Als je ingelogd bent, kunnen de volgende anonieme signalen van invloed zijn op de advertenties die je ziet:

• De typen video's die je hebt bekeken
  • De apps op je apparaat en je app-gebruik
  • Websites die je bezoekt
  • Anonieme ID's gerelateerd aan je mobiele apparaat
  • Eerdere interacties met advertenties of advertentieservices van Google
  • Je geografische locatie
  • Leeftijdscategorie
  • Gender
  • Videointeracties op YouTube

Deze advertenties zijn gebaseerd op de video's die je hebt bekeken. Daarbij maakt het niet uit of je wel of niet ingelogd bent.

Privacyinstellingen voor advertenties beheren

Op basis van de advertentie-instellingen van je Google-account kun je beheren welke advertenties je te zien krijgt. Je kunt ook je YouTube-kijkgeschiedenis bekijken, verwijderen of onderbreken.

Advertenties uitzetten

Wil je advertenties op YouTube uitzetten? Met onze betaalde lidmaatschappen heb je geen last meer van advertenties.

Als je een bepaalde advertentie niet meer wilt zien zonder deze te melden, selecteer je bij de advertentie Meer '' of Info  en dan Advertentie blokkeren . Deze optie is alleen beschikbaar als je in Mijn advertentiecentrum aanpast welke advertenties je ziet.

Een advertentie melden

Als je een advertentie ziet die je niet leuk vindt, beheer je je advertentie-instellingen via de stappen hierboven. Als je een advertentie ziet die ongepast is of het advertentiebeleid van Google schendt, kun je deze melden.

Je meldt de advertentie via Meer '' of Info  en dan Advertentie melden . Je kunt ook dit formulier invullen en indienen. Ons team beoordeelt dan je advertentiemelding en onderneemt zo nodig actie.

Je kunt alleen advertenties melden op YouTube voor mobiel en op een computer.

Leadformulieren invullen

Als je een leadformulier opent in een videocampagne op YouTube, wordt een aantal velden in het formulier vooraf ingevuld als je bent ingelogd op je Google-account.