Olika versioner av YouTube-appen för TV

YouTube på TV är en optimerad version av YouTube. Med den blir det enklare att hitta och visa YouTube-videoklipp på TV:n. Läs mer om YouTube på TV.

Tillgänglighet

Du kan använda YouTube på många olika TV-apparater, inklusive smart-TV-apparater, mediespelare, Google TV, Android TV och vissa Apple TV-enheter.

Hur YouTube på TV visas för dig beror på vilken YouTube-app som körs på din smart-TV eller mediespelare. Du kan ta reda på vilken YouTube-app du använder genom att jämföra med bilderna nedan.

YouTube på nyare smart-TV-apparater och mediespelare
Den senaste versionen av YouTube-appen är tillgänglig på modeller från 2013 och senare. Den kan även användas på vissa enheter från 2012:

YouTube och äldre smart-TV-apparater och mediespelare
Om din TV är från 2012 eller tidigare har du troligen den äldre versionen av YouTube-appen. Flash-appen för YouTube på äldre TV-apparater är inte längre tillgänglig från och med 30 juni 2017.

YouTube på Android TV
Om du har en enhet med Android TV finns YouTube-appen i applistan som standard:

YouTube på Apple TV
Om du har en tredje generationens Apple TV finns YouTube-appen i huvudmenyn som standard:

Andra generationens Apple TV (eller äldre) har inte längre en YouTube-app som stöds

Mer information om YouTube på TV finns på youtube.com/yt/devices.