Växla mellan kanaler i ett Google-konto

Du kan hantera upp till 200 kanaler från ett och samma Google-konto. Läs mer om hur du använder varumärkeskonton för att hantera YouTube-kanaler.

Växla mellan kanaler

På YouTube kan du bara använda en kanal i taget. Följ anvisningarna nedan om du vill växla mellan YouTube-kanalerna du har länkat till ett och samma Google-konto.

Tips: Du kan även göra det här med YouTube Studio-appen på din mobila enhet. Kom igång i hjälpcentret för YouTube Studio-appen.

Byt enkelt konto på mobilen

När du loggar in på YouTube via en mobil enhet ombeds du att välja en kanal.

Så här växlar du till en annan kanal som du hanterar:

1. Välj kontoikonen .
  2. Tryck på pilen bredvid ditt namn.

3. Tryck på en kanal i listan när du vill använda det kontot.

Du kan alltid bekräfta vilken kanal du använder för närvarande via ditt konto.

Jag har länkat en kanal till ett varumärkeskonto men den finns inte med i listan.

Om kanalen inte visas betyder det att Google-kontot du är inloggad på inte står som ansvarigt för den kanalens varumärkeskonto.

Så här åtgärdar du problemet: Följ de här anvisningarna för att lägga till ditt Google-konto som ansvarigt för varumärkeskontot som är länkat till kanalen.

Visa alla dina kanaler

För att underlätta hanteringen kan du visa en lista med alla dina YouTube-kanaler.

Om du har mer än tio kanaler
  1. Om du använder en dator klickar du på kanalikonen längst upp till höger på YouTube.
  2. Klicka på Visa alla.
Om du har färre än tio kanaler
  1. Öppna kontoinställningarna. Du öppnar inställningarna genom att klicka på kanalikonen längst upp till höger på YouTube. Klicka på inställningsikonen Settings. Under Kontoinställningar klickar du på Översikt.
  2. Längst ner klickar du på Se alla mina kanaler eller skapa en ny kanal.

Du kan också se varumärkeskonton som ägs eller hanteras av ditt Google-konto, men som inte har en länkad YouTube-kanal. Du kan klicka på en sida om du vill skapa en ny YouTube-kanal för den.

Om du vill ta bort en kanal från listan

Obs! Om du kan se ett alternativ som visar din e-postadress istället för ett namn betyder det att du kan använda YouTube som ett visningsprogram utan kanal. Du kan inte ta bort alternativet, men du kan använda det för att skapa en ny kanal som använder det namn du valt för ditt Google-konto.