Schakelen tussen kanalen op een Google-account

Je kunt maximaal honderd kanalen beheren vanuit één Google-account. Leer hoe je merkaccounts gebruikt om je YouTube-kanalen te beheren.

Schakelen tussen kanalen

Op YouTube kun je maar één kanaal tegelijk gebruiken. Volg de onderstaande instructies om te schakelen tussen de YouTube-kanalen die aan hetzelfde Google-account zijn gekoppeld.

Tip: Je kunt dit ook doen met de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat. Ga aan de slag via het Helpcentrum van de YouTube Studio-app.

Eenvoudig tussen accounts schakelen op mobiele apparaten

Wanneer je op een mobiel apparaat inlogt bij YouTube, wordt je gevraagd een kanaal te kiezen.

Overschakelen naar een ander kanaal dat je beheert:

1. Ga naar je accountpictogram .
  2. Tik op de pijl naast je naam.

3. Tik op een kanaal in de lijst om dat account te gebruiken.

Bij Account kun je altijd zien welk kanaal je op dit moment gebruikt.

Ik heb een kanaal aan een merkaccount gekoppeld, maar het staat niet in de lijst.

Als je kanaal niet wordt weergegeven, ben je niet ingelogd op het Google-account dat het merkaccount van dat kanaal beheert.

Oplossing: Volg deze instructies om je Google-account toe te voegen als beheerder van het merkaccount dat aan het kanaal gekoppeld is.

Al je kanalen weergeven

Een overzicht van al je YouTube-kanalen maakt beheer een stuk gemakkelijker.

Als je meer dan tien kanalen hebt
  1. Klik op een computer op je kanaalpictogram rechtsboven in YouTube.
  2. Klik op Alles weergeven.
Als je minder dan tien kanalen hebt
  1. Ga naar je accountinstellingen. Klik daarvoor op je kanaalpictogram rechtsboven in YouTube. Klik op het instellingenpictogram Settings. Klik onder Accountinstellingen op Overzicht.
  2. Klik onderaan op Al mijn kanalen weergeven of een nieuw kanaal maken.

Hier staan ook de merkaccounts waarvan jouw Google-account eigenaar of beheerder is, maar waaraan geen YouTube-kanaal is gekoppeld. Klik op een pagina om een nieuw YouTube-kanaal voor die pagina te maken.

Als je een kanaal uit het overzicht wilt verwijderen

Opmerking: Zie je een optie die je e-mailadres in plaats van je naam weergeeft, dan kun je YouTube gebruiken als kijker zonder kanaal. Je kunt deze optie niet verwijderen, maar wel gebruiken om een nieuw kanaal te maken met de naam die je voor je Google-account hebt geselecteerd.