Felsöka problem med YouTube-videor

Om du har problem med att spela upp din YouTube-video kan du testa följande och se om det löser problemet. Här är några av de vanligaste felmeddelandena:

• Ett fel har inträffat.
  • Uppspelningsfel. Tryck om du vill försöka igen.
  • Anslutningen till servern bröts.
  • Den här videon är inte tillgänglig.
  • Något gick fel. Tryck om du vill försöka igen.
  • Kontrollera nätverksanslutningen (försök igen).
  • Innehållet är inte tillgängligt.

Kontrollera internethastigheten

• Starta om internetanslutningen.
  • Kör ett test av internethastighet för att kontrollera om ditt internet klarar den valda videoupplösningen. Du kan också ändra videokvaliteten för att förbättra upplevelsen. Obs! Om flera enheter används i samma nätverk kan det minska enhetens mottagningshastighet.
  • Kontrollera YouTube-videons upplösning och den rekommenderade hastigheten som behövs för att spela upp videon. I tabellen nedan kan du se ungefärliga hastigheter som rekommenderas för varje videoupplösning.

Videoupplösning Rekommenderad ihållande hastighet
4K 20 Mbit/s
HD 1080p 5 Mbit/s
HD 720p 2,5 Mbit/s
SD 480p 1,1 Mbit/s
SD 360p 0,7 Mbit/s

Kontrollera att du är inloggad på YouTube

Se till att du är inloggad på YouTube.

För att skydda YouTubes community kan vi förhindra att utloggade användare får åtkomst till YouTube-videor när de försöker ladda ned material för användning offline.

Om du är en forskare som försöker komma åt YouTube-data för akademisk forskning kan du ansöka till YouTubes forskningsprogram. Du kan läsa mer om processen och tillgänglig data här.

Starta om YouTube-appen eller enheten

Testa att stänga YouTube-appen eller starta om enheten. Du kan även avinstallera och installera om YouTube-appen.

Uppdatera webbläsaren och kontrollera tilläggen

Testa att uppdatera webbläsaren eller rensa webbläsarens cacheminne och cookies. Du kan även kontrollera om webbläsartilläggen som blockerar annonser påverkar videouppspelningen. Du kan också testa att öppna YouTube i ett inkognitofönster med alla tillägg inaktiverade och kontrollera om problemet kvarstår.

Uppdatera YouTube-appen

Testa att uppdatera till den senaste versionen av YouTube-appen. Du kan även testa att uppdatera enhetens firmware/systemprogramvara.

Kontrollera dataanvändning

Kontrollera att du har aktiverat dataanvändning för YouTube:

1. Öppna enhetsinställningarna.
  2. Tryck på Mobil.
  3. Öppna YouTube under avsnittet Mobildata.
  4. Tryck på knappen bredvid YouTube så att den är på.

Andra typer av fel

Grön eller svart skärm i videospelaren

Om du hör ljudet i en YouTube-video men videospelaren är grön eller svart kan du testa följande:

Om det inte fungerar kan du försöka med de här felsökningstipsen.

Ljudproblem

Om du inte hör ljud från en YouTube-video kan du testa följande:

• Se till att ljud/volym är aktiverat i webbläsaren eller på enheten.
  • Kontrollera enhetens ljudinställningar.
  • Starta om webbläsaren eller enheten.

Åldersbegränsat innehåll

Ibland kanske inte innehållet bryter mot våra policyer, men det kan vara olämpligt för tittare under 18 år. I dessa fall kan vi sätta en åldersgräns på videon. Obs! En video kan även ha begränsat läge aktiverat.

Problem med att ladda ned videor

Om du inte har YouTube Premium eller om nedladdning av videor inte är tillgängligt för dig kan du inte ladda ned videor. Om du kan ladda ned videor men stöter på problem kan du testa de här felsökningstipsen för problem med nedladdningen.

Problem med konto

Om du har problem med kontot kan du testa de här felsökningsartiklarna.

Problem med YouTubes betalprodukter

Om stegen ovan inte hjälpte och du

• har köpt en film eller serie på YouTube ELLER
  • är en aktiv betalande medlem i YouTube Music, YouTube Premium eller YouTube TV.
Du kan kontakta oss om du behöver hjälp med support och medlemskap.