Felsöka problem med videostreaming

Problem med videostreaming på YouTube kan bero på flera olika saker. Om du felsöker internet- eller enhetsanslutningen kan du åtgärda ditt problem och spela upp videor igen.

Du kan ha problem med videostreaming om du har fått någon av följande aviseringar:

• Ett fel har inträffat.
  • Uppspelningsfel. Tryck om du vill försöka igen.
  • Anslutningen till servern bröts.
  • Den här videon är inte tillgänglig.
  • Något gick fel. Tryck om du vill försöka igen.

Felsöka internet- och enhetsanslutningen

Följ stegen nedan för att åtgärda internet- och enhetsanslutningar för att kunna spela upp videor på YouTube igen.

Internethastighet

Kvaliteten på ditt hem- eller mobilnätverk kan påverka hur smidigt YouTube-videor spelas och huruvida videor kan spelas upp i HD.
I tabellen nedan kan du se ungefärliga hastigheter som rekommenderas för att spela upp varje videoformat. Enhetens faktiska hastighet kan skilja sig från siffran du ser när du mäter din internethastighet. Det beror på faktorer som Wi-Fi-prestanda, tid på dygnet och hur internetleverantören ansluter till YouTube. Om det finns flera enheter i ditt nätverk delas anslutningen mellan dem, vilket kan minska enhetens mottagningshastighet.

Videoupplösning

Rekommenderad ihållande hastighet
4K 20 Mbit/s
HD 1080p    5 Mbit/s
HD 720p  2,5 Mbit/s
SD 480p 1,1 Mbit/s
SD 360p 0,7 Mbit/s

I videokvalitetsrapporten ser du om din internetleverantör är HD-verifierad.

Du kan läsa Statistik för nördar om du vill veta mer om hur videorna streamas.

Smart-tv:ar, Chromecast och spelkonsoler

• Starta om YouTube-appen.
  • Starta om enheten: kall omstart (koppla från strömmen och återanslut).
  • För spelkonsoler: avinstallera och installera om YouTube-appen.
  • Uppdatera enhetens firmware/systemprogramvara.

Följ instruktionerna nedan för YouTube-appen eller mobilwebbplatsen.

YouTube-appen

Mobilwebbplatsen

• Starta om mobilwebbläsaren.
  • Starta om enheten.