Problemen oplossen bij het streamen van video's

Problemen bij het streamen van YouTube-video's kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Als je problemen met je internet- of apparaatverbinding oplost, kun je mogelijk weer video's afspelen.

Je hebt wellicht problemen bij het streamen van video's als je een van deze meldingen hebt gezien:

• Er is een fout opgetreden.
  • Fout bij afspelen. Tik om het opnieuw te proberen.
  • Verbinding met de server is verbroken.
  • Deze video is niet beschikbaar.
  • Er is iets misgegaan. Tik om het opnieuw te proberen.

Problemen oplossen met internet- en apparaatverbindingen

Mogelijk kun je weer YouTube-video's afspelen door de onderstaande stappen voor internet- en apparaatverbindingen te volgen.

Internetsnelheid

De kwaliteit van je thuisnetwerk of mobiele netwerk kan van invloed zijn op hoe soepel YouTube-video's worden afgespeeld en of video's in HD worden afgespeeld. Als je wilt weten of je internetprovider HD-geverifieerd is, bekijk je het Videokwaliteitsrapport.
In de onderstaande tabel zie je de geschatte aanbevolen snelheden voor het afspelen van elke video-indeling. De werkelijke snelheid die je apparaat ontvangt, kan afwijken van het cijfer dat je ziet wanneer je een internetsnelheidstest uitvoert. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals de wifi-prestaties, het tijdstip en hoe je internetprovider verbinding maakt met YouTube. Als er meerdere apparaten zijn verbonden met je netwerk, wordt de verbinding tussen deze apparaten gedeeld. Hierdoor ontvangt je apparaat mogelijk een lagere snelheid.

Videoresolutie

Aanbevolen snelheid
4K 20 Mbps
HD 1080p    5 Mbps
HD 720p  2,5 Mbps
SD 480p 1,1 Mbps
SD 360p 0,7 Mbps

Als je meer wilt weten over hoe je video's worden gestreamd, bekijk je de Statistieken voor nerds.

Smart TV's, Chromecast en gameconsoles

• Start de YouTube-app opnieuw op.
  • Start het apparaat helemaal opnieuw op: trek het netsnoer eruit en sluit het apparaat opnieuw aan op de netspanning.
  • Ga naar youtube.com/tv in Chrome en probeer dezelfde handeling(en) opnieuw.
  • Voor gameconsoles: verwijder de YouTube-app en installeer deze opnieuw.
  • Update de firmware/systeemsoftware van je apparaat.

Volg de onderstaande instructies voor de YouTube-app of mobiele website.

YouTube-app

Mobiele site

• Start je mobiele browser opnieuw op.
  • Start je apparaat opnieuw op.