Problemen bij het afspelen van video's oplossen

Er zijn verschillende factoren die problemen bij het afspelen van video's kunnen veroorzaken, zoals je internet- of apparaatverbinding.

Als je een van de volgende meldingen krijgt, heb je misschien een probleem met het afspelen van video's:

• Er is een fout opgetreden.
  • Fout bij afspelen. Tik om het opnieuw te proberen.
  • Verbinding met de server is verbroken.
  • Deze video is niet beschikbaar.
  • Er is iets misgegaan. Tik om het opnieuw te proberen.

Als je problemen met je internet- of apparaatverbinding oplost, speelt je video misschien weer zonder problemen af. Check eerst de internetsnelheid en doorloop daarna de stappen voor je apparaat.

Problemen met internet- en apparaatverbindingen oplossen

Probeer onderstaande stappen om je problemen met internet- en apparaatverbindingen op te lossen.

Internetsnelheid

De kwaliteit van je thuisnetwerk of mobiele netwerk kan beïnvloeden hoe vloeiend YouTube-video's worden afgespeeld en of video's in HD worden afgespeeld.
  • Controleer de resolutie van de YouTube-video's en de aanbevolen snelheid om de video te kunnen afspelen. In de tabel hieronder zie je de geschatte aanbevolen snelheden om elke videoresolutie af te spelen.

Videoresolutie

Aanbevolen snelheid
4K 20 Mbps
HD 1080p    5 Mbps
HD 720p  2,5 Mbps
SD 480p 1,1 Mbps
SD 360p 0,7 Mbps

Opmerking: De werkelijke snelheid van je apparaat kan afwijken van het cijfer dat je ziet wanneer je de internetsnelheid test. Dat verschil wordt veroorzaakt door verschillende factoren, zoals:

• Wifi-prestaties
  • Tijdstip
  • De manier waarop je internetprovider verbinding maakt met YouTube
  • Het aantal apparaten dat er op je netwerk zit: als er verschillende apparaten gebruikmaken van je netwerk, wordt de verbinding daarmee gedeeld. Als er meerdere apparaten op hetzelfde netwerk zitten, kan dit de snelheid beïnvloeden die je apparaat krijgt toebedeeld.
  • Ga naar Videokwaliteitsrapport om na te gaan of je internetprovider HD-geverifieerd is.
  • Als je meer wilt weten over hoe je video's worden afgespeeld, bekijk je de Statistieken voor nerds.
  • Maak opnieuw verbinding met je netwerk als de bovenstaande suggesties je verbinding niet verbeteren.

Smart-tv's, Chromecast en gameconsoles

Als je problemen hebt op een smart-tv, Chromecast of gameconsole, kun je deze stappen uitvoeren om afspeelproblemen op te lossen:

• Start de YouTube-app opnieuw.
  • Start je apparaat helemaal opnieuw op: haal de stekker uit het stopcontact en steek deze er weer in.
  • Voor gameconsoles: verwijder de YouTube-app en installeer deze opnieuw.
  • Update de firmware-/systeemsoftware van je apparaat.

In de YouTube-app of op de mobiele site:

YouTube-app

Mobiele site

• Start je mobiele browser opnieuw.
  • Start je apparaat opnieuw op.

Problemen met een groen of zwart scherm oplossen in de videospeler

Als je het geluid van de YouTube-video kunt horen, maar de videospeler een groen of zwart scherm geeft, probeer dan het volgende:

Als dat niet werkt, raadpleeg dan deze tips voor het oplossen van problemen.

Problemen met het geluid oplossen

Als je het geluid van een YouTube-video niet hoort, staat de volumeknop mogelijk uit. Probeer de volgende stappen voor probleemoplossing:

• Zorg dat je het geluid/volume van je browser of apparaat hebt aangezet.
  • Loop de geluidsinstellingen van je apparaat na.
  • Start je browser of apparaat opnieuw op.

Andere soorten problemen

Problemen met betaalde YouTube-producten

Als bovenstaande stappen niet werken en je:

• een film of tv-programma hebt gekocht op YouTube, of
  • een actief betaald lidmaatschap hebt op YouTube Music, YouTube Premium of YouTube TV,

kun je contact met ons opnemen voor hulp bij aankopen of lidmaatschappen.

Video's met leeftijdsbeperking

Soms is content die ons beleid niet schendt, toch niet geschikt voor kijkers jonger dan 18 jaar. Video's met leeftijdsbeperking zijn mogelijk niet zichtbaar voor gebruikers die:

• jonger dan 18 zijn
  • uitgelogd zijn
  • YouTube-video's bekijken die zijn ingesloten op websites van derden

Lees meer over het bekijken van video's met een leeftijdsbeperking.

Beperkte modus

De beperkte modus is een optionele instelling waarmee je niet-gezinsvriendelijke content weg kunt filteren die je liever niet ziet of die je niet geschikt vindt voor anderen die je apparaat gebruiken. Als de beperkte modus aanstaat, zijn reacties mogelijk niet zichtbaar. Je kunt de Beperkte modus aan- of uitzetten.

Opmerking: De beperkte modus werkt op browser- of apparaatniveau. Je moet de modus dus aan- of uitzetten voor elk apparaat en elke browser die je gebruikt.

Problemen met video's downloaden

Als je geen YouTube Premium hebt of als de downloadfunctie niet beschikbaar is voor jou, kun je geen video's downloaden. Als je wel video's kunt downloaden, maar hierbij problemen ondervindt, probeer je deze tips om downloadproblemen op te lossen.

Problemen met je account

Raadpleeg deze artikelen als je problemen hebt met je account:

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen en nog steeds problemen ondervindt, laat ons dat dan weten door feedback te geven.