Troubleshoot video streaming issues

Videoiden striimausongelmiin voi olla monia syitä YouTubessa. Voit selvittää katseluongelmia tarkistamalla, onko internet- tai laiteyhteys kunnossa.

Kyseessä voi olla striimausongelma, jos näet jonkin seuraavista virheviesteistä:

• Tapahtui virhe.
  • Toistovirhe. Yritä uudelleen napauttamalla.
  • Yhteys palvelimeen katkesi.
  • Tämä video ei ole käytettävissä.
  • Jokin meni vikaan. Yritä uudelleen napauttamalla.

Internet- ja laiteyhteyden vianmääritys

Voit saada YouTube-videosi jälleen pyörimään selvittämällä seuraavien vaiheiden avulla, onko internet- ja laiteyhteytesi kunnossa.

Internetyhteyden nopeus

Koti- tai mobiiliverkon laatu voi vaikuttaa YouTube-videoiden toiston sujuvuuteen ja siihen, voiko videoita toistaa HD-laadulla.
Alla olevassa taulukossa on esitetty likimääräiset suositellut nopeudet kullekin videomuodolle. Laitteen hyödynnettävissä oleva todellinen nopeus voi olla eri kuin internetyhteyden nopeustestin tulos. Tämä ero voi johtua monista syistä, kuten Wi-Fi-verkon voimakkuudesta, vuorokaudenajasta ja tavasta, jolla internetpalveluntarjoaja muodostaa yhteyden YouTubeen. Jos verkossa on useita laitteita, ne jakavat yhteyden, jolloin käyttämäsi laitteen yhteysnopeus laskee.

Videoresoluutio

Suositeltu tasainen nopeus
4K 20 Mb/s
HD 1080p    5 Mb/s
HD 720p  2,5 Mb/s
SD 480p 1,1 Mb/s
SD 360p 0,7 Mb/s

Videoiden laaturaportti kertoo, onko käyttämäsi internetpalvelun tarjoama yhteys vahvistettu YouTuben käyttämiseen HD-tarkkuudella.

Jos haluat tätäkin tarkempia tietoja videoidesi striimaamisesta, tutustu teknisiin tietoihin.

Älytelevisiot, Chromecast ja pelikonsolit

• Käynnistä YouTube-sovellus uudelleen.
  • Katkaise laitteen virta (irrota virtajohto) ja käynnistä se uudelleen.
  • Pelikonsolit: Poista YouTube-sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen.
  • Päivitä laitteesi laiteohjelmisto tai käyttöjärjestelmä.

Seuraavat ohjeet koskevat YouTube-sovellusta ja ‑mobiilisivustoa.

YouTube-sovellus

Mobiilisivusto

• Käynnistä mobiiliselain uudelleen.
  • Käynnistä laite uudelleen.