Videon striimausongelmien vianmääritys

YouTube-videostriimeissä voi ilmetä ongelmia monista syistä. Internet- tai laiteyhteyden vianmääritys voi auttaa jatkamaan videoiden toistamista normaalisti.

Videon striimauksessa saattaa olla ongelma, jos näet jonkin näistä ilmoituksista:

• Tapahtui virhe.
  • Toistovirhe. Yritä uudelleen napauttamalla.
  • Yhteys palvelimeen katkesi.
  • Tämä video ei ole käytettävissä.
  • Jokin meni vikaan. Yritä uudelleen napauttamalla.

Internet- ja laiteyhteyden vianmääritys

Suorita alla olevat internet- ja laiteyhteyden vianmäärityksen vaiheet, niin voit ehkä jatkaa YouTube-videoiden toistamista.

Internetyhteyden nopeus

Koti- tai matkapuhelinverkon laatu voi vaikuttaa YouTube-videoiden toiston sujuvuuteen ja siihen, voiko videoita toistaa HD-laadulla.
Alla olevassa taulukossa on esitetty likimääräiset suositellut nopeudet kunkin videomuodon toistamista varten. Laitteesi käytettävissä oleva nopeus voi olla eri kuin internetnopeutta testattaessa saatu nopeus. Tähän vaikuttavat erilaiset tekijät, kuten Wi-Fi-verkon toiminta, ajankohta ja tapa, jolla internetpalveluntarjoaja muodostaa yhteyden YouTubeen. Jos verkossa on useita laitteita, ne jakavat yhteyden, jolloin käyttämäsi laitteen yhteysnopeus laskee.

Videoresoluutio

Suositeltu tasainen nopeus
4K 20 Mb/s
HD 1080p    5 Mb/s
HD 720p  2,5 Mb/s
SD 480p 1,1 Mb/s
SD 360p 0,7 Mb/s

Videoiden laaturaportti kertoo, onko internetpalveluntarjoajasi tarjoama yhteys vahvistettu YouTuben käyttämiseen HD-tarkkuudella.

Lisätietoja videoiden striimauksesta on Tilastoja nörteille ‑osiossa.

Älytelevisiot, Chromecast ja pelikonsolit

• Käynnistä YouTube-sovellus uudelleen.
  • Katkaise laitteen virta (irrota virtajohto) ja käynnistä se uudelleen.
  • Avaa youtube.com/tv Chromella ja kokeile samoja toimia.
  • Pelikonsolit: Poista YouTube-sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen.
  • Päivitä laitteesi laiteohjelmisto tai käyttöjärjestelmä.

Seuraavat ohjeet koskevat YouTube-sovellusta ja ‑mobiilisivustoa.

YouTube-sovellus

Mobiilisivusto

• Käynnistä mobiiliselain uudelleen.
  • Käynnistä laite uudelleen.