Videon katseluongelmien selvittäminen

Monet tekijät, kuten internet- tai laiteyhteys, voivat aiheuttaa ongelmia katselussa.

Jos näet jonkin seuraavista ilmoituksista, ongelma voi liittyä videon toistoon:

• Tapahtui virhe.
  • Toistovirhe. Yritä uudelleen napauttamalla.
  • Yhteys palvelimeen katkesi.
  • Tämä video ei ole käytettävissä.
  • Jokin meni vikaan. Yritä uudelleen napauttamalla.

Internet- tai laiteyhteyden vianmääritys voi auttaa jatkamaan videoiden katselua ongelmitta. Aloita tarkistamalla internetyhteyden nopeus ja seuraa sitten laitettasi koskevia ohjeita.

Internet- ja laiteyhteyden vianmääritys

Tee internet- ja laiteyhteyden vianmääritys noudattamalla seuraavia ohjeita.

Internetyhteyden nopeus

Koti- tai mobiiliverkon laatu voi vaikuttaa YouTube-videoiden toiston sujuvuuteen ja siihen, voiko videoita toistaa HD-laadulla.
  • Tarkista YouTube-videon resoluutio ja videon toistoon suositeltu nopeus. Alla olevassa taulukossa on esitetty likimääräiset suositellut nopeudet kunkin videoresoluution toistamista varten.

Videoresoluutio

Suositeltu tasainen nopeus
4K 20 Mb/s
HD 1080p    5 Mb/s
HD 720p  2,5 Mb/s
SD 480p 1,1 Mb/s
SD 360p 0,7 Mb/s

Huom. Laitteen hyödynnettävissä oleva todellinen nopeus voi olla eri kuin internetyhteyden nopeustestin tulos. Ero voi johtua useista tekijöistä, joita ovat esimerkiksi:

• Wi-Fi-verkon voimakkuus
  • Vuorokaudenaika
  • Tapa, jolla internetpalveluntarjoaja muodostaa yhteyden YouTubeen
  • Laitteiden määrä käytetyssä verkossa: Jos samassa verkossa on vähän laitteita, ne jakavat yhteyden. Jos useat laitteet käyttävät samaa verkkoa, laitteen hyödynnettävissä oleva nopeus voi pienentyä.
  • Voit myös tarkistaa videoiden laaturaportista, onko käyttämäsi internetpalvelun tarjoama yhteys vahvistettu YouTuben käyttämiseen HD-tarkkuudella.
  • Jos haluat tätäkin tarkempia tietoja videoidesi toistosta, tutustu tilastotietoihin.
  • Jos edellä mainitut toimenpiteet eivät paranna yhteyttä, käynnistä internetyhteys uudelleen.

Älytelevisiot, Chromecast ja pelikonsolit

Tässä muutamia ohjeita älytelevisioihin, Chromecastiin tai pelikonsoleihin liittyvien katseluongelmien korjaamiseen:

• Käynnistä YouTube-sovellus uudelleen.
  • Käynnistä laite uudelleen katkaisemalla virta ja kytkemällä se takaisin päälle.
  • Pelikonsolit: Poista YouTube-sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen.
  • Päivitä laitteesi laiteohjelmisto tai käyttöjärjestelmä.

YouTube-sovellus ja mobiilisivusto:

YouTube-sovellus

Mobiilisivusto

• Käynnistä mobiiliselain uudelleen.
  • Käynnistä laite uudelleen.

Videosoittimen vihreän tai mustan ruudun korjaaminen

Jos kuulet YouTube-videon äänen, mutta videosoitin ruutu on vihreä tai musta, kokeile seuraavia:

Jos tämä ei toimi, kokeile näitä vinkkejä ongelman ratkaisuun.

Ääniongelmien ratkaiseminen

Jos et kuule YouTube-videon ääntä lainkaan, äänenvoimakkuus saattaa olla pois päältä . Kokeile, ratkeaako ongelma seuraavilla toimenpiteillä:

• Varmista, että selaimesi tai laitteesi äänet ovat päällä.
  • Tarkista laitteesi ääniasetukset.
  • Käynnistä selain tai laite uudelleen.

Muita ongelmia

YouTuben maksullisiin tuotteisiin liittyvät ongelmat

Jos edellä olevat ohjeet eivät auttaneet, ja

• olet ostanut elokuvan tai TV-ohjelman YouTubesta TAI
  • sinulla on YouTube Musicin, YouTube Premiumin tai YouTube TV:n voimassa oleva, maksullinen jäsenyys,

voit ottaa meihin yhteyttä ja pyytää apua ostoihin ja jäsenyyksiin liittyvissä asioissa.

Ikärajoitettu sisältö

Toisinaan sisältö ei riko YouTuben käytäntöjä, mutta se ei välttämättä sovi alle 18-vuotiaille. Ikärajoitetut videot eivät välttämättä näy käyttäjille, jotka

• ovat alle 18-vuotiaita
  • eivät ole kirjautuneena
  • katsovat useimmille kolmansien osapuolten sivustoille upotettuja YouTube-videoita.

Lue lisää ikärajoitettujen videoiden katsomisesta.

Rajoitettu tila

Rajoitettu tila on valinnainen asetus, joka suodattaa YouTubessa pois vain aikuisille tarkoitettua sisältöä, jota et itse halua nähdä tai jota et halua muiden laitteitasi käyttävien näkevän. Kun rajoitettu tila on päällä, et ehkä näe kommentteja. Voit laittaa rajoitetun tilan päälle tai pois.

Huom. Rajoitettu tila toimii selain- tai laitetasolla, joten se on laitettava päälle tai pois erikseen jokaisessa selaimessa tai laitteella.

Videoiden tallentamiseen liittyvät ongelmat

Jos sinulla ei ole YouTube Premiumia tai jos videoiden tallentaminen laitteelle ei ole käytettävissäsi, et voi tallentaa videoita laitteellesi. Jos videoiden tallentamisen pitäisi olla mahdollista, mutta latauksessa ilmenee ongelmia, voit kokeilla näitä ongelmanratkaisuvinkkejä.

Tilin virheet

Näistä artikkeleista voi olla apua, jos sinulla on ongelmia tilisi kanssa:

Jos näistä ohjeista ei ollut apua eikä ongelma ratkennut, ota meihin yhteyttä lähettämällä palautetta.