Anpassa YouTube-kanalens layout

Du kan anpassa layouten på din YouTube-kanal så att tittarna ser din kanaltrailer, Idag på YouTube, utvalda avsnitt och avsnittet För dig och Populära klipp i communityn på kanalens startflik.

Skapa en kanaltrailer för tittare som inte prenumererar

Kanaltrailern ger en förhandstitt av din kanal så att tittare ska vilja se mer och prenumerera. Som standard visas inte annonser i en kanaltrailer, såvida inte videon innehåller material med anspråk från tredje part. Om användaren redan prenumererar på din kanal visas i stället din utvalda video.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Layout i menyn till vänster.
  3. Klicka på Lägg till under Video i fokus och välj en video till din kanaltrailer.
  4. Klicka på Publicera.

Utvald video för återkommande prenumeranter

Du kan lyfta fram din eller någon annans video på YouTube så att dina återkommande prenumeranter ser den när de besöker kanalens startflik.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Layout i menyn till vänster.
  3. Klicka på Lägg till under Video i fokus och välj en video du vill lyfta fram.
  4. Klicka på Publicera.

Utvalda avsnitt

Du kan anpassa layouten på kanalens startflik med upp till 12 anpassade avsnitt. Som standard visas fyra förifyllda avsnitt i din layout: Shorts-videor, Uppladdningar, Skapade spellistor och Prenumerationer du har angett som offentliga.

Skapa avsnitt

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Layout i menyn till vänster.
  3. Klicka på Lägg till avsnitt längst ned på sidan.
  4. Scrolla för att välja ditt innehåll.
    1. Videor: Välj att lyfta fram dina videor, Shorts-videor och livestreamar.
    2. Spellistor: Välj detta om du vill lyfta fram en, flera eller skapade spellistor.
    3. Medlemskap: Kanaler där medlemskap är aktiverat kan välja att lyfta fram videor enbart för medlemmar med mera.
    4. Kanaler: Välj detta om du vill lyfta fram prenumerationer och utvalda kanaler.
  5. Klicka på Publicera.

Redigera avsnitt

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Layout i menyn till vänster.
  3. Håll muspekaren över det avsnitt du vill redigera och klicka på Alternativ ” följt av Redigera innehåll i avsnitt .
  4. Ändra avsnittets innehåll på redigeringsskärmen.
  5. Klicka på Publicera.

Ändra avsnittens ordning på kanalen

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Layout i menyn till vänster.
  3. Klicka på den vertikala stapeln på avsnittet du vill flytta. Sedan drar och släpper du för att få den ordning du vill ha.
  4. Klicka på Publicera.

Avsnittet För dig

I avsnittet För dig får tittarna en anpassad upplevelse när de besöker kanalens startflik. I det här avsnittet visas en blandning av anpassat innehåll baserat på vad den enskilda tittaren har tittat på. Du kan välja vilka typer av innehåll som ska visas och välja att endast visa innehåll som nyligen har lagts upp under de senaste tolv månaderna.
Obs! Avsnittet För dig kanske inte är tillgängligt på alla kanalers startflikar.

Redigera avsnittet För dig

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Layout i menyn till vänster.
  3. Scrolla ned till Rekommendationer för dina tittare och klicka på Fler inställningar
  4. Välj vilka innehållstyper du vill visa och om du bara vill visa innehåll som lagts upp under de senaste tolv månaderna.
  5. Klicka på Klar
  6. Klicka på Publicera.

Aktivera eller inaktivera avsnittet För dig

1. Logga in på YouTube Studio
    • Eller öppna YouTube Studio-appen .
  2. I YouTube Studio väljer du Anpassning följt av Layout i menyn till vänster.
    • I YouTube Studio-appen trycker du på din profilbild uppe till höger  följt av Redigera kanal Inställningen Redigera, pennikon.
  3. Aktivera eller inaktivera avsnittet För dig under Rekommendationer för dina tittare.
  4. Klicka på Publicera.

Avsnittet Populära klipp i communityn

Du kan visa populära klipp från dina videor på kanalens hemflik. Du eller dina tittare kan skapa klippen. När klippen har lagts till på hemfliken är de offentliga och ordnas efter popularitet och senast uppladdade. Läs om hur du hanterar avsnittet Populära klipp i communityn