Een kanaaltrailer maken voor nieuwe kijkers

Je kunt een videotrailer laten zien aan alle niet-geabonneerde bezoekers van je kanaal. Kanaaltrailers werken net zoals trailers van speelfilms: ze geven een voorproefje van het aanbod op je kanaal om kijkers aan te sporen zich te abonneren.

Tijdens het afspelen van de trailer op de hiervoor bestemde plek op de kanaalpagina worden er standaard nooit advertenties weergegeven, tenzij de geselecteerde video geclaimde content van derden bevat. Zo heeft de kijker alle aandacht voor je kanaal en wil hij zich misschien abonneren. Bezoekers die al op je kanaal geabonneerd zijn, zien onder 'Wat je verder kunt kijken' geen trailer maar een video.

Een kanaaltrailer instellen

1. Upload de video voor je kanaaltrailer.
  2. Ga naar het kanaal dat je wilt beheren.
  3. Selecteer Kanaal aanpassen.
  4. Ga naar het tabblad 'Home'.
  5. Klik op het tabblad 'Voor nieuwe bezoekers'.
  6. Klik op het bewerkpictogram .
  7. Selecteer Trailer wijzigen of Trailer verwijderen.

Tips voor kanaaltrailers

• Ga ervan uit dat de kijkers nog nooit van je hebben gehoord.
  • Houd het kort.
  • Grijp de aandacht van je kijkers binnen een paar seconden.
  • Laat de beelden spreken.
Ontdek hoe je een meeslepende kanaaltrailer produceert die kijkers weet te boeien.