Xbox 360

Du kan enkelt hitta dina favoritvideor på YouTube med YouTube-appen på Xbox 360.

Du kan också styra YouTube på XBox 360 med din telefon, surfplatta eller dator

Logga in

När YouTube-appen öppnas för första gången behöver du logga in med ditt Xbox Live-konto. Tryck på A-knappen för att logga in. När du har loggat in på ditt Xbox Live-konto kan du logga in i YouTube-appen. Gör så här:

På Xbox 360:

1. Öppna YouTube-appen.
  2. Öppna guiden till vänster och välj Logga in.

På dator, surfplatta eller telefon:

1. Besök www.youtube.com/activate.
  2. Välj vilket konto du vill logga in på om du blir ombedd till det.
  3. Ange aktiveringskoden som visas på Xbox 360 och klicka på Fortsätt.
  4. På nästa skärm väljer du Godkänn.

Om du har följt stegen ovan men tror att du är inloggad på fel konto kan du:

1. Öppna guiden till vänster på Xbox 360 och rulla ned till Inställningar.
  2. Välj Logga ut och klicka på OK.
  3. På en dator, surfplatta eller telefon loggar du ut från YouTube och loggar in igen med rätt konto.
  4. Gå igenom stegen på youtube.com/activate igen.
Titta på och sök efter videor

Söka efter videor

Tryck på Y på YouTubes huvudmeny för att söka efter videor. När du gör en sökning kan du trycka på Y-knappen om du vill lägga till ett mellanslag och på X-knappen om du vill radera ett tecken.
  • Sökförslag: När du skriver in din sökning visas förslag nedanför sökrutan. På tangentbordet trycker du uppåt på styrknappen eller på vänster styrspak tills den önskade sökningen markeras. Tryck sedan på A-knappen för att söka.
  • Bläddra bland videor: När du gör sökningar visas relevanta videor längst ned på skärmen. Tryck vänster eller höger på styrknappen eller på vänster styrspak om du vill bläddra till videoresultaten.
  • Ändra sökningen: Om du vill ändra dina söktermer kan du återgå till sökrutan genom att trycka uppåt på handkontrollens styrknapp/vänstra styrspak.

Videokontroller

Om du trycker på A-knappen när en video spelas upp visas spelarkontrollerna. Då kan du göra följande:
  • Start – Återgå till startskärmen.
  • Spola tillbaka – Spola bakåt tio sekunder.
  • Pausa/spela upp – Pausa videon eller återuppta uppspelning.
  • Spola framåt – Spola framåt tio sekunder.
  • Undertexter  – Om det finns undertexter för videon kan du aktivera funktionen genom att trycka på A-knappen. Om ikonen för undertexter är nedtonad finns ingen undertext.
  • Hoppa bakåt: Hoppa till föregående video i spellistan.
  • Hoppa framåt: Hoppa till nästa video i spellistan.
  • Fler funktioner finns under Fler åtgärder:
    • Prenumerera på kanalen.
    • Gilla/ogilla videon.
    • Rapportera videon som olämplig.
    • Sök efter videor.
Felmeddelande på Xbox

Om felmeddelandet ”YouTube är inte tillgängligt just nu” visas kan det bero på att internetanslutningen är långsam.

Här är några tips för att lösa problemet:

• Kontrollera eller återställ internetanslutningen.
  • Kontakta internetleverantören om du vill ha snabbare internet.
  • Starta om din Xbox.
  • Starta om YouTube-appen.