Titta på YouTube på PlayStation

Nu kan du titta på YouTube-videor på Playstation. I YouTube-appen kan du se kanalerna du prenumererar på och söka efter innehåll i YouTube-appen. Läs mer om hur du använder telefonen, surfplattan eller datorn som fjärrkontroll.

Ladda ned YouTube-appen

Ladda ned YouTube-appen för att komma igång.

Länka ditt Google-konto till ditt PlayStation-konto

Du kan länka dina konton på Google och PlayStation så att du kan sända och dela gameplay från konsolen till YouTube.

Läs mer om hur du loggar in på ditt konto på PlayStation. Om du inte längre har åtkomst till enheten kan du även byta konto eller logga ut.

Obs! Du loggas inte in på YouTube om du länkar Google-kontot till PlayStation-kontot. Du måste fortfarande logga in i YouTube-appen.
Videokontroller
När du har valt en video som du vill spela upp visas ett fält med knappar som gör det möjligt att göra följande:
  • Pausa/återuppta : markera videons förloppsindikator och tryck på X på fjärrkontrollen för att pausa eller återuppta uppspelningen av videon.
  • Spola framåt : markera videons förloppsindikator och tryck till höger på kontrollen för att spola framåt.
  • Spola bakåt : markera videons förloppsindikator och tryck till vänster på kontrollen för att spola bakåt.
  • Textning : om videon är textad kan du välja för att aktivera och inaktivera textning och justera visningsinställningarna för textning.
  • Flagga : flagga videon som olämplig.

När du spelar upp en video kan du se fler alternativ genom att välja Fler åtgärder. Här hittar du

• Prenumerera på kanalen.
  • Betygsätt videon.
  • Rapportera att videon bryter mot riktlinjerna för communityn.
Obs! Videor kan spelas upp i max 4K med 60 bildrutor per sekund.

Söka efter videor

Du kan söka efter videor i YouTube-appen med Röstsökning. Gör så här:

1. Anslut en mikrofon till DualShock®-handkontrollen (eller anslut PlayStation® Camera med den inbyggda mikrofonen).
  2. Öppna YouTube-appen och visa söksidan.
  3. Välj mikrofonen till vänster på skärmtangentbordet (eller tryck på L2 på handkontrollen om du vill använda en genväg).
  4. Säg det du söker efter i mikrofonen.
  5. Resultaten visas.

Titta på 360-videor

Du kan titta på 360-gradersvideor på PlayStation 4 och 5. När du tittar på 360-gradersvideor kan du navigera runt i videon med både vänster och höger styrspak.

Koppla en andra enhet till PlayStation

Du kan använda din telefon, surfplatta eller dator som fjärrkontroll. Läs mer om hur du länkar till Playstation via YouTube-webbplatsen eller från mobilappen.

Ladda upp en video

Du kan ladda upp spelvideor direkt till YouTube med knappen Share (dela) på PlayStation. Gör så här:

1. Tryck på knappen Share (dela) på PS4-handkontrollen och välj Upload Video Clip (ladda upp videor).
  2. Välj klippet du vill ladda upp och välj YouTube.
  3. Justera start- och slutpunkter, lägg till titel, beskrivning och taggar.
  4. Bekräfta integritetsinställningarna och kontrollera att du laddar upp till rätt kanal.
  5. Välj Share (dela).

Klippet börjar nu laddas upp. Du kan följa förloppet för uppladdningarna på sidan med aviseringar för PS4 eller PS5.