Sisältökohteen luominen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Mikä on sisältökohde?

YouTuben oikeuksienhallintajärjestelmässä sisältökohde on tietokokoelma jostakin immateriaaliomaisuudesta. Tekijänoikeuksien omistajat luovat sisältökohteita YouTube Studio Content Managerissa, ja näin he voivat ylläpitää tekijänoikeuksin suojattua sisältöään YouTubessa.

Sisältökohteet eivät ole YouTube-videoita. Sisältökohteet yhdistetään YouTube-videoihin, kun videoista tehdään vaatimuksia. Vaatimuksia voi tehdä tekijänoikeuksien omistajien itse lataamista videoista tai muiden lataamista videoista, joissa on tekijänoikeuksien omistajan sisältökohdetta vastaavaa sisältöä.

Sisältökohteen osat

Sisältökohteiden osat:

• Viitetiedosto: Tekijänoikeuksin suojattu sisältö, esimerkiksi musiikkivideo.
  • Metadata: Tietoa tekijänoikeuksin suojatusta sisällöstä, esim. sen nimi.
  • Omistajuustiedot: Tiedot sisällön oikeuksien omistajuudesta eri alueilla tai sen eri osien osalta.
  • Käytännöt: Ohjeet, jotka kertovat YouTubelle, miten pitää toimia, kun sisältöä vastaavaa materiaalia havaitaan.

Sisältökohteen luominen

Sinun on luotava sisältökohde, jotta oikeuksienhallintatyökalut voivat havaita sitä vastaavat lataukset ja ryhtyä toimenpiteisiin. Voit luoda sisältökohteen muutamalla eri tavalla:

Sisältökohteiden tyypit

Kun luot sisältökohteen, sinua pyydetään valitsemaan sen tyyppi. Sisältökohteita on muutamaa eri tyyppiä:

Sisältökohteen tyyppi Kuvaus Esimerkki metadatasta
Äänitallenne Audiotallenne.
  • ISRC
  • Artisti
  • Albumin nimi
Sävellyksen omistajuus Musiikkisävellyksen omistajuusosuus.
  • ISWC
  • Musiikintekijät
Musiikkivideo Audiovisuaalinen musiikkisisältö, jonka yleensä tarjoaa levy-yhtiö.
  • Video-ISRC
  • Kappaleen nimi
  • Artistit
Art Track ‑video Video, joka koostuu äänitallenteesta ja staattisesta kuvasta. Taidemusiikkikappaleita käytetään, kun kappaleella ei ole premium-musiikkivideota.
  • Kappaleen ISRC
  • Kappaleen nimi
  • Artistit
Elokuva Kokopitkä elokuva
  • ISAN
  • EIDR
  • Ohjaajat
TV-ohjelman jakso Televisio-ohjelman jakso.
  • Kauden numero
  • Jakson numero
Verkko Muuntyyppinen videosisältö, jotka eivät kuulu muiden sisältökohteiden piiriin.
  • Nimi
  • Kuvaus

Miksi sisältökohteen tyypillä on merkitystä?

Seuraavien syiden vuoksi on tärkeää valita oikea sisältökohteen tyyppi:

• Erityyppisillä sisältökohteilla on erilaisia metadatavaihtoehtoja.
  • Sisältökohteen tyyppiä ei voi vaihtaa helposti.
  • Sisältökohteen tyyppi saattaa vaikuttaa siihen, voitko kaupallistaa vaatimusten kohteena olevia videoita (YouTuben kanssa tekemäsi sopimuksen mukaan).

Jos et ole varma, mikä sisältökohdetyyppi sinun kannattaisi valita, ota yhteyttä kumppanuuspäällikköön tai YouTuben tukeen. Tutustu myös sisältökohteiden parhaisiin käytäntöihin.

Upotetut sisältökohteet

Monien kappaleiden ja musiikkivideoiden taustalla on usein monia eri musiikintekijöitä, artisteja ja yrityksiä. Joitain musiikkisisältökohteita voidaan upottaa toisiin, jotta jaettu omistajuus voidaan esittää oikein.

Sävellyksen osuus ‑sisältökohde   Äänitallenne-sisältökohde   Musiikkivideo-sisältökohde

Sävellyksen osuus ‑sisältökohteet edustavat musiikintekijöiden oikeuksia.

Voit upottaa yhden tai useita sävellyksen osuus ‑sisältökohteita äänitallenne-sisältökohteeseen.

Äänitallenne-sisältökohteet edustavat musiikin tuottajan ja esittäjän oikeuksia.

Voit upottaa yhden äänitallenne-sisältökohteen musiikkivideo-sisältökohteeseen.

Musiikkivideo-sisältökohteet edustavat musiikkivideon tuottajan oikeuksia.

Jos äänitallenteella on useita omistajia, äänitallenneosuuksien avulla voit esittää niiden omistajuustiedot oikein.