Het YouTube-programma voor contentverificatie gebruiken

Als je nog geen CVP-account hebt, vul je dit formulier in om te zien of deze tool past bij je behoeften op het gebied van auteursrechtbeheer.

Je vindt het YouTube-programma voor contentverificatie nu in het contentmanagementsysteem. Volg de onderstaande stappen om content te zoeken en auteursrechtmeldingen in te dienen.

Inloggen als contentbeheerder

1. Log in op je YouTube CVP-kanaal.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Klik op Van account wisselen.
  4. Je ziet een lijst met je Google-accounts. Als je toegang hebt tot een contentmanagementsysteem, zie je de naam van de contenteigenaar met daaronder Content Manager.
  5. Selecteer de naam van de contenteigenaar. YouTube schakelt over naar het account van de contenteigenaar.

Klik nog een keer op je profielfoto om terug te schakelen naar andere accounts.

Zoeken naar video's

1. Ga naar het gedeelte Handmatig claimen in de linkernavigatie van Studio Content Manager.
  2. Geef je zoekcriteria op in het zoekvak.
  3. Je kunt in het vak zoekwoorden opgeven op basis waarvan YouTube probeert videotitels, beschrijvingen, tags en andere metadata te vinden. Als je @gebruikersnaam of @kanaal-ID invoert, worden video's weergegeven van een specifieke gebruiker die video's heeft geüpload. Je kunt ook naast het zoekvak op Filter  klikken om te filteren op bepaalde criteria, zoals de lengte van de video of de uploaddatum.
    • Gebruik een koppelteken (-) om zoekwoorden uit te sluiten als je een zoekopdracht uitvoert.
    • Opmerking: Als je voor een bepaalde video geen verwijderingsverzoek wilt indienen, moet je deze video handmatig uitvinken. Je geselecteerde video's worden niet automatisch gereset als je nieuwe zoektermen invoert.
  4. Er worden video's weergegeven die gerelateerd zijn aan de zoektermen die je hebt ingevoerd. Naast elke video staat een pijl-omlaag.
    • Bij video's met actieve claims worden de claims rechts van de rij weergegeven.
    • Kies hoe je de zoekresultaten wilt sorteren.
      • Gebruik het dropdownmenu 'Sorteren op' rechtsboven om de resultaten te sorteren op basis van Relevantie, Publicatiedatum of Totaal aantal weergaven.
  5. Klik op de pijl-omlaag bij elke video die je wilt melden en zoek in elke video het item dat je wilt claimen.
  6. Klik op Item selecteren.
  7. Klik op Claimen.

Een verwijderingsverzoeken wegens auteursrechtschending indienen

1. Als je de betreffende video's op een resultatenpagina hebt geselecteerd, klik je op de knop Acties bovenaan de pagina en selecteer je het dropdownmenu Verwijdering. Er wordt een pop-upvenster geopend.
  2. NIEUW: Klik op ITEM SELECTEREN om exact aan te geven over welk auteursrechtelijk beschermde werk het gaat in het veld Werk waarop inbreuk zou zijn gemaakt. Je hebt deze opties:
    1. Een bestaand item selecteren dat je eerder hebt gemaakt
    2. Een nieuw item maken
  3. Het geselecteerde item moet van toepassing zijn op alle video's in je verwijderingsverzoek. Geldige items zijn onder andere titels van shows, films en nummers.
    1. Geef indien nodig in het tekstvak Itemtitel ook de naam op van de auteursrechteigenaar namens wie je handelt.
  4. Als je met de verklaringen onderaan de pagina instemt, klik je op de selectievakjes naast die verklaringen.
  5. Geef je voor- en achternaam (geen bedrijfsnaam) op in de daarvoor bestemde ruimte. Je voor- en achternaam worden als je digitale handtekening gebruikt.
  6. Klik op Verzenden.
Een auteursrechtclaims intrekken die met het programma voor contentverificatie is ingediend

Je kunt claims wegens auteursrechtschending die zijn ingediend met de CVP-tool intrekken via het CMS:

1. Ga naar de klassieke versie van Content Manager.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu van je Content Manager op Claims onder de kop Content ID.
  3. Zoek op de video-ID of een andere manier naar de betreffende video in de lijst en klik op de titel van de video.
  4. Klik op Vrijgeven.

Wat is een item?

Een item bevat informatie over intellectueel eigendom, zoals een geluidsopname of een televisieaflevering. Een contenteigenaar geeft deze informatie aan YouTube voor rechtenbeheer op ons platform.

Als je een verwijderingsverzoek indient, moet je in het veld 'Werk waarop inbreuk zou zijn gemaakt' een nieuw item maken of een bestaand item selecteren om aan te geven welke auteursrechtelijk beschermde content je wilt beschermen. Deze items worden weergegeven op het tabblad Items in de linkernavigatiebalk onder Content ID. Meer informatie over items

Wat is een claim?

Als je een verwijderingsverzoek indient, wordt er een claim gemaakt voor elke video in je verwijderingsverzoek. De claim wordt weergegeven op het tabblad Claims in de linkernavigatiebalk onder Content ID. Hier vind je de video's waarvoor je een verwijderingsverzoek hebt ingediend. Op dit tabblad kun je ook je claim intrekken.