YouTube gebruiken in mobiele browsers

Op je telefoon kun je YouTube voor mobiel gebruiken of de desktopvariant kiezen.

Inloggen

Log in om je favoriete video's, playlists en meer te bekijken. Zo haal je het maximale uit YouTube.

Zo log je in:

1. Tik rechtsboven in het scherm op de profielfoto .
  2. Tik op Inloggen .
  3. Log in met je Google-account.
Als je niet kunt inloggen op je account, kun je je Google-account herstellen. Ga voor meer hulp naar het Google-accountforum.

Bewerken en uploaden is niet mogelijk in mobiele webbrowsers, maar je kunt wel de YouTube-app downloaden en leren hoe je hierin video's uploadt en bewerkt.

Opmerking: Je kunt de mobiele site van YouTube alleen gebruiken als je browser JavaScript ondersteunt.

Navigeren op YouTube

Nadat je hebt ingelogd, zie je de belangrijkste functies op vier tabbladen:

Home

Als je YouTube opent in een mobiele app of browser, kom je op het tabblad Home  terecht. Hier zie je video's die voor jou worden aanbevolen. Je voorkeuren en activiteiten op YouTube hebben invloed op je video-aanbevelingen.

Als je eerder muziekvideo's hebt bekeken, zie je ook populaire content en YouTube-mixen. Je vindt de Home-feed door op Home  te tikken.

Trending

Op het tabblad Trending ontdek je wat er populair is op YouTube. Hier vind je allerlei video's die op dit moment populair zijn. Je kunt door video's scrollen of een specifieke categorie (zoals muziek of games) selecteren om video's uit die categorie te bekijken.

Abonnementen

Op het tabblad Abonnementen vind je alleen video's van de kanalen waarop je geabonneerd bent. Deze kanalen staan ook bovenaan de pagina. Ga naar een kanaal door op de bannerafbeelding te tikken.

Bibliotheek

Op het tabblad Bibliotheek vind je je kijkgeschiedenis, playlists, uploads en aankopen.

Instellingen

Tik op je profielfoto om de instellingen te openen, hulp te krijgen of ons feedback te sturen over de mobiele website.