Administrer kanalinnstillinger

Du kan administrere kanalinnstillingene dine i YouTube Studio. Der kan du endre alt fra landet/området ditt til kanalens tilgangsinnstillinger.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innstillinger  på menyen til venstre.
  3. Velg Kanal på menyen til venstre.
  4. Angi kanalinnstillingene, og velg Lagre.

Grunnleggende informasjon

Navn

Du kan se eller endre kanalnavnet ditt ved å gå til Google-kontoen din.

Søkeord

Med denne innstillingen kan du legge til søkeord som er relatert til kanalen din.

Land

Du kan velge land/region for YouTube-kanalen din ved å bruke rullegardinmenyen under profilbildet ditt. Innstillingen for land/region som du velger her, er med på å avgjøre om du er kvalifisert for YouTubes partnerprogram.

Avanserte kanalinnstillinger

Angi målgruppen for kanalen din

Du kan forenkle arbeidsflyten ved å velge en kanalinnstilling. Denne innstillingen berører både eksisterende og fremtidige videoer. Hvis du ikke velger en kanalinnstilling, må du merke hver enkelt av videoene dine som er laget for barn. Innstillingene for enkeltvideoer overstyrer kanalinnstillingen.
Dette fører også til at visse funksjoner på kanalen begrenses. Hvis du er usikker på om videoene dine er laget for barn, kan du ta en titt på denne brukerstøtteartikkelen.

Antall abonnenter

Med dette alternativet kan du vise hvor mange seere som abonnerer på kanalen din.

Annonser

Hvis du velger dette alternativet, blir remarketingannonser eller personlig tilpassede annonser basert på seerens interesser slått av. Dette kan redusere inntektene fra kanalen din. I tillegg slutter remarketinglister og rapporter for opptjente handlinger å fungere for kanalen din.
Viderekobling til kanal

Du kan bruke en forkortet versjon av den egendefinerte nettadressen din til å viderekoble seerne dine til en annen kanal. Angi adressen til nettstedet du vil at brukeren skal viderekobles til, i Viderekoblingsadresse-feltet.

Merk Partnere og annonsører har bare tilgang til viderekoblingsadresser hvis denne funksjonen er slått på av partneradministratoren eller salgsrepresentanten deres.

Hvis nettadressen din for eksempel er www.youtube.com/c/YouTubeCreators, kan du bruke den forkortede nettadressen (www.youtube.com/YouTubeCreators) til å sende seerne til YouTube Nation-kanalen ved å angi www.youtube.com/user/youtubenation eller www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng i feltet for viderekoblingsadresse.

Betingede viderekoblinger

Du kan viderekoble folk som besøker kanalen din, til en annen kanal basert på språk, sted, alder eller kjønn.

Merk: Partnere og annonsører har bare tilgang til betingede viderekoblinger hvis denne funksjonen er slått på av partneradministratoren eller salgsrepresentanten deres

Du kan legge til en regel for den betingede viderekoblingen for hver av radene. Regler sjekkes for samsvar ovenfra og ned, og den første regelen som samsvarer med en bruker, blir benyttet. Dette er reglene du kan bruke:

• Språk og sted: Angis med fullstendig eller delvis språkkode (en_us, en_ eller _us).
  • Alder: Angis med matematiske ulikhetstegn (<, <=, >, >=) og et tall.
  • Kjønn: Angis med m eller f.
  • Destinasjon: Angis med et kanalnavn eller _block. Brukere som betingelsene for _block-destinasjonen gjelder for, viderekobles til /Channels.

Eksempler på betingede viderekoblinger

Eksempel på viderekobling Resultat av viderekobling
en_,Channelname Beholder alle de engelsktalende brukerne på denne kanalen.
,Channelname Beholder alle brukerne på denne kanalen.
_us,<21,_block Blokkerer alle brukere i USA som er under 21 år, fra å besøke denne kanalen.

_us,>=21,f,Channelname

_block

Beholder alle kvinnelige brukere i USA som er 21 år eller eldre, på denne kanalen, og blokkerer alle andre brukere.
Kanalsynlighet

Med dette alternativet kan du midlertidig skjule kanalen din. Da skjules videoene, spillelistene og kanalinformasjonen for seerne.

Som kanaleier kan du fortsatt se

• kanalsiden din
  • grafikken og ikonet for kanalen din
  • videoene og spillelistene dine
  • kommentarer og statistikk
  • foruminnleggene dine

Du kan når som helst gjøre kanalen din synlig igjen, slik at seerne kan se innholdet ditt.

Merk: Partnere og annonsører har bare tilgang til kanalsynlighet hvis denne funksjonen er slått på av partneradministratoren eller salgsrepresentanten deres.

Andre innstillinger

Med disse innstillingene kan du administrere synligheten din på YouTube og fjerne innhold for godt.

Knytt et nettsted til kanalen din

Hvis du er administrator for kanalen, kan du knytte det offisielle nettstedet ditt til YouTube-kanalen. Da får du muligheten til å innlemme signaler fra siderangeringen for nettstedet ditt på www.google.com i søkealgoritmen for YouTube.

1. Skriv inn nettadressen i feltet Tilknyttet nettsted.
  2. Klikk på Legg til.
  3. Bekreft tilknytningen i Google Search Console ved å følge veiledningen for hvordan du velger bekreftelsesmetode.
Knytt YouTube-kanalen til område-ID-en for Google Analytics

Du kan integrere kanalen din med Google Analytics for å få en bedre forståelse av besøk på selve kanalsiden din. Dette kan være nyttig hvis du bruker flere Google-produkter og vil dele data med flere av de tilknyttede kontoene. Finn ut mer om bruk av områder i Google Analytics.

Hvis du vil sjekke seertid, trafikkilder eller demografisk informasjon for YouTube-kanalen din, bruker du YouTube Analytics.
  1. Logg på Google Analytics-kontoen din.
  2. Kopiér sporings-ID-en for området ditt. Hvis du ikke har konfigurert noe område, kan du finne ut hvordan du konfigurerer et område i Google Analytics.
  3. Gå til de avanserte innstillingene dine for YouTube Studio.
  4. Helt nederst limer du inn sporings-ID-en i Sporings-ID for Google Analytics-områder.
  5. Klikk på Lagre.