Kanaalinstellingen beheren

Je kunt je kanaalinstellingen beheren in YouTube Studio. Hier wijzig je allerlei instellingen, van je land/regio tot de zichtbaarheid van je kanaal.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Selecteer Kanaal in het linkermenu.
  4. Kies je kanaalinstellingen en selecteer Opslaan.

Algemene informatie

Land waar je woont

Met de pijl-omlaag kun je het land/de regio voor je YouTube-kanaal kiezen. Op basis van de land-/regio-instelling die je hier kiest, wordt bepaald of je kunt deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma.

Zoekwoorden

Met deze instelling voeg je zoekwoorden toe die relevant zijn voor je kanaal.

Geavanceerde instellingen

Het publiek van je kanaal instellen

Vereenvoudig je workflow en kies een kanaalinstelling. Deze instelling heeft invloed op alle bestaande en nieuwe video's. Als je geen kanaalinstelling kiest, moet je voor elke video op je kanaal aangeven of deze is gemaakt voor kinderen. Instellingen voor afzonderlijke video's overschrijven de kanaalinstelling.
Ook worden bepaalde functies op je kanaal beperkt. Bekijk dit Helpcentrum-artikel als je niet zeker weet of je video's voor kinderen zijn gemaakt.

Google Ads-account koppelen

Je kunt je YouTube-kanaal koppelen aan een Google Ads-account om advertenties te laten zien. Deze advertenties zijn gebaseerd op interacties met de video's van je kanaal en bieden toegang tot inzichten. Meer informatie

Automatische ondertiteling

Je kunt ervoor kiezen om mogelijk ongepaste woorden standaard te vervangen door 2 underscores tussen vierkante haken '[ __ ]' in automatische ondertiteling.

Aantal abonnees

Als je deze optie selecteert, wordt het aantal abonnees van je kanaal weergegeven.

Advertenties

Als je deze optie selecteert, worden gepersonaliseerde advertenties op basis van de interesses van kijkers en remarketingadvertenties uitgezet. Als je deze instelling uitzet, kan dat de opbrengst van je kanaal verminderen. Ook werken remarketinglijsten en rapporten over alle acties niet meer voor je kanaal.
Kanaalomleiding

Met de verkorte versie van je gepersonaliseerde URL kun je bezoekers omleiden naar een ander kanaal. Geef in het veld Omleiding de URL op van de website waarnaar de omleiding moet verwijzen.

Opmerking: Omleidingen zijn beschikbaar voor partners en adverteerders voor wie deze functie is ingeschakeld door de partnermanager of de salesmedewerker.

Voorbeeld: Als je URL www.youtube.com/c/YouTubeCreators is, kun je zorgen dat je verkorte URL (www.youtube.com/YouTubeCreators) kijkers naar het kanaal YouTube Nation stuurt door www.youtube.com/user/youtubenation of www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng op te geven in het veld Omleiding.

Voorwaardelijke omleidingen

Je kunt kijkers van je kanaal omleiden naar een ander kanaal, afhankelijk van hun taal, locatie, leeftijd of geslacht.

Opmerking: Voorwaardelijke omleidingen zijn beschikbaar voor partners en adverteerders voor wie deze functie is aangezet door de partnermanager of de salesmedewerker.

Voor elke rij kun je een regel toevoegen om de voorwaardelijke omleiding in te stellen. De regels worden van boven naar beneden afgegaan, en de eerste regel die overeenkomt met de gebruiker wordt toegepast. Je kunt deze regels toepassen:

• Taal en locatie: aangegeven met volledige of gedeeltelijke taal- en landaanduidingen (en_us, en_ of _us).
  • Leeftijd: aangegeven met een vergelijkingsteken (<, <=, >, >=) en een getal.
  • Gender: aangegeven met m of f.
  • Bestemming: Een kanaalnaam of _block. Kijkers die overeenkomen met de bestemming _block, worden omgeleid naar /Channels.

Voorbeelden voorwaardelijke omleidingen

Voorbeeld omleiding Omleidingsresultaat
en_,Channelname Behoudt alle Engelstalige bezoekers op dit kanaal.
,Channelname Behoudt alle gebruikers op dit kanaal.
_us,<21,_block Blokkeert de toegang tot dit kanaal voor alle gebruikers in de VS die jonger zijn dan 21 jaar.

_us,>=21,f,Channelname

_block

Behoudt alle vrouwelijke gebruikers in de VS die 21 jaar of ouder zijn op dit kanaal en blokkeert de toegang voor alle andere gebruikers.
Kanaalzichtbaarheid

Als je deze optie selecteert, wordt je kanaal tijdelijk verborgen. Je video's, playlists en kanaalgegevens zijn dan niet meer zichtbaar voor kijkers.

Dit kun je als kanaaleigenaar nog steeds zien:

• Je kanaalpagina
  • Je bannerafbeelding en kanaalicoon
  • Je video's en playlists
  • Je reacties en analytische gegevens
  • Je communityposts

Je kunt je kanaal op elk moment weer zichtbaar maken. Je content wordt dan weer openbaar voor kijkers.

Opmerking: Kanaalzichtbaarheid is beschikbaar voor partners en adverteerders voor wie deze functie is ingeschakeld door de partnermanager of de salesmedewerker.

Overige instellingen

Met deze instellingen kun je je aanwezigheid op YouTube beheren en content permanent verwijderen.