Kanaalinstellingen beheren

Je kunt je kanaalinstellingen beheren in YouTube Studio. Hier wijzig je allerlei instellingen, van je land of regio tot de zichtbaarheid van je kanaal.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Kanaal in het linkermenu.
  4. Kies je kanaalinstellingen en selecteer Opslaan.

Algemene informatie

Land waar je woont

Met de pijl-omlaag kun je het land of de regio voor je YouTube-kanaal kiezen. Op basis van de land- of regio-instelling die je hier kiest, wordt bepaald of je kunt deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma.

Zoekwoorden

Met deze instelling voeg je zoekwoorden toe die relevant zijn voor je kanaal.

Geavanceerde instellingen

Het publiek van je kanaal instellen

Vereenvoudig je workflow en kies een kanaalinstelling. Deze instelling heeft invloed op alle bestaande en nieuwe video's. Als je geen instelling kiest, moet je voor elke video op je kanaal aangeven of deze is gemaakt voor kinderen. Instellingen voor afzonderlijke video's overschrijven de kanaalinstelling.
Ook worden bepaalde functies op je kanaal beperkt. Neem dit Helpcentrum-artikel door als je niet zeker weet of je video's voor kinderen zijn gemaakt.

Google Ads-account koppelen

Je kunt je YouTube-kanaal koppelen aan een Google Ads-account om advertenties te tonen. Deze advertenties zijn gebaseerd op interacties met de video's van je kanaal en bieden toegang tot inzichten. Meer informatie

Automatische ondertiteling

Je kunt ervoor kiezen mogelijk ongepaste woorden standaard te vervangen door 2 underscores tussen vierkante haken '[ __ ]' in automatische ondertiteling.

Advertenties

Als je deze optie selecteert, worden gepersonaliseerde advertenties op basis van de interesses van kijkers en remarketingadvertenties uitgezet. Als je deze instelling uitzet, kan de opbrengst van je kanaal afnemen. Ook werken remarketinglijsten en rapporten over alle acties niet meer voor je kanaal.
Kanaalomleiding

Met de verkorte versie van je gepersonaliseerde URL kun je bezoekers omleiden naar een ander kanaal. Voer in het veld Omleiding de URL in van de website waarnaar de omleiding moet verwijzen.

Opmerking: Omleidingen zijn beschikbaar voor partners en adverteerders voor wie deze functie is aangezet door de partnermanager of salesmedewerker.

Voorbeeld: Als je URL www.youtube.com/c/YouTubeCreators is, kun je via je verkorte URL (www.youtube.com/YouTubeCreators) kijkers naar het kanaal YouTube Nation sturen door www.youtube.com/user/youtubenation of www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng in te voeren in het veld Omleiding.

Kanaalzichtbaarheid

Als je deze optie selecteert, wordt je kanaal tijdelijk verborgen. Je video's, playlists en kanaalgegevens zijn dan niet meer zichtbaar voor kijkers.

Dit kun je als kanaaleigenaar nog steeds zien:

• Je kanaalpagina
  • Je bannerafbeelding en kanaalicoon
  • Je video's en playlists
  • Je reacties en analytische gegevens
  • Je communityposts

Je kunt je kanaal op elk moment weer zichtbaar maken. Je content wordt dan weer openbaar voor kijkers.

Opmerking: Kanaalzichtbaarheid is beschikbaar voor partners en adverteerders voor wie deze functie is aangezet door de partnermanager of salesmedewerker.

Overige instellingen

Met deze instellingen kun je je aanwezigheid op YouTube beheren en content permanent verwijderen.