Kanavan asetukset

Voit esimerkiksi vaihtaa kanavan maan/alueen, muuttaa sen näkyvyyttä ja hoitaa muita kanavasi asetuksia YouTube Studiossa.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  3. Valitse vasemmasta valikosta Kanava.
  4. Valitse kanavan asetukset ja valitse sitten Tallenna.

Perustiedot

Nimi

Näet kanavasi nimen ja voit tehdä muutoksia Google-tililtäsi.

Avainsanat

Tällä asetuksella voit lisätä kanavaasi liittyviä avainsanoja.

Maa

Voit valita YouTube-kanavasi maan/alueen avattavasta valikosta. Tässä valitsemasi maa/alue vaikuttaa siihen, voidaanko kanavasi hyväksyä mukaan YouTube-kumppaniohjelmaan.

Kanavan lisäasetukset

Yleisöasetuksen valinta kanavalle

Helpota sisällöntuotantoasi valitsemalla kanavan asetus. Tämä asetus koskee nykyisiä ja tulevia videoita. Jos et valitse, onko kanavasi tehty lapsille vai ei, joudut merkitsemään erikseen jokaisen kanavasi videon, joka on tehty lapsille. Yksittäisten videoiden asetukset ohittavat kanavan asetuksen.
Tämä rajoittaa myös tiettyjä kanavan ominaisuuksia. Jos et ole varma, ovatko videosi lapsille suunnattuja, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista.

Google Ads ‑tilin linkitys

Kun linkität YouTube-kanavasi Google Ads ‑tiliin, voit näyttää mainoksia sen perusteella, miten kanavasi videoihin on reagoitu, sekä käyttää tilastoja. Katso lisätietoja.

Automaattiset tekstitykset

Voit halutessasi korvata mahdollisesti sopimattomat sanat hakasuluilla ja kahdella alaviivalla "[ __ ]". Asetus on käytössä oletusarvoisesti automaattisten tekstitysten kanssa.

Tilaajien määrä

Tällä asetuksella voit näyttää kanavasi tilanneiden katsojien määrän.

Mainokset

Jos valitset tämän, kanavasi videoissa ei näytetä personoituja mainoksia, kuten katsojan kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia tai uudelleenmarkkinointimainoksia. Tämä voi vähentää kanavasi tuloja. Lisäksi kanavallasi ei voi tämän jälkeen käyttää ansaittu toiminta ‑raportteja eikä uudelleenmarkkinointiluetteloita.
Kanavan uudelleenohjaus

Voit käyttää kanavasi oman URL-osoitteen lyhennettyä versiota yleisön uudelleenohjaamiseen toiselle kanavalle. Syötä Uudelleenohjausosoite‑kenttään sen verkkosivuston URL-osoite, jolle uudelleenohjausosoitteen on tarkoitus siirtää katsojat.

Huom. Uudelleenohjausosoitteet ovat vain sellaisten kumppaneiden ja mainostajien käytettävissä, joiden kumppanuuspäällikkö tai myyntiedustaja on ottanut ominaisuuden käyttöön.

Jos URL-osoitteesi on esimerkiksi www.youtube.com/c/YouTubeCreators, voit asettaa lyhennetyn URL-osoitteesi (www.youtube.com/YouTubeCreators) lähettämään katsojat YouTube Nation ‑kanavalle lisäämällä osoitteen www.youtube.com/user/youtubenation tai www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng Uudelleenohjausosoite‑kenttään.

Ehdolliset uudelleenohjaukset

Voit ohjata kanavallasi käyviä käyttäjiä toiselle kanavalle heidän kielensä, sijaintinsa, ikänsä tai sukupuolensa mukaan.

Huom. Ehdolliset uudelleenohjaukset ovat vain sellaisten kumppaneiden ja mainostajien käytettävissä, joiden kumppanuuspäällikkö tai myyntiedustaja on ottanut toiminnon käyttöön.

Voit lisätä kullekin riville säännön ehdollista uudelleenohjausta varten. Sääntöjen vastaavuus tarkistetaan ylhäältä lähtien, ja käyttäjää vastaavaa ensimmäistä sääntöä käytetään. Käytettävissä olevat säännöt:

• Kieli ja sijainti: Määritetään täydellisellä tai osittaisella alueasetuksella (en_us, en_, tai _us).
  • Ikä: Määritetään vertailuoperaattorilla (<, <=, >, >=) ja luvulla.
  • Sukupuoli: Määritetään arvoilla m tai f.
  • Kohde: Joko kanavan nimi tai _block. Jos käyttäjä vastaa _block‑arvon ehtoja, hänet ohjataan osoitteeseen /Channels.

Ehdollisten uudelleenohjausten esimerkkejä

Uudelleenohjausesimerkki Uudelleenohjauksen tulos
en_,Channelname Pitää kaikki englanninkieliset käyttäjät tällä kanavalla.
,Channelname Pitää kaikki käyttäjät tällä kanavalla.
_us,<21,_block Estää kaikkien alle 21-vuotiaiden Yhdysvalloissa olevien käyttäjien pääsyn kanavalle.

_us,>=21,f,Channelname

_block

Pitää kaikki vähintään 21-vuotiaat Yhdysvalloissa olevat naispuoliset käyttäjät tällä kanavalla ja estää kaikki muut käyttäjät.
Kanavan näkyvyys

Tällä asetuksella voit väliaikaisesti piilottaa kanavasi. Videot, soittolistat ja kanavan tiedot eivät sen jälkeen näy katsojille.

Kanavan omistajana näet edelleen

• kanavasivusi
  • kanavasi kuvan ja kuvakkeen
  • videosi ja soittolistasi
  • kommenttisi ja tilastot
  • yhteisöpostauksesi.

Voit muuttaa kanavasi näkyväksi milloin tahansa, jolloin sisältösi näkyy taas katsojille.

Huom. Kanavan näkyvyysasetus on vain sellaisten kumppaneiden ja mainostajien käytettävissä, joiden kumppanuuspäällikkö tai myyntiedustaja on ottanut toiminnon käyttöön.

Muut asetukset

Näillä asetuksilla voit ylläpitää kanavasi näkyvyyttä YouTubessa ja poistaa sisältöäsi pysyvästi.

Sivuston yhdistäminen kanavaan

Jos olet kanavan ylläpitäjä, voit yhdistää virallisen sivustosi YouTube-kanavaan. Tällöin voit lisätä signaaleja sivustosi sivujen sijoituksesta www.google.comissa YouTuben hakualgoritmiin.

1. Kirjoita URL-osoite Yhdistetty sivusto ‑kenttään.
  2. Valitse Lisää.
  3. Vahvista yhdistäminen Google Search Consoleen seuraamalla vahvistusmenetelmän valintaohjeita.