Kanavan lisäasetusten hallinta

Voit hallita kanavasi lisäasetuksia YouTube-tilisi Asetukset-sivulla:

1. Kirjaudu YouTube-tilillesi.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa profiilikuvaasi  ja sitten Creator Studio.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kanava ja sitten Lisäasetukset.

Kanavan lisäasetukset

Maa-asetuksen valinta

Voit määrittää YouTube-kanavasi maa-asetuksen profiilikuvan alla olevasta avattavasta valikosta. Tässä valitsemasi maa-asetus määrittää, voidaanko kanavasi hyväksyä mukaan YouTube-kumppaniohjelmaan.

Sivuston yhdistäminen kanavaan

Jos olet kanavan ylläpitäjä, voit yhdistää virallisen sivustosi YouTube-kanavaan. Tällöin voit lisätä signaaleja sivustosi sivujen sijoituksesta www.google.comissa YouTuben hakualgoritmiin.

1. Kirjoita URL-osoite Yhdistetty sivusto ‑kenttään.
  2. Valitse Lisää.
  3. Vahvista yhdistäminen Google Search Consoleen seuraamalla vahvistusmenetelmän valintaohjeita.
Kanavan uudelleenohjauksen URL-osoitteen luominen

Yksilöidyn URL-osoitteen lyhennetyn version voi määrittää uudelleenohjaamaan yleisön toiselle kanavalle. Syötä Uudelleenohjauksen URL-osoite ‑kenttään sen verkkosivuston URL-osoite, jolle uudelleenohjausosoitteen on tarkoitus siirtää katsojat.

Tärkeää: Uudelleenohjauksen URL-osoitteet ovat vain sellaisten kumppaneiden ja mainostajien käytettävissä, joiden kumppanuuspäällikkö tai myyntiedustaja on ottanut toiminnon käyttöön.

Jos URL-osoitteesi on esimerkiksi www.youtube.com/c/YouTubeCreators, voit määrittää lyhennetyn URL-osoitteesi (www.youtube.com/YouTubeCreators) lähettämään katsojat YouTube Nation ‑kanavalle lisäämällä osoitteen www.youtube.com/user/youtubenation tai www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng Uudelleenohjauksen URL-osoite ‑kenttään.

Kanavan ehdollisten uudelleenohjausten määrittäminen

Voit ohjata kanavallasi käyviä käyttäjiä toiselle kanavalle heidän kielensä, sijaintinsa, ikänsä tai sukupuolensa mukaan.

Tärkeää: ehdolliset uudelleenohjaukset ovat vain sellaisten kumppaneiden ja mainostajien käytettävissä, joiden kumppanuuspäällikkö tai myyntiedustaja on ottanut toiminnon käyttöön.

Voit lisätä kullekin riville säännön ehdollista uudelleenohjausta varten. Sääntöjen vastaavuus tarkistetaan ylhäältä lähtien, ja käyttäjää vastaavaa ensimmäistä sääntöä käytetään. Käytettävissä olevat säännöt:

• Kieli ja sijainti: Määritetään täydellisellä tai osittaisella alueasetuksella (en_us, en_ tai _us).
  • Ikä: määritetään vertailuoperaattorilla (<, <=, >, >=) ja luvulla.
  • Sukupuoli: määritys on m tai f.
  • Kohde: Joko kanavan nimi tai _block. Jos käyttäjä vastaa _block-kohteen ehtoja, hänet ohjataan osoitteeseen /Channels.

Ehdollisten uudelleenohjausten esimerkkejä

Uudelleenohjausesimerkki Uudelleenohjauksen tulos
en_,Channelname Pitää kaikki englanninkieliset käyttäjät tällä kanavalla.
,Channelname Pitää kaikki käyttäjät tällä kanavalla.
_us,<21,_block Estää kanavan käytön kaikilta alle 21-vuotiailta yhdysvaltalaisilta käyttäjiltä.

_us,>=21,f,Channelname

_block

Pitää kaikki vähintään 21-vuotiaat naispuoliset yhdysvaltalaiset käyttäjät tällä kanavalla ja estää kaikki muut käyttäjät.
YouTube-kanavan linkittäminen Google Analytics ‑omaisuuden tunnukseen

Voit tarkastella laajemmin varsinaisella kanavasivulla käyntejä yhdistämällä kanavasi Google Analyticsiin. Siitä voi olla hyötyä, jos käytät useita Google-tuotteita ja haluat jakaa tietoja linkitettyjen tilien välillä. Lue lisää Google Analytics ‑ominaisuuksien käytöstä.

Jos haluat tarkistaa YouTube-kanavan katseluajan, liikenteen lähteet tai demografiset tiedot, käytä YouTube Analyticsia.
  1. Kirjaudu Google Analytics ‑tilillesi.
  2. Kopioi sivustosi seurantatunnus. Jos sellaista ei ole määritetty, tutustu sivuston asettamiseen Google Analyticsissa.
  3. Siirry YouTuben lisäasetuksiin.
  4. Liitä valikon alareunassa seurantatunnuksesi kohtaan Google Analytics ‑omaisuuden seurantatunnus.
  5. Klikkaa Tallenna.