Kanavan lisäasetusten käsittely

Voit käsitellä kanavasi lisäasetuksia YouTube-tilisi Asetukset-sivulla:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset .
  3. Valitse Kanava ja sitten  Lisäasetukset.
  4. Vieritä alas ja valitse Kanavan lisäasetukset.

Kanavan lisäasetukset

Maa-asetuksen valinta

Voit valita YouTube-kanavasi maantieteellisen alueen profiilikuvan alla olevasta avattavasta valikosta. Tässä valitsemasi maantieteellinen alue määrittää, voidaanko kanavasi hyväksyä mukaan YouTube-kumppaniohjelmaan.

Sivuston yhdistäminen kanavaan

Jos olet kanavan ylläpitäjä, voit yhdistää virallisen sivustosi YouTube-kanavaan. Tällöin voit lisätä signaaleja sivustosi sivujen sijoituksesta www.google.comissa YouTuben hakualgoritmiin.

1. Kirjoita URL-osoite Yhdistetty sivusto ‑kenttään.
  2. Valitse Lisää.
  3. Vahvista yhdistäminen Google Search Consoleen seuraamalla vahvistusmenetelmän valintaohjeita.
Kanavan uudelleenohjausosoitteen luominen

Oman URL-osoitteen lyhennetyn version voi määrittää uudelleenohjaamaan yleisön toiselle kanavalle. Syötä Uudelleenohjausosoite‑kenttään sen verkkosivuston URL-osoite, jolle uudelleenohjausosoitteen on tarkoitus siirtää katsojat.

Tärkeää: Uudelleenohjausosoitteet ovat vain sellaisten kumppaneiden ja mainostajien käytettävissä, joiden kumppanuuspäällikkö tai myyntiedustaja on ottanut toiminnon käyttöön.

Jos URL-osoitteesi on esimerkiksi www.youtube.com/c/YouTubeCreators, voit asettaa lyhennetyn URL-osoitteesi (www.youtube.com/YouTubeCreators) lähettämään katsojat YouTube Nation ‑kanavalle lisäämällä osoitteen www.youtube.com/user/youtubenation tai www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng Uudelleenohjausosoite‑kenttään.

Kanavan ehdollisten uudelleenohjausten määrittäminen

Voit ohjata kanavallasi käyviä käyttäjiä toiselle kanavalle heidän kielensä, sijaintinsa, ikänsä tai sukupuolensa mukaan.

Tärkeää: Ehdolliset uudelleenohjaukset ovat vain sellaisten kumppaneiden ja mainostajien käytettävissä, joiden kumppanuuspäällikkö tai myyntiedustaja on ottanut toiminnon käyttöön.

Voit lisätä kullekin riville säännön ehdollista uudelleenohjausta varten. Sääntöjen vastaavuus tarkistetaan ylhäältä lähtien, ja käyttäjää vastaavaa ensimmäistä sääntöä käytetään. Käytettävissä olevat säännöt:

• Kieli ja sijainti: Määritetään täydellisellä tai osittaisella alueasetuksella (en_us, en_, tai _us).
  • Ikä: Määritetään vertailuoperaattorilla (<, <=, >, >=) ja luvulla.
  • Sukupuoli: Määritetään arvoilla m tai f.
  • Kohde: Joko kanavan nimi tai _block. Jos käyttäjä vastaa _block ‑kohteen ehtoja, hänet ohjataan osoitteeseen /Channels.

Ehdollisten uudelleenohjausten esimerkkejä

Uudelleenohjausesimerkki Uudelleenohjauksen tulos
en_,Channelname Pitää kaikki englanninkieliset käyttäjät tällä kanavalla.
,Channelname Pitää kaikki käyttäjät tällä kanavalla.
_us,<21,_block Estää kanavan käytön kaikilta alle 21-vuotiailta yhdysvaltalaisilta käyttäjiltä.

_us,>=21,f,Channelname

_block

Pitää kaikki vähintään 21-vuotiaat naispuoliset yhdysvaltalaiset käyttäjät tällä kanavalla ja estää kaikki muut käyttäjät.
YouTube-kanavan linkittäminen Google Analytics ‑omaisuuden tunnukseen

Voit katsoa laajemmin varsinaisella kanavasivulla käyntejä yhdistämällä kanavasi Google Analyticsiin. Siitä voi olla hyötyä, jos käytät useita Google-tuotteita ja haluat jakaa tietoja linkitettyjen tilien välillä. Katso lisätietoja omaisuuksien käytöstä Google Analyticsissa.

Jos haluat tarkistaa YouTube-kanavan katseluajan, liikenteen lähteet tai demografiset tiedot, käytä YouTuben tilastoja.
  1. Kirjaudu Google Analytics ‑tilillesi.
  2. Kopioi omaisuutesi seurantatunnus. Jos et ole määrittänyt omaisuutta, lue, miten se onnistuu Google Analyticsissa.
  3. Siirry YouTube Studion lisäasetuksiin.
  4. Liitä valikon alareunassa seurantatunnuksesi kohtaan Google Analytics ‑omaisuuden seurantatunnus.
  5. Klikkaa Tallenna.

Yleisöasetuksen valinta kanavalle

Avaa Lisäasetukset-välilehti, jotta voit valita kanavasi yleisön.
Selkeytä työnkulkua valitsemalla kanavan asetus. Tämä asetus koskee nykyisiä ja tulevia videoita. Jos et valitse, onko kanavasi tehty lapsille vai ei, joudut merkitsemään erikseen jokaisen kanavasi videon, joka on tehty lapsille. Yksittäisten videoiden asetukset ohittavat kanavan asetuksen.
Tämä rajoittaa myös tiettyjä kanavan ominaisuuksia. Jos et ole varma, ovatko videosi lapsille suunnattuja, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista.