Kanavan asetukset

Voit esimerkiksi vaihtaa kanavan maan/alueen, muuttaa sen näkyvyyttä ja hoitaa muita kanavasi asetuksia YouTube Studiossa.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  3. Valitse vasemmasta valikosta Kanava.
  4. Valitse kanavan asetukset ja valitse sitten Tallenna.

Perustiedot

Asuinmaa

Voit valita YouTube-kanavasi maantieteellisen alueen klikkaamalla alanuolta. Tässä valitsemasi maantieteellinen alue vaikuttaa siihen, voidaanko kanavasi hyväksyä mukaan YouTube-kumppaniohjelmaan.

Avainsanat

Tällä asetuksella voit lisätä kanavaasi liittyviä avainsanoja.

Lisäasetukset

Yleisöasetuksen valinta kanavalle

Helpota sisällöntuotantoasi valitsemalla kanavatason asetus. Asetus koskee nykyisiä ja tulevia videoita. Jos et merkitse asetuksissa, onko kanavasi tehty lapsille vai ei, joudut merkitsemään jokaisen lapsille tehdyn videon erikseen. Yksittäisten videoiden asetukset ohittavat kanavan asetuksen.
Joitain kanavan ominaisuuksia myös rajoitetaan. Jos et ole varma, ovatko videosi lapsille suunnattuja, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista.

Google Ads ‑tilin linkitys

Kun linkität YouTube-kanavasi Google Ads ‑tiliin, voit mainostaa sen perusteella, miten kanavasi videoihin on reagoitu, sekä käyttää tilastoja. Lue lisää

Automaattiset tekstitykset

Voit halutessasi korvata mahdollisesti sopimattomat sanat hakasuluilla ja kahdella alaviivalla "[ __ ]". Asetus on päällä oletusarvoisesti automaattisten tekstitysten kanssa.

Mainokset

Tällä asetuksella voit laittaa katsojan kiinnostuksen kohteisiin perustuvat personoidut mainokset ja uudelleenmarkkinointimainokset pois päältä. Jos asetus on pois päältä, kanavan tulot voivat olla pienemmät. Lisäksi kanavallasi ei voi tämän jälkeen käyttää ansaittu toiminta ‑raportteja eikä uudelleenmarkkinointilistoja.
Kanavan uudelleenohjaus

Voit käyttää kanavasi oman URL-osoitteen lyhennettyä versiota yleisön uudelleenohjaamiseen toiselle kanavalle. Syötä Uudelleenohjausosoite‑kenttään sen verkkosivuston URL-osoite, jolle uudelleenohjausosoitteen on tarkoitus siirtää katsojat.

Huom. Uudelleenohjausosoitteet ovat vain sellaisten kumppaneiden ja mainostajien käytettävissä, joiden kumppanuuspäällikkö tai myyntiedustaja on laittanut ominaisuuden päälle.

Jos URL-osoitteesi on esimerkiksi www.youtube.com/c/YouTubeCreators, voit asettaa lyhennetyn URL-osoitteesi (www.youtube.com/YouTubeCreators) lähettämään katsojat YouTube Nation ‑kanavalle lisäämällä osoitteen www.youtube.com/user/youtubenation tai www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng Uudelleenohjausosoite‑kenttään.

Kanavan näkyvyys

Tällä asetuksella voit väliaikaisesti piilottaa kanavasi. Videot, soittolistat ja kanavan tiedot eivät sen jälkeen näy katsojille.

Kanavan omistajana näet edelleen

• kanavasivusi
  • kanavasi kuvan ja kuvakkeen
  • videosi ja soittolistasi
  • kommenttisi ja tilastot
  • yhteisöpostauksesi.

Voit muuttaa kanavasi näkyväksi milloin tahansa, jolloin sisältösi näkyy taas katsojille.

Huom. Kanavan näkyvyysasetus on vain sellaisten kumppaneiden ja mainostajien käytettävissä, joiden kumppanuuspäällikkö tai myyntiedustaja on laittanut ominaisuuden päälle.

Muut asetukset

Näillä asetuksilla voit ylläpitää kanavasi näkyvyyttä YouTubessa ja poistaa sisältöäsi pysyvästi.