Gestionar la configuració d'un canal

Pots gestionar la configuració del teu canal a YouTube Studio. Canvia-ho tot, des del país o la regió fins a la visibilitat del canal.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú esquerre, selecciona Configuració .
  3. Al menú esquerre, selecciona Canal.
  4. Defineix la configuració del canal i selecciona Desa.

Informació bàsica

Nom

Pots veure el nom del canal o canviar-lo anant al teu Compte de Google.

Paraules clau

Amb aquesta opció de configuració, pots afegir paraules clau relacionades amb el teu canal.

País

Pots triar el país o la regió del canal de YouTube des del menú desplegable. Els requisits d'idoneïtat per formar part del Programa per a partners de YouTube es basen en el país o la regió que triïs.

Configuració avançada del canal

Definir el públic d'un canal

Pots simplificar el teu flux de treball seleccionant una opció de configuració al nivell de canal. Aquesta opció de configuració afectarà els vídeos actuals i futurs. Si decideixes no definir l'opció de configuració del públic al nivell de canal, hauràs d'identificar cadascun dels vídeos que s'hagi creat per a nens. La configuració de cada vídeo substituirà la del canal.
Aquesta acció també restringirà determinades funcions del canal. Si no tens clar si els teus vídeos s'han creat per a nens o no, consulta aquest article del Centre d'ajuda.

Enllaçament del compte de Google Ads

Pots enllaçar el teu canal de YouTube a un compte de Google Ads per permetre que es publiquin anuncis en funció de les interaccions amb els vídeos del teu canal i per accedir a estadístiques. Obtén més informació.

Subtítols automàtics

Amb els subtítols automàtics, pots decidir que les paraules potencialment inadequades se substitueixin de manera predeterminada per un claudàtor d'obertura, dues ratlles baixes i un claudàtor de tancament, és a dir, "[ __ ]".

Nombre de subscriptors

Pots mostrar el nombre d'espectadors que s'han subscrit al teu canal seleccionant aquesta opció.

Anuncis

Si selecciones aquesta opció, es desactivaran els anuncis de remàrqueting i els anuncis personalitzats basats en els interessos dels espectadors. Això pot reduir els ingressos del teu canal. A més, deixaran de funcionar-hi els informes d'accions obtingudes i les llistes de remàrqueting.
Redirecció del canal

Pots fer servir una versió escurçada del teu URL personalitzat per redirigir el teu públic a un altre canal. Al camp URL de redirecció, introdueix l'URL del lloc web a què vols que dirigeixi l'URL de redirecció.

Nota: els URL de redirecció estan disponibles per als partners i anunciants si el seu gestor de partners o representant comercial ha activat aquesta funció.

Per exemple, si el teu URL és www.youtube.com/c/YouTubeCreators, pots fer que l'URL escurçat (www.youtube.com/YouTubeCreators) enviï els espectadors al canal YouTube Nation introduint www.youtube.com/user/youtubenation o www.youtube.com/channel/UCUD4yDVyM54QpfqGJX4S7ng al camp URL de redirecció.

Redireccions condicionals

Pots redirigir les persones que visiten el teu canal a un altre canal en funció de l'idioma, la ubicació, l'edat o el sexe.

Nota: les redireccions condicionals estan disponibles per als partners i anunciants si el seu gestor de partners o representant comercial ha activat aquesta funció.

Per a cada fila, pots afegir una regla per definir la redirecció condicional. Les regles s'ordenen per coincidències de dalt a baix i s'aplica la primera regla que coincideix amb un usuari. Aquestes són les regles que pots aplicar:

• Idioma i ubicació: s'especifiquen amb configuracions regionals completes o parcials (en_us, en_ o _us).
  • Edats: s'especifica amb una comparació (<, <=, >, >=) i un número.
  • Gènere: s'especifica amb m o f.
  • Destinació: un nom de canal o bé _block. Els usuaris que coincideixin amb la destinació _block es redirigiran a /Channels.

Exemples de redireccions condicionals

Redirecció d'exemple Resultat de la redirecció
en_,Channelname Manté en aquest canal tots els parlants d'anglès.
,Channelname Manté en aquest canal tots els usuaris.
_us,<21,_block Bloqueja tots els usuaris dels Estats Units menors de 21 anys perquè no puguin visitar aquest canal.

_us,>=21,f,Channelname

_block

Manté totes les usuàries dels Estats Units majors de 21 anys en aquest canal i bloqueja la resta d'usuaris.
Visibilitat del canal

Pots amagar el teu canal temporalment seleccionant aquesta opció. Si ho fas, els vídeos, les llistes de reproducció i la informació del canal ja no seran visibles per als espectadors.

Com a propietari d'un canal, encara podràs veure:

• La pàgina del canal
  • El disseny i la icona del canal
  • Els vídeos i les llistes de reproducció
  • Els comentaris i les analítiques
  • Les publicacions de la comunitat

Pots tornar a fer visible el teu canal en qualsevol moment i el teu contingut serà públic per als espectadors.

Nota: la visibilitat del canal està disponible per als partners i anunciants si el seu gestor de partners o representant comercial ha activat aquesta funció.

Altres opcions de configuració

Amb aquestes opcions de configuració, pots gestionar la teva presència a YouTube i suprimir el teu contingut permanentment.

Associar un lloc web a un canal

Si ets el gestor del canal, pots associar el teu lloc web oficial al canal de YouTube. D'aquesta manera, podràs incorporar senyals de la classificació de la pàgina del teu lloc web a www.google.com en l'algoritme de cerca de YouTube.

1. Introdueix l'URL al camp Lloc web associat.
  2. Fes clic a Afegeix.
  3. Confirma l'associació a Google Search Console seguint les instruccions per triar un mètode de verificació.