Infokaarten toevoegen aan video's

Met infokaarten kun je je video's interactiever maken. Infokaarten kunnen kijkers wijzen op een video, playlist, kanaal of link. Kaarten zijn niet beschikbaar bij video's die zijn ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Kaarten toevoegen aan een video

Volg de onderstaande stappen om kaarten toe te voegen aan een video.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Editor in het linkermenu.
  5. Klik op Infokaarten  en selecteer de kaart die je wilt toevoegen. Opmerking: Je kunt maximaal 5 kaarten toevoegen aan een video.
    • Video: Met deze infokaart link je naar een openbare YouTube-video waar je publiek naar kan kijken en op kan reageren.
    • Playlist: Met deze infokaart link je naar een openbare YouTube-playlist die je publiek kan bekijken.
    • Kanaal: Met deze infokaart link je naar een YouTube-kanaal waar je publiek nog meer content kan vinden. Je kunt bijvoorbeeld een infokaart gebruiken om een kanaal te bedanken dat heeft geholpen met je video of om een ander kanaal aan te bevelen.
    • Link: Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je met deze infokaart naar een externe website linken die je met je publiek wilt delen. Je kunt ook eindschermen aan je video's toevoegen. Opmerking: Zorg dat je gelinkte externe website voldoet aan ons beleid, waaronder onze Communityrichtlijnen en Servicevoorwaarden. Schendingen kunnen leiden tot verwijdering van je kaart of link, waarschuwingen of beëindiging van je Google-account.
  6. Wijzig de begintijd van de kaart onder de video.
  7. Voeg eventueel een bericht en teasertekst over de video toe. Opmerking: Berichten en teaserteksten zijn vereist voor kanaalkaarten.
  8. Klik op Opslaan.

Wat kijkers met kaarten kunnen doen

Kaarten zijn bedoeld om video's aan te vullen en kijkers meer relevante informatie te bieden. We verbeteren het systeem op basis van prestaties, kijkersgedrag en het gebruikte apparaat, zodat de meest relevante teasers en kaarten worden getoond.

Waar kijkers kaarten vinden

• Als iemand je video bekijkt, wordt er een teaser getoond op een door jou gekozen moment.
  • Als de teaser niet wordt getoond, kunnen kijkers de muisaanwijzer op de speler plaatsen en op het kaarticoon  klikken. Op mobiele apparaten zien kijkers het kaarticoon als de afspeelbediening wordt getoond.
  • Als ze op de teaser of het icoon klikken, kunnen ze door de kaarten van de video browsen.

Hoe kaarten je content veranderen

Hoe kaarten bij video's worden getoond

Kaarten worden onder de videobeschrijving getoond. Als een video meerdere kaarten bevat, kunnen kijkers door de kaarten scrollen terwijl de video wordt afgespeeld.

Wie kan kaarten zien?

Deze functie is beschikbaar voor kijkers op computers. Deze functie is niet beschikbaar in Adobe Flash.

Kijkers kunnen geen kaarten zien op video's die zijn ingesteld als 'gemaakt voor kinderen'.