Naar je website linken vanuit je video's

Vanaf mei 2017 is het niet meer mogelijk annotaties te bewerken of toe te voegen. Al je bestaande annotaties blijven zichtbaar op video's. Meer informatie over andere tools waarmee je de aandacht van kijkers vasthoudt.

Je kunt kaarten gebruiken om rechtstreeks naar je websites te linken vanuit je YouTube-video's. Dit kan alleen als je site is gekoppeld aan je YouTube-kanaal en je account is geverifieerd (via youtube.com/verify).

Stap 1: Verifieer je account

Voordat je vanuit je video's kunt linken naar je website, moet je ervoor zorgen dat je account is geverifieerd. Ga hiervoor naar youtube.com/verify.
Pas als je account is geverifieerd, zie je in je Geavanceerde kanaalinstellingen de optie om een site te koppelen aan je YouTube-kanaal.
Stap 2: Koppel je site aan je YouTube-account

Als je vanuit je video's naar je website wilt linken, voeg je je site eerst toe als een 'bijbehorende website' in je YouTube-account. Als je website al is gekoppeld, kun je verdergaan met stap 3.

1. Ga naar Geavanceerde kanaalinstellingen door te klikken op je accountpictogram > Creator Studio > Kanaal > Geavanceerd.
  2. Typ de URL in het gedeelte 'Bijbehorende website'. De site wordt als 'in behandeling' weergegeven, tenzij je de site al eerder hebt geverifieerd.
  3. Klik onder het URL-vak op Verifiëren als je de eigenaar van de website bent of klik op Goedkeuring vragen om goedkeuring aan de eigenaar van de website te vragen.
  4. Je wordt doorgestuurd naar de Search Console van Google. Log in met de Google-accountgegevens die je voor je YouTube-kanaal gebruikt. (Als je niet zeker weet welk account je moet gebruiken, kun je je accountgegevens op YouTube controleren.)
  5. Volg de instructies om een site aan Search Console toe te voegen. Je wordt mogelijk gevraagd een verificatiemethode te kiezen.

Nadat je je site aan Search Console hebt toegevoegd, volgt er een verificatieproces. Zodra de verificatie is voltooid, verandert de status van de website van 'in behandeling' in 'geslaagd' in je Geavanceerde kanaalinstellingen. Je kunt nu de onderstaande stappen volgen om een kaart toe te voegen die je kijkers naar een pagina op die website leidt.

Stap 3: Voeg een kaart toe aan video's om te linken naar je website

Nadat je je site hebt gekoppeld aan je account, kun je een kaart toevoegen die je website rechtstreeks aan je video's linkt.

1. Ga naar Videobeheer door op je accountpictogram > Creator Studio > Videobeheer te klikken.
  2. Klik op Bewerken > Kaarten naast de video die je wilt wijzigen.
  3. Klik op Kaart toevoegen.
  4. Klik naast Linken op Maken. Als dit de eerste keer is dat je externe links gebruikt, moet je eerst de 'Algemene voorwaarden' accepteren.
  5. Selecteer de URL van je website onder 'Bijbehorende website' in het dropdownmenu Site selecteren.
    • Als je nog geen site hebt gekoppeld aan je kanaal of een nieuwe site wilt toevoegen, klik je op Een bijbehorende website toevoegen of Instellingen en volg je de instructies om een site te koppelen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Voeg de titel, call-to-action en teasertekst van de kaart toe. Je kunt ook een afbeelding uploaden.
  8. Klik op Kaart maken.

Tip: Je hoeft geen link naar de startpagina van je website te gebruiken. Als je specifieke informatie aan je doelgroep wilt overbrengen, kun je een directe link naar een subpagina van je site toevoegen.

Gebruik geen kaarten om kijkers vanaf je bijbehorende website naar ongeautoriseerde sites om te leiden. Zorg dat je bijbehorende websites voldoen aan onze Communityrichtlijnen, Servicevoorwaarden en overige beleidsregels voor deze functie. Overtredingen kunnen ertoe leiden dat een of meer van je video's worden verwijderd, je account waarschuwingen ontvangt en/of je YouTube-account wordt beëindigd. Raadpleeg het YouTube-beleid voor meer informatie.

Problemen oplossen met links naar bijbehorende websites

Waarom zie ik geen gedeelte 'Bijbehorende website' in mijn kanaalinstellingen?

Als je geen gedeelte 'Bijbehorende website' ziet in je Geavanceerde kanaalinstellingen, moet je mogelijk je account verifiëren door naar youtube.com/verify te gaan. Als je het gedeelte 'Bijbehorende website' daarna nog steeds niet ziet, komt je kanaal misschien niet meer in aanmerking.

Waarom is mijn bijbehorende website nog in behandeling?

Voordat er toestemming gegeven kan worden, moet Search Console verifiëren dat je de eigenaar bent van de website die je wilt koppelen aan je YouTube-kanaal. Dit kan even duren. De verificatie is verplicht om spam tegen te gaan en een onjuiste voorstelling van merken of andere entiteiten te vermijden.

Als je een bijbehorende website wilt omzetten die in behandeling is, neem je contact op met je webmaster of een medewerker van je bedrijf met toegang tot de Google Search Console voor je site. Meer informatie over Associates in Search Console.

Kan ik meer dan één website aan mijn YouTube-kanaal koppelen?

Je moet eerst één website koppelen aan je account om deze functie in te schakelen in Videobeheer op YouTube. Vervolgens kun je meer bijbehorende websites toevoegen via Search Console. Zorg dat je bij Search Console bent ingelogd met het Google-account dat je ook voor je YouTube-kanaal gebruikt.

Waarom verschijnt de foutmelding 'Geef een geldige URL op' of 'Website niet gekoppeld aan je YouTube-account'?

Kijk eerst in Search Console of je de eigenaar van deze URL bent. Controleer vervolgens of je een correcte URL in het vak met de link hebt geplakt:

• Controleer of het een echte URL is, inclusief 'http://' of 'https://'.
  • Gebruik exact dezelfde URL-indeling als in Search Console. De toevoeging 'www.' heeft bijvoorbeeld al gevolgen voor de validatie.
  • Zorg dat nieuwe sites afzonderlijk worden vermeld in Search Console.