Streamingtips

Intro To Live Streaming on YouTube

Nätverkstips

• Den totala bithastigheten du streamar får inte överstiga den tillgängliga bandbredden för uppladdning. Se till att du har marginal (20 % rekommenderas).
  • Kontoret där du jobbar kanske har höghastighetsanslutning, men om många använder samma nätverk kan det ändå bli trångt.
  • Kör ett hastighetstest. Den inkommande bandbredden (nedladdningshastigheten) är ofta högre än den utgående (uppladdningen). Se till att den utgående anslutningen är tillräcklig för att hantera din stream. Primär + backup + 20 % rekommenderas.
  • Se till att nätverket är tillförlitligt. Tänk på att ett avbrott i anslutningen innebär ett avbrott i streamen.
Kodningstips
  • Ställ in omkodare för en livestream minst två timmar i förväg.
  • Starta omkodare minst 15 minuter innan evenemanget börjar.
  • Innan du klickar på Börja streama bör du förhandsgranska i Kontrollrummet.
  • För felväxling för omkodare stoppar du den primära omkodaren (eller drar ur Ethernet-kabeln) och kontrollerar att spelaren överförs till reservkodaren.
  • Verifiera alla lokala arkivfilers integritet. Kontrollera att filstorleken för det lokala arkivet ökar.
  • Kontrollera att evenemanget är tillgängligt via kanal- och visningssidor.
  • Kontrollera att händelsen är tillgänglig via mobila enheter.
  • Håll kontinuerlig koll på streamarnas ljud- och videokvalitet.
  • När evenemanget är stoppat på YouTube stoppar du omkodaren.
Använda webbkamera
  • Det går att streama med en laptop och en webbkamera, men bättre utrustning ger bättre streamingkvalitet.
  • Du kan använda ett program för omkodning av programvara, till exempel Wirecast eller www.youtube.com/webcam.
  • För evenemang med högre produktionsvärde rekommenderar vi professionella maskinvaruomkodare.
  • Se till att testa konfigurationen ordentligt före evenemanget.
Skydda dig när du livestreamar
  • Innehåll: Se till att du vet vilka typer av videor du kan streama. När du filmar videor av dina vänner, klasskamrater och tonåringar ska du komma ihåg att de inte får innehålla sexuella anspelningar eller vara våldsamma eller farliga. Observera att den här regeln även gäller livechatt. Läs mer om våra riktlinjer för communityn.
  • Personliga uppgifter: Var försiktig med att dela personliga uppgifter under livestreamar och i livechattar. Bevilja bara administratörsåtkomst på kanalen till personer som du litar på. YouTube frågar inte efter modereringsbehörigheter i en stream.
  • Kontroll: Rapportera olämpliga videor och blockera användare som får dig eller andra att känna obehag från chatten. Läs mer om att hantera livechattar.
  • Integritet: YouTube har funktioner för att begränsa vilka som kan se dina livestreamar. Skydda din integritet genom att ställa in personliga livestreamar som privata eller olistade. På sidan Integritets- och säkerhetsinställningar ser du vilka verktyg du kan använda för att anpassa din upplevelse på webbplatsen.