Streamingtips

Livestreamens kvalitet påverkar tittarupplevelsen. Här är några tips som hjälper dig att komma igång.

Nätverkstips
  • Den totala överföringshastigheten du streamar får inte överstiga den tillgängliga bandbredden för uppladdning. Se till att du har marginal (20 % rekommenderas).
  • Kontoret där du jobbar kanske har en höghastighetsanslutning, men om 1 000 personer använder samma nätverk används bandbredden upp snabbt.
  • Kör ett hastighetstest. Den inkommande bandbredden (nedladdningshastigheten) är ofta högre än den utgående (uppladdningen). Se till att den utgående anslutningen är tillräcklig för att hantera din stream. Primär + backup + 20 % rekommenderas.
  • Se till att nätverket är tillförlitligt.  Tänk på att ett avbrott i anslutningen innebär ett avbrott i streamen.
Kodningstips
  • Konfigurera omkodare för liveevenemang minst två timmar i förväg.
  • Starta omkodare minst 15 minuter innan evenemanget startar.
  • Innan du klickar på Börja streama bör du förhandsgranska i Kontrollrummet.
  • Testa felväxling för omkodare (om tillämpligt). Stäng av den primära omkodaren (eller dra ur Ethernetkabeln) och kontrollera att spelaren överförs till reservkodaren.
  • Verifiera alla lokala arkivfilers integritet. Kontrollera att filstorleken för det lokala arkivet ökar.
  • Kontrollera att evenemanget är tillgängligt via kanal- och visningssidor.
  • Kontrollera att evenemanget är tillgängligt via mobila enheter (om tillämpligt).
  • Håll hela tiden koll på streamarnas ljud- och bildkvalitet, ljudsynkning och ljudnivåer.
  • När evenemanget är stoppat på YouTube stoppar du omkodaren.
Använda webbkamera
  • Du kan streama med hjälp av en bärbar dator och en webbkamera. Tänk bara på att om du använder bättre utrustning blir också livestreamens kvalitet bättre.
  • Du kan använda ett program för omkodning av programvara, till exempel Wirecast eller Flash Media Live Encoder (FMLE) eller www.youtube.com/webcam.
  • För evenemang med högre produktionsvärde rekommenderar vi professionella maskinvaruomkodare.
  • Det är viktigt att du testar dina inställningar noggrant före evenemanget.