Tips for strømming

Nettverkstips
  • Den totale bithastigheten du strømmer, kan ikke overstige den tilgjengelige opplastingsbåndbredden. La det være igjen litt å gå på (20 % anbefales).
  • Det kan hende at kontoret ditt har høyhastighetsinternett, men hvis 1000 personer deler det samme nettverket, kan båndbredden den enkelte har til rådighet, allikevel være begrenset.
  • Kjør en hastighetstest. Den innkommende båndbredden (nedlastingshastigheten) er ofte større enn den utgående (til opplasting). Sørg for at den utgående tilkoblingen er god nok til å sende bithastigheten for strømmingen. Primær + reserve + 20 % anbefales.
  • Pass på at du har en pålitelig nettverkstilkobling. Hvis du mister tilkoblingen, blir sendingen avbrutt.
Tips for omgjøring til kode
  • Konfigurer enkoderne for direktesending minst to timer i forveien.
  • Start enkoderne minst et kvarter før sendingen er planlagt.
  • Før du klikker på Start direktesendingen, bør du ta en forhåndskikk i kontrollrommet for direktesendinger.
  • Test failover for enkoderen (hvis aktuelt). Stopp primærenkoderen (eller trekk ut Ethernet-kabelen), og kontrollér at spilleren går over til reserveenkoderen.
  • Bekreft integriteten til alle de lokale arkivfilene. Kontroller at filstørrelsen på det lokale arkivet øker.
  • Bekreft at sendingen er tilgjengelig via kanal- og videosidene.
  • Bekreft at sendingen er tilgjengelig via mobilenheter (hvis aktuelt).
  • Følg hele tiden med på A/V-kvaliteten, lydsynkroniseringen og lydnivåene for sendingene.
  • Når sendingen har stoppet på YouTube, må du stoppe enkoderen.
Bruk av nettkamera
  • Du kan strømme fra laptopen med et nettkamera, men hvis du har bedre utstyr, får du bedre kvalitet på direktesendingen.
  • Du kan bruke et enkoderprogram (som Wirecast eller Flash Media Live Encoder) eller www.youtube.com/webcam.
  • Hvis du skal lage sendinger der nivået på produksjonen er viktig, anbefaler vi profesjonelle maskinvareenkodere.
  • Sørg for å teste oppsettet grundig før sending.
Sikkerhetstips for direktesendinger
  • Innhold: Vær klar over hva slags innhold du kan sende. Når du filmer venner, klassekamerater og/eller tenåringer, må du sørge for at videoene aldri er usømmelige, voldelige eller farlige. Merk at dette også gjelder direktechatter. Finn ut mer om retningslinjene for brukere.
  • Personopplysninger: Vær forsiktig med å dele personopplysninger under direktesendinger. Det samme gjelder direktechatter. Bare personer du stoler på, bør få administratortilgang til kanalen din. YouTube kommer ikke til å be deg om modereringstilgang under sendingen.
  • Kontroll: Rapportér upassende innhold, og blokkér brukere som plager deg eller andre, fra chatten. Finn ut mer om hvordan du administrerer direktechatten.
  • Tilgang: YouTube har funksjoner du kan bruke til å begrense hvem som kan se direktesendingene dine. Ivareta personvernet ditt ved å bruke tilgangsinnstillingen «privat» eller «ikke oppført» for personlige direktesendinger. På Sikkerhetssenter-siden finner du verktøy du kan bruke til å administrere opplevelsen din av nettstedet.