Tips til strømming

Intro To Live Streaming on YouTube

Nettverkstips

• Den totale bithastigheten du strømmer, kan ikke overstige den tilgjengelige opplastingsbåndbredden. La det være litt å gå på (20 % anbefales).
  • Det kan hende at kontoret ditt har internettilkobling med høy hastighet, men hvis mange personer deler det samme nettverket, kan tilkoblingen den enkelte har til rådighet, likevel være begrenset.
  • Kjør en hastighetstest. Den innkommende båndbredden (nedlasting) er ofte større enn den utgående (opplasting). Sørg for at den utgående tilkoblingen er god nok til å sende den planlagte bithastigheten for strømmen. Primær + reserve + 20 % anbefales.
  • Sørg for at du har en pålitelig nettverkstilkobling. Hvis du mister tilkoblingen, blir sendingen avbrutt.
Tips for bruk av enkoder
  • Enkodere bør konfigureres for direktesending minst 2 timer i forveien.
  • Enkodere bør startes minst 15 minutter før sendingen skal begynne.
  • Før du klikker på Start direktesendingen, bør du se en forhåndsvisning av den i kontrollrommet for direktesendinger.
  • For å teste failover for enkoderen bør du stoppe primærenkoderen (eller koble fra Ethernet-kabelen) og sørge for at spilleren går over til reserveenkoderen.
  • Bekreft integriteten til alle de lokale arkivfilene. Sjekk at filstørrelsen på det lokale arkivet øker.
  • Bekreft at sendingen er tilgjengelig via kanal- og videosider.
  • Bekreft at sendingen er tilgjengelig via mobilenheter.
  • Følg med på lydstrømmen og videokvaliteten underveis.
  • Når sendingen har stoppet på YouTube, må du stoppe enkoderen.
Bruk av nettkamera
  • Du kan strømme fra en bærbar datamaskin med nettkamera, men med bedre utstyr blir det bedre kvalitet på direktesendingen.
  • Du kan bruke et enkoderprogram (som Wirecast) eller www.youtube.com/webcam.
  • Hvis du skal lage sendinger der nivået på produksjonen er viktig, anbefaler vi profesjonelle maskinvareenkodere.
  • Sørg for å teste konfigureringen grundig før sending.
Sikkerhetstips for direktesendinger
  • Innhold: Vær klar over hva slags innhold du kan sende direkte. Når du filmer venner, klassekamerater eller tenåringer, må du sørge for at videoene aldri er seksuelt betonte, voldelige eller farlige. Merk at denne regelen også gjelder for direktechatten. Finn ut mer om retningslinjene for brukere.
  • Personopplysninger: Vær forsiktig med å dele personopplysninger under direktesendinger og i direktechatten. Bare personer du stoler på, bør få administratortilgang til kanalen din. YouTube kommer ikke til å be deg om modereringstilgang under sendingen.
  • Kontroll: Rapportér upassende videoer, eller blokkér brukere fra chatten hvis de plager deg eller andre. Finn ut mer om hvordan du administrerer direktechatten.
  • Tilgang: YouTube har funksjoner som gjør det enklere å begrense hvem som kan se direktesendingene dine. Vern om privatlivet ditt ved å angi innstillingen «privat» eller «ikke-oppført» for personlige direktesendinger. På Sikkerhetssenter-siden finner du verktøy du kan bruke til å gjøre brukeropplevelsen din bedre.