Consells per a la reproducció en línia

Intro To Live Streaming on YouTube

Consells sobre la xarxa

• La taxa de bits de reproducció en línia no pot superar l'amplada de banda de pujada disponible. Deixa una mica de marge (es recomana un 20%).
  • És possible que la connexió de la teva oficina sigui d'alta velocitat; tanmateix, si moltes persones comparteixen la xarxa, la teva connexió individual pot quedar limitada.
  • Fes una prova de velocitat. L'amplada de banda d'entrada (la velocitat de baixada) sol ser superior a la de sortida (la velocitat de pujada). Assegura't que l'amplada de banda de la teva connexió de sortida sigui suficient per transferir la taxa de bits de la teva reproducció. Es recomana el següent: primària + secundària + 20%.
  • Comprova que la teva xarxa sigui fiable. Un tall en la connexió suposa que s'interrompi la reproducció.
Consells sobre la codificació
  • Configura els codificadors per a una transmissió en directe amb almenys 2 hores d'antelació.
  • Inicia els codificadors almenys 15 minuts abans de l'hora d'inici programada de l'esdeveniment.
  • Abans de fer clic a Inicia la transmissió, comprova la previsualització a la Sala de control en directe.
  • Per provar la commutació per error del codificador, atura el codificador principal (o desconnecta'n el cable Ethernet) i assegura't que el reproductor utilitzi el codificador secundari.
  • Verifica la integritat de tots els fitxers d'arxiu locals. Comprova que la mida de fitxer de l'arxiu local augmenti.
  • Verifica que es pugui accedir a l'esdeveniment a través de les pàgines de visualització i del canal.
  • Verifica que es pugui accedir a l'esdeveniment a través de dispositius mòbils.
  • Supervisa contínuament la qualitat de l'àudio i del vídeo de les transmissions.
  • Atura el codificador quan acabi l'esdeveniment a YouTube.
Utilitzar una càmera web
  • Pots transmetre contingut en directe amb un portàtil i una càmera web; tanmateix, si fas servir un equip millor, augmentarà la qualitat de les transmissions.
  • Pots utilitzar un programa de codificació com ara Wirecast o www.youtube.com/webcam.
  • Si vols que els teus esdeveniments tinguin la millor qualitat de producció, et recomanem que facis servir un maquinari de codificació professional.
  • Assegura't de provar minuciosament la configuració abans de l'esdeveniment.
Utilitzar les transmissions en directe de manera segura
  • Contingut: informa't sobre quins vídeos es poden transmetre en directe. Si graves amics, companys de classe o adolescents, recorda que els vídeos mai no poden incloure contingut sexualment suggeridor, violent o perillós. Tingues en compte que aquesta regla també s'aplica al xat en directe. Obtén més informació sobre les nostres directrius de la comunitat.
  • Informació personal: sigues prudent a l'hora de compartir informació personal durant les transmissions en directe i al xat en directe. Proporciona accés administratiu al teu canal només a persones de confiança. YouTube no et demanarà privilegis de moderació en les transmissions.
  • Control: informa dels vídeos inadequats o bloqueja del xat els usuaris que fan que tu o altres persones us sentiu incòmodes. Obtén més informació sobre com pots gestionar el xat en directe.
  • Privadesa: YouTube té funcions per ajudar-te a limitar qui pot veure les transmissions en directe que publiques. Protegeix la teva privadesa definint les transmissions en directe personals com a privades o ocultes. Utilitza la pàgina Configuració de seguretat i privadesa per explorar les eines que tens disponibles per gestionar la teva experiència al lloc web.