Felsöka livestreamar på YouTube

Om du har problem med din livestream på YouTube kan du försöka åtgärda problemet med felsökningstipsen nedan.

Du får ett felmeddelande när du startar omkodaren

Om du använder en omkodare från tredje part

Du kan åtgärda det genom att hämta en ny streamingnyckel i Kontrollrummet och uppdatera omkodaren.

1. Öppna YouTube Studio.
  2. Öppna Kontrollrummet genom att klicka på Skapa följt av Sänd live.
  3. Välj Streama till vänster.
  4. Om det här är din första livestream i Kontrollrummet: Redigera streamen och klicka på Skapa stream.
  5. Kopiera den nya streamingnyckeln längst ned till höger och klistra in den i omkodaren.
  6. Starta omkodaren för att börja sända live när du är redo att streama.

Om du loggar in på YouTube från ett streamingprogram från tredje part och inte använder en streamingnyckel

Kontakta supportteamet för programmet så får du veta mer. De måste uppdatera programmet så att det är kompatibelt med YouTube Live.

Granska rapporterade fel med din livestream

Problem med livestreaming kan variera beroende på hur många tittare som rapporterar fel på livestreamen. Du kan se antalet tittare och antalet rapporterade fel i din statistik för livestreaming.

En tittare har rapporterat ett fel
  • Det finns sannolikt ett problem med tittarens dator eller internetanslutning.
  • Du kan föreslå att tittaren ska försöka visa eller ansluta till streamen på ett annat sätt.
  • Fråga tittaren vilka steg som ger upphov till felet och kontrollera om du också får samma fel.
Många tittare med samma internetanslutning har rapporterat ett fel
  • Det finns sannolikt ett problem med tittarnas delade nätverk.
  • Du kan be tittarna att kontrollera internetanslutningen och nätverkets status. De bör ha tillräcklig kapacitet för att visa flera streamar – för tio användare som tittar på tio streamar krävs tio gånger så hög bandbredd.
  • Fråga tittaren vilka steg som ger upphov till felet och kontrollera om du också får samma fel.
Många tittare med olika internetanslutningar har rapporterat ett fel
Det kan finnas ett problem med din livestreamsomkodare. Nedan finns fler felsökningssteg.

Se till att din livestreamsomkodare fungerar

En livestreamsomkodare är en app, ett program eller ett verktyg du kan använda för att spela in och komprimera livestreamen. Felsök problem som kan uppstå med livestreamsomkodaren enligt stegen nedan.

1. Se till att du använder den senaste versionen av omkodarens programvara. Uppdatera till den senaste versionen om det behövs.
  2. Kontrollera streamens bild och ljud direkt i omkodaren.
    • Om streamen har dålig bild eller dåligt ljud: Det kan finnas ett problem med kvaliteten på ljud- och videokällorna som skickas till omkodaren. Du kan leta efter omkodarfel på översikten live och kontrollera processorbelastningen på omkodaren. Eller så kan du försöka hitta ljud- eller videoproblem i filen i det lokala arkivet. Om du inte hittar några problem kan du prova att streama med en annan omkodare.
    • Om streamen har bra ljud och bild: Det kan finnas ett problem med din utgående internetanslutning. Prova nästa steg nedan.
  3. Testa hastigheten hos din utgående internetanslutning.
    • Testa din internetanslutning: besök Speed Test och testa anslutningens hastighet.
    • Om du hittar problem med internetanslutningen ska du kontakta internetleverantören för vidare felsökning.

Rapportera ett problem

Meddela vårt team om du fortsätter att ha problem med din livestream.