Feilsøk direktesendinger på YouTube

Hvis du har problemer med direktesendinger på YouTube, kan du følge feilsøkingstipsene nedenfor.

Du ser en feilmelding når du starter enkoderen

Hvis du bruker en enkoder fra en tredjepart

For å rette opp i problemet må du få en ny strømnøkkel i kontrollrommet for direktesendinger og oppdatere enkoderen.

1. Gå til YouTube Studio.
  2. For å åpne kontrollrommet for direktesendinger klikker du på Opprett og så Send direkte øverst til høyre.
  3. Til venstre klikker du på Strøm.
  4. Hvis dette er den første direktesendingen din i kontrollromet for direktesendinger: Rediger strømmen, og klikk på Opprett direktesending.
  5. Nederst til venstre kopierer du den nye strømnøkkelen, og deretter limer du den inn i enkoderen din.
  6. Start enkoderen når du er klar til å sende direkte.

Hvis du logger på YouTube via et strømmeprogram fra en tredjepart og du ikke bruker en strømnøkkel

Ta kontakt med brukerstøtteteamet for programvaren for å få mer informasjon. Det kan hende de ber deg om å oppdatere programvaren for at den skal kunne fungere med YouTube Live.

Gå gjennom rapporterte feil i direktesendingen din

Det kan lønne seg å se på hvor mange seere som rapporterer feil med direktesendingen din, for å finne ut hva problemet er. Du kan se antall seere og antall rapporterte feil i statistikken for direktesendinger.

Én seer har rapportert en feil
  • Det er sannsynligvis et problem med seerens datamaskin eller internettilkobling.
  • Du kan foreslå at seeren kan prøve å få tilgang til direktesendingen på en annen måte.
  • Spør seeren om hvilken fremgangsmåte hen bruker når feilen oppstår, og prøv denne fremgangsmåten for å se om du får samme feil.
Mange seere med samme internettilkobling har rapportert en feil
  • Det er sannsynligvis et problem med seernes delte nettverk.
  • Du kan be seerne sjekke internettilkoblingen og nettverksstatusen. Seerne må ha tilstrekkelig kapasitet til å se flere direktesendinger – for ti brukere som ser ti direktesendinger, kreves det ti ganger så høy båndbredde.
  • Spør seeren om hvilken fremgangsmåte hen bruker når feilen oppstår, og prøv denne fremgangsmåten for å se om du får samme feil.
Mange seere med ulike internettilkoblinger har rapportert en feil
Det kan være et problem med enkoderen du bruker til å sende direkte. Du finner flere feilsøkingstrinn nedenfor.

Sørg for at enkoderen du bruker, fungerer

En enkoder for direktesending er appen, programmet eller verktøyet du bruker til å ta opp og komprimere direktesendingen din. Du kan bruke veiledningen nedenfor til å feilsøke noen av problemene som kan oppstå med enkoderen.

1. Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av enkoderprogramvaren. Hvis dette ikke er tilfellet, må du oppdatere enkoderen til den nyeste versjonen.
  2. Kontrollér lyd og bilde for strømmen direkte i enkoderen.
    • Hvis strømmen har dårlig lyd eller bilde, kan det være et problem med kvaliteten på lyd- og videokildene som sendes til enkoderen. Du kan sjekke enkoderfeil på kontrollpanelet for direktesendingen eller prosessorbelastningen til enkoderen. Du kan også prøve å finne lyd- eller videoproblemer i den lokale arkivfilen. Hvis du ikke finner noen problemer, kan du prøve å strømme med en annen enkoder.
    • Hvis strømmen har bra lyd og bilde: Det kan være et problem med den utgående internettilkoblingen din. Prøv det neste trinnet nedenfor.
  3. Test hastigheten til den utgående internettilkoblingen din.
    • Test internettilkoblingen: Gå til Speedtest.net for å teste hastigheten til internettilkoblingen din.
    • Hvis du oppdager problemer med internettilkoblingen, kan du ta kontakt med nettleverandøren din for videre feilsøking.

Rapporter et problem

Gi oss beskjed hvis du fortsatt har problemer med direktesendingen.