Statistikk for direktesendinger

Vi er i ferd med å avvikle verktøyene for direktesendinger i den klassiske versjonen av Skaperstudio. Prøv det nye kontrollrommet for direktesendinger, som kombinerer verktøyene for direktesendinger fra den klassiske versjonen av Skaperstudio med nye og bedre funksjoner. Finn ut mer.

Når du sender direkte på YouTube, kan du se hvor populær sendingen din er. Du ser ulik statistikk avhengig av om du bruker Strøm nå, Arrangementer eller sender fra mobilen.

Strøm nå

Når du bruker Strøm nå, kan du se følgende statistikk under sendingen:

• Ser på nå: Se hvor mange seere du har på et hvilket som helst tidspunkt. Høyeste antall samtidige seere er det høyeste antallet seere som følger en direktesending på samme tid.
  • Meldinger/min: antallet meldinger i direktechatten per minutt.

Statistikken blir tilgjengelig i YouTube Analytics 48–72 timer etter at direktesendingen din er avsluttet. Du kan laste ned dataene som en CSV-fil. Merk: Data i YouTube Analytics er basert på video-ID.

Du kan sortere dataene etter Direktesendt, På forespørsel eller Direktesendt og på forespørsel i Oversikt-menyen i YouTube Analytics.

Hvis du vil ha mer informasjon om tilgjengelige data, kan du se på rapporten om seertid.

Arrangementer

I tillegg til i YouTube Analytics kan du også se statistikken din i Kontrollrom for direktesendinger for Arrangementer.

I diagrammene i Kontrollrom for direktesendinger kan du se statistikk for de 24 siste timene. Du kan laste ned alle dataene ved å klikke på Last ned rapporten-knappen når arrangementet ditt er ferdig. Du kan se følgende statistikk:

• Status for direktesending: tilstanden til direktesendingen som sendes til YouTube fra enkoderen din. Dette omfatter spesifikke feilmeldinger med instruksjoner.
  • Gjennomsnittlig seertidsbruk, direktesending: total seertid delt på antallet avspillinger.
  • Total seertid: den totale avspillingstiden (i timer) for direktesendingen.
  • Samtidige seere: antallet samtidige seere. Høyeste antall samtidige seere er det høyeste antallet seere som følger et arrangement på samme tid.
  • Avspillinger: antallet ganger noen har begynt å spille av sendingen i en nettleser eller app.
  • Chatfrekvens: antallet meldinger sendt i direktechatten per minutt.

Mobil

For direktesendinger fra mobil ser du mer statistikk mens du sender direkte. Blant annet:

• Status for direktesending: tilstanden til direktesendingen som sendes til YouTube fra mobilenheten din. Dette omfatter spesifikke feilmeldinger med instruksjoner.
  • Samtidige seere: antallet samtidige seere. Høyeste antall samtidige seere er det høyeste antallet seere som følger en direktesending på samme tid.
  • Varighet: hvor lenge sendingen har vart.
  • Direktechatmeldinger: Du kan slå av disse eller filtrere på Superchat-meldinger ved å klikke på knappen midt på skjermen nederst.
  • Liker: det totale antallet brukere som har likt sendingen. Disse overføres til VOD-arkivet for direktesendingen.

Når du avslutter en direktesending fra mobil, får du se et øyeblikksbilde av statistikken for sendingen.

• Avspillinger: hvor mange ganger noen begynte å spille av sendingen i en nettleser eller på en enhet.
  • Nye abonnenter: antallet brukere som begynte å abonnere på kanalen din mens sendingen pågikk.
  • Seertid totalt: den totale avspillingstiden for arrangementet for alle seere.
  • Ant. samtidige seere: det høyeste antallet seere som fulgte sendingen på samme tid.
  • Varighet: hvor lenge direktesendingen varte.
  • Gj.sn. seertid: et gjennomsnittlig tall på hvor lenge hver seer fulgte sendingen.

YouTube Analytics

I YouTube Analytics kan du sortere etter Direkte, På forespørsel eller Direktesendt og på forespørsel.

Her kan du se rapporter for seertid (seertid, seerutvikling, demografisk informasjon, avspillingssteder, trafikkilder og enheter) for enkeltvideoer eller for en kanal – akkurat som for vanlige opplastinger. Hvis du vil ha mer informasjon om tilgjengelige data, kan du lese artikkelen om seertidsrapporter.

Under Direktesending kan du se høyeste antall samtidige seere og chatmeldinger. Denne rapporten er tilgjengelig på videonivå. Statistikken er tilgjengelig i YouTube Analytics i 48–72 timer etter at direktesendingen din er avsluttet. Du kan laste ned dataene som en CSV-fil. Merk: Data i YouTube Analytics er basert på video-ID.  Dataene behandles og renses for nettsøppel og inneholder annen informasjon enn den du ser i kontrollrommet for direktesendinger.

Merk: I artikkelen Administrer Superchat kan du finne ut mer om Superchat-rapportering.

Merk: Interaksjonsrapporter og inntektsrapporter er ikke tilgjengelig når du filtrerer på Direkte. Denne feilmeldingen vises: Disse dataene er ikke tilgjengelige for direktesendt- og på etterspørsel-filtrene. Velg «Direktesendt og på forespørsel», eller bytt til en annen rapport.