Se beregninger for direktesendingene dine

Vi er i ferd med å avvikle verktøyene for direktesendinger i den klassiske versjonen av Skaperstudio. Prøv det nye kontrollrommet for direktesendinger, som kombinerer verktøyene for direktesendinger fra den klassiske versjonen av Skaperstudio med nye og bedre funksjoner. Finn ut mer.

Når du sender direkte på YouTube, kan du sjekke hvor bra sendingen gjør det. Du ser ulike beregninger, avhengig av om du bruker Strøm nå, Hendelser eller sender fra mobilen.

I kontrollrommet for direktesendinger

På datamaskin

Du kan sjekke statistikk og hvor bra sendingen gjør det mens du sender fra kontrollrommet for direktesendinger. I sendingsoversikten din kan du se følgende:

Sendingsstatus

• Status for direktesending: Statusen til direktesendingen som sendes til YouTube fra mobilenheten din. Dette omfatter bestemte feilmeldinger med instruksjoner.

Statistikk i sanntid

• Samtidige seere: Antallet samtidige seere. Det høyeste antallet samtidige seere forteller deg når flest seere fulgte en direktesending samtidig.
  • Varighet: Hvor lenge sendingen har vart.
  • Liker: Det totale antallet brukere som har likt sendingen. Disse overføres til VOD-arkivet til direktesendingen.
  • Chatfrekvens: Chatfrekvensen på bestemte tidspunkter i direktesendingen
  • Avspillinger: Det totale antallet ganger en video er lastet inn, inkludert når siden lastes inn på nytt. Dette antallet øker ikke når en seer bytter til en annen videooppløsning.
  • Gjennomsnittlig seertid: Det totale antallet ganger seerne har sett på denne direktesendingen, delt på antall avspillinger.

Statistikk etter sendingen

Når du avslutter en direktesending, ser du et øyeblikksbilde av statistikken for sendingen.

• Avspillinger: Antallet ganger noen har begynt å spille av sendingen i en nettleser eller på en mobilenhet.
  • Nye abonnenter: Antallet brukere som begynte å abonnere på kanalen din mens sendingen pågikk.
  • Seertid totalt: Den totale avspillingstiden for hendelsen for alle seere.
  • Høyeste antall samtidige seere: Når flest seere fulgte sendingen samtidig.
  • Varighet: Hvor lenge direktesendingen varte.

Gj.sn. seertid: Et gjennomsnittlig tall på hvor lenge hver seer fulgte sendingen.

På mobil

Det finnes flere beregninger du kan følge med på mens du sender direkte fra mobil. Disse beregningene omfatter følgende:

Sendingsstatus

• Status for direktesending: Statusen til direktesendingen som sendes til YouTube fra mobilenheten din. Dette omfatter bestemte feilmeldinger med instruksjoner.

Statistikk i sanntid

• Samtidige seere: Antallet samtidige seere. Det høyeste antallet samtidige seere forteller deg når flest seere fulgte en direktesending samtidig.
  • Varighet: Hvor lenge sendingen har vart.
  • Direktechatmeldinger: Meldinger som kan slås av eller filtreres for Superchat-meldinger. Du slår dem av eller filtrerer dem ved å klikke på knappen midt på skjermen nederst.
  • Liker: Det totale antallet brukere som har likt sendingen. Disse overføres til VOD-arkivet til direktesendingen.

Statistikk etter sendingen

Når du avslutter en direktesending fra mobil, ser du et øyeblikksbilde av statistikken for sendingen.

• Avspillinger: Antallet ganger noen har begynt å spille av sendingen i en nettleser eller på en mobilenhet.
  • Nye abonnenter: Antallet brukere som begynte å abonnere på kanalen din mens sendingen pågikk.
  • Seertid totalt: Den totale avspillingstiden for hendelsen for alle seere.
  • Høyeste antall samtidige seere: Når flest seere fulgte sendingen samtidig.
  • Varighet: Hvor lenge direktesendingen varte.

Gj.sn. seertid: Et gjennomsnittlig tall på hvor lenge hver seer fulgte sendingen.

I YouTube Analytics

I YouTube Analytics kan du sortere etter Direkte, På forespørsel eller Direktesendt og på forespørsel.

Her får du seertidsrapporter for enkeltvideoer eller for kanalen – for eksempel regelmessige opplastinger.

Rapportene omfatter:

• Seertid
  • Seerutvikling
  • Demografisk informasjon
  • Avspillingssteder
  • Trafikkilder og enheter

Du kan få mer informasjon om dataene som er tilgjengelige i Seertid-rapporten.

Under direktesendingen kan du sjekke det høyeste antallet samtidige seere og chatmeldinger. Rapporten er tilgjengelig på videonivå, og beregningene er tilgjengelige i YouTube Analytics noen få minutter etter du avslutter direktesendingen. Du kan laste ned dataene som en CSV-fil.

Dataene i YouTube Analytics er basert på video-ID.  Dataene behandles og renses for nettsøppel, og inneholder annen informasjon enn den du ser i kontrollrommet for direktesendinger.

Finn ut mer om Superchat-rapportering.

Merk: Interaksjonsrapporter og inntektsrapporter er ikke tilgjengelige når du filtrerer etter Direkte. Denne feilmeldingen vises: Disse dataene er ikke tilgjengelige for filtrene «direktesendt» og «på forespørsel». Velg «Direktesendt og på forespørsel», eller bytt til en annen rapport.

Strøm nå

Når du bruker Strøm nå, kan du se følgende beregninger under sendingen:

• Ser på nå: Se hvor mange seere du har til enhver tid. Det høyeste antallet samtidige seere forteller deg når flest seere fulgte en direktesending samtidig.
  • Meldinger/min: Antallet meldinger i direktechatten per minutt.

Statistikken blir tilgjengelig i YouTube Analytics 48–72 timer etter at direktesendingen din er avsluttet. Du kan laste ned dataene som en CSV-fil.

Merk: Dataene i YouTube Analytics er basert på video-ID.

Du kan sortere dataene i YouTube Analytics på Oversikt-menyen. Du kan sortere etter Direkte, På forespørsel eller Direkte og på forespørsel.

Du finner mer informasjon om tilgjengelige data i Seertid-rapporten.

Hendelser

I tillegg til å se beregningene dine i YouTube Analytics kan du se dem i Kontrollrom for direktesendinger for Hendelser.

Diagrammene i Kontrollrom for direktesendinger viser dataene for det siste døgnet. Du kan laste ned alle dataene ved å klikke på Last ned rapporten-knappen når hendelsen din er ferdig . Du får følgende beregninger:

• Status for direktesending: Statusen til direktesendingen som sendes til YouTube fra enkoderen din. Dette omfatter bestemte feilmeldinger med instruksjoner.
  • Gjennomsnittlig avspillingsvarighet ved direktesending: Den totale seertiden delt på antall avspillinger.
  • Total seertid: Den totale avspillingstiden (i timer) for direktesendingen.
  • Samtidige seere: Antallet samtidige avspillinger. Høyeste antall samtidige seere er det høyeste antallet seere som følger et arrangement på samme tid.
  • Avspillinger: antallet ganger noen har begynt å spille av sendingen i en nettleser eller app.
  • Chatfrekvens: Antallet meldinger sendt i direktechatten per minutt.